ZAŠTO BAŠ SOPHIA MICELARNA VODA ?

Obogaćena argirelinom, sastojkom koji popunjava bore poput botoksa, micelarna voda brenda Sophia je upravo ono što vam treba. Opuštajući, odnosno relaksirajući mišić, argirelin dovodi do manje izraženosti mimičnih bora, dok se nastanak novih odlaže. Zaslužan je za intenzivnu hidrataciju i vitalnost, dok ostali sastojci micelarne vode čiste kožu bilo od šminke ili prekomernog sebuma.

 

sophia-micelarna-voda

 

MICELARNA VODA

Na tržištu postoje brojni proizvodi za čišćenje lica, kao i skidanje šminke. Micelarna voda je uobičajeno korišćen proizvod za negu kože koji pomaže u uklanjanju nečistoća i šminke sa vaše kože. Ime potiče od micele, koja predstavlja skup molekula, sadržeći tako blagu koncentraciju sapuna u vodenom rastvoru koji dominira, tako da se on gotovo i ne oseća.

 

Micelarna voda može da se reši većine šminke koju koristimo svakodnevno, ali ne skida svaku vrstu šminke, poput vodootporne maskare ili neke jake šminke. No, za većinu ljudi bi učinak micelarne vode verovatno bio dovoljan.

 

Kako je micelarna voda nežna za kožu i ne uklanja mnogo prirodnog ulja, dobra je opcija za sve tipove kože.
Ako imate neutralnu do suvu kožu, micelarna voda je definitivno odlična opcija. Ako imate rozaceu, atopijski dermatitis ili alergijski kontaktni dermatitis, dobra je opcija i za vas. 

 

Micelarna voda se lako može dodati vašoj rutini nege kože, što je čini odličnom opcijom za sve tipove kože. Važno je zapamtiti da to nije čudotvorni proizvod koji će rešiti sve probleme vaše kože. Dakle, ako imate suvoću, akne, fine linije, bore ili veoma masnu kožu, trebaće vam pomoć drugih proizvoda koji će vam pomoći da ublažite probleme.

 

Micelarna voda možda neće rešiti sve vaše kožne probleme, ali je veoma nežan sapun, i ako vaša koža ima tendenciju da bude suva ili ako imate osetljivu kožu, to može biti zaista odličan proizvod i ako se koristi bez dodatne nege.

 

KAKO KORISTITI MICELARNU VODU

Naneti preparat na čist tupfer ili vatu tako da gotovo ceo bude mokar ali ne natopljen vodom, i prebrisati kožu lica. Ponavljajte postupak dok tupfer ne ostane čist. Nije potrebno ispiranje nakon primene proizvoda, a proizvod se može koristiti više puta u toku dana i po potrebi. Ukoliko imate vodootpornu šminku, pre postupka čišćenja micelarnom vodom, skinite uljanim skidačem šminku, a zatim pređite na postupak čišćenja micelarnom vodom.

 

Za najbolje efekte nakon čišćenja micelarnom vodom, aplikujte serum kao i dnevnu ili noćnu kremu.

 

micelarna-voda

 

ARGIRELIN

Argirelin je sintetički peptid, takođe poznat kao acetil heksapeptid-3 ili acetil heksapeptid-8. Argirelin se smatra peptidom inhibitorom neurotransmitera koji pomaže u inhibiciji hemijskih glasnika pokretača mišića koji se koriste u izrazima lica kao što su mrštenje ili smejanje. Mišići lica mogu naglasiti izgled finih linija i bora na koži. Argirelin može pomoći u tome da se koža zategne ograničavanjem sposobnosti neurotransmitera koji aktiviraju kretanje mišića lica.

 

Argirelin može pomoći u povećanju proizvodnje kolagena. Povećana proizvodnja kolagena može rezultirati punijim izgledom kože i poboljšanom elastičnošću kože, što dovodi do smanjenja vidljivih bora. Argireline daje rezultate farmaceutskog kvaliteta, ali za korišćenje ovog moćnog sastojka nije potreban recept. Argirelin se smatra kozmetičkim sastojkom koji nudi prednosti protiv starenja u svrhu poboljšanja izgleda kože.

 

SOPHIA

Brend Sophia vam nudi proizvode za lice i telo izuzetnog kvaliteta. Ono što je zajedničko proizvodima za negu lica jeste to da sadrže argirelin, peptid o čijem efektu je bilo reči. Ono što razlikuje Sophia micelarnu vodu od ostalih upravo je činjenica da je obogaćena ovim sastojkom, koji povoljno utiče na proces starenja kože umanjujući bore smejalice, kao i one koje nastaju mrštenjem ili ostalim mišićnim aktivnostima.

 

Prijatnog mirisa, lagane formulacije, Sophia proizvodi su pogodni za sve tipove kože, od suve do vrlo masne, kao i za negu mlade i zrele kože. Micelarna voda je dostupna u bočici od 200ml, serum u 30ml, dok su i noćna i dnevna krema dostupne u pakovanju od 50ml.

 

Ono što je bitno nakon primene Sophia micelarne vode jeste to što koža posle nje ostaje osvežena i umirena. Ne ostavlja mastan trag na licu, već je ono što ostaje prirodan izgled kože u najboljem svetlu.

 

 

Proizvod koji preporučujemo

Sophia PURE LIFT ARGIRELINE micelarna voda 200ml

 

Kao i ostali proizvodi iz Sophia linije obogaćeni argirelinom

Sophia PURE LIFT ARGIRELINE serum 30ml

Sophia PURE LIFT ARGIRELINE dnevna krema 50ml
Sophia PURE LIFT ARGIRELINE noćna krema 50ml

 

Tamara Ember, studentkinja medicine Univerziteta u Novom Sadu