* fotografija je informativnog karaktera i može se razlikovati od izgleda krajnjeg proizvoda

BioTeo Biljni komplet br.1 Antistres+Corvit+Cirkul 3x50ml

Šifra proizvoda: 25264
3.420,00 RSD

Pakovanje: 3 x 50ml

 

Kome je proizvod namenjen?

 

Biljni preparat Antistres+Corvit+Cirkul je dodatak ishrani i sastoji se od tri različita biljna preparata-biljnih kapi.Koriste se za jačanje kardiovaskularnog sistema,nervnog sistema i opšteg stanja i otpornosti organizma.

 

Korisna svojstva preparata:

 

-jača srčani mišić

-otklanja posledice infarkta

-reguliša pritisak

-poboljšava cirkulaciju

-otklanja nervnu napetost,stres,razdražljivost,nesanicu,glavobolju

 

Sastav:


-Antistres biljne kapi br. 33 – 100 ml  sadrži

Vodeno-etanolni ekstrakt korena sa rizomom odoljena (Valeriana officinalis L. Valerianaceae; DER 1:3, etanol 40/ v/v) – 60ml
Vodeno-etanolni ekstrakt lista matičnjaka (Melissa officinalis L. Lamiaceae; DER 1:4, etanol 40/ v/v) – 30ml
Vodeno-etanolni ekstrakt cveta lavande (Lavandula officinalis L. Lamiaceae; DER 1:4, etanol 40/ v/v) – 10m

-Corvit biljne kapi br. 34 – 100 ml sadrži

Vodeno-etanolni ekstrakt lista sa cvetom belog gloga (Crataegus monogyna Jacq. Rosaceae; DER 1:3, etanol 40/ v/v) – 50ml
Vodeno-etanolni ekstrakt herbe rusomače (Capsella bursa-pastoris L. Brassicaceae; DER 1:3, etanol 40/ v/v) – 35ml
Vodeno-etanolni ekstrakt herbe srdačice (Leonurus cardiaca L. Lamiaceae; DER 1:4, etanol 40/ v/v) – 15ml

-Cirkul biljne kapi br. 35 – 100 ml sadrži

Vodeno-etanolni ekstrakt lista sa cvetom belog gloga (Crataegus monogyna Jacq. Rosaceae; DER 1:3, etanol 40/ v/v) – 40 ml
Vodeno-etanolni ekstrakt herbe hajdučke trave (Achillea millefolium L. Asteraceae; DER 1:3, etanol 40/ v/v) – 30 ml
Vodeno-etanolni ekstrakt herbe bele imele (Viscum album L. Loranthaceae; DER 1:3, etanol 40/ v/v) – 30 ml

Kako se proizvod koristi?

 

-2-3 puta dnevno sa vodom, sokom ili vinom, sa pauzama od 10-15 minuta između svakog uzimanja kapi iz bočica kompleta, pri čemu redosled nije presudan.

Pogledajte i...

Top ponuda
  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Vitamin C + Zn 20 kapsula Pharmanova

375,00 RSD

Kapsule Vitamina C+Zn utiču na jačanje imuniteta i smanjuju mogućnost nastanka prehlade i gripa.

 

Korisna svojstva:

  1. Jacanje imuniteta
  2. Zaštita ćelija od oksidativnog stresa
  3. Sprečavanje nastanka prehlade i gripa
  4. Utiču na zdravlje i izgled kože
  5. Smanjuje mogućnost nastanka respiratorne infekcije
  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja
  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Exedol Zglobex 60 kapsula

2.355,00 RSD

Exedol Zglobex kapsule su preparat je sačinjen na bazi prirodnih sastojaka.

Preporučuje se za sprečavanja bolova u zglobovima, upalna stanja zglobova i kostiju.

Pomaže kod očuvanja i normalnog funkcionisanja elastičnosti  hrskavice kao i za poboljšanje tegoba izazvanih oššećenjem hrskavice. 

-20%
  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Solgar 7 - 30 tableta

4.400,00 RSD 5.500,00 RSD

Pakovanje: 30 tableta

 

Kome je preparat namenjen?

Solgar 7 obuhvata 7 aktivnih sastojaka koji prve efekte daju već nakon 7 dana. Namenjen je održavanju zdravlja zglobova i kostiju, osobama koje se teško kreću, imaju bolne i upaljene zglobove.

 

Koji su efekti upotrebe?

- lakša pokretljivost zglobova

- manja bol pri kretanju

- umirujući efekat na upaljene zglobove

- preventivni efekat na dalja oštećenja zglobova

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Multi Essence vitamini i minerali 30 kesica

1.190,00 RSD

Vitamini i minerali koji se nedovoljno unose redovnom ishranom, spakovani u kesice za direktnu upotrebu. Prijatnog osvežavajućeg voćnog ukusa. 

 

Korisna svojstva preparata:

 

- svakodnevna dopuna vitamina i minerala

- povećanje energije

- smanjenje umora i iscrpljenosti

- jačanje imuniteta


  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Mucoplant sirup-Bokvica,Ehinacea i Vit. C Dr. Theiss

548,90 RSD

Mucoplant sirup bokvica, ehinacea i vitamin C namenjen je za umirenje kašlja i ublažavanje tegoba gornjih disajnih puteva kod dece i odraslih.

 

Korisna svojstva:

  1. Umiruje kašalj
  2. Ublažava tegobe gornjih disajnih puteva
  3. Koristi se u terapiji prehlade i gripa
  4. Pogodan za dijabetičare
  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Litorex 30 kapsula

1.750,00 RSD

Litorex kapsule sadrže ekstrakt biljke Phyllanthus niruri, koja ima ima zdravstvene dobrobiti na urinarni trakt. Smanjuje slepljivanje kristala, sprečavajući formiranje mokraćnih i bubrežnih kamenaca. Hijaluronska kiselina obnavlja epitel bešike i mokraćnih kanala. Razlaže postojeće kalcifikacije i sprečava njihovo ponovno stvaranje.

 

Korisna svojstva preparata:


- razlaže bubrežne kamence

- sprečava stvaranje kalcifikata

- diuretik - pospešuje izlučivanje urina

- smanjuje upale

- zaceljuje ulceracije

-21%
  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

ESI Propolaid Vaporpatch flasteri

357,19 RSD 446,49 RSD

ESI Propolaid Vaporpatch flasteri sa antiseptičnim i balzamičnim dejstvom olakšavaju disanje kod kijavice, gripa, sinuzitisa, prehlade i bronhitiisa. Koriste se tako što se nalepe na odeću, posteljinu ili odevni predmet nakon čega  postepeno u roku od 8 sati isparavaju etarska ulja. Mogu se koristiti u slučajevima povišene temperature. Mogu ga koristiti  i deca starija od tri godine.

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Mass Gainer - 5000 g

5.850,00 RSD

Ugljeno-hidratna mešavina

Ugljeni hidrati predstavljaju najvažniji izvor energije za intenzivne anaerobne i aerobne napore. Napor kod anaerobnog vežbanja nastaje zbog kisele sredine u mišićnim ćelijama, koja je posledica nakupljanja mlečne kiseline nastale u procesu anaerobne glikolize, a kod dužeg aerobnog vežbanja, zbog sniženja nivoa glukoze u krvi (hipoglikemija), koja može prouzrokovati slabost i umor mišića.

Što je veći unos ugljenih hidrata, veći su depoi glikogena. Ugljeni hidrati i masnoće iz hrane obezbeđuju nadoknadu glikogena u mišićima, a proteini daju aminokiseline koje mogu biti i izvor energije, ali u manjoj meri.

Zdravstvena izjava odobrena od strane Evropske komisije vezana za ugljene hidrate glasi: ugljeni hidrati doprinose oporavku normalne funkcije mišića (kontrakcije) nakon intenzivnog i/ili dugotrajnog fizičkog vežbanja koje dovodi do umora mišića i trošenja zaliha glikogena u poprečnoprugastom mišiću. Treba znati da se koristan efekat dobija uzimanjem ugljenih hidrata iz svih izvora, pri ukupnom uzimanju 4 g/kg telesne mase, u porcijama, unutar prva 4 sata i najkasnije 6 sati nakon vrlo intenzivnog i/ili dugotrajnog fizičkog vežbanja koje dovodi do umora mišića i iskorištavanja zaliha glikogena u poprečnoprugastom mišiću. Ova izjava se odnosi samo za hranu namenjenu odraslim osobama koje su vrlo intenzivno ili dugotrajno fizički vežbale, što je dovelo do umora mišića i trošenja zaliha glikogena.

Najčešće korišćeni ugljeni hidrati u dodacima ishrane su dekstroza, maltodekstrin, fruktoza i skrob.

Maltodekstrini predstavljaju ugljene hidrate koji se industrijski dobijaju enzimatskom ili kiselinskom hidrolizom skroba. Imaju široku primenu u raznim prehrambenim proizvodima i napicima uključujući i sportske napitke. Komercijalno mogu biti dostupni kao rastvorljivi i rezistentni tip maltodekstrina, koji se može koristiti i kao prehrambeno vlakno ili prebiotik. Energetska vrednost nerezistentog tipa maltodekstrina iznosi 16 kJ/g (4 kcal/g) te se stoga smatra dobrim izvorom energije. Većina različitih maltodekstrina je potpuno rastvorljiva u vodi i pokazuje različite funkcionalne karakteristike kao što su želiranje i kontrola temperature mržnjenja. Takvi maltodekstrini imaju veoma veliku primenu u različitim prehrambenim proizvodima, napicima, dijetetskim proizvodima, hrani koja se koristi za medicinske potrebe, u farmaceutskoj industriji itd. Prema nekim istrazivanjima kombinacija maltodekstrina sa proteinima i/ili aminokiselinama moze da utice na povecanu regeneraciju glikogena i da stimulise sintezu proteina nakon intenzivnih vezbanja. Takode, smatra se da unos maltodekstrina smanjuje ukupnu razgradnju glikogena tokom dugotrajnih i intenzivnih treninga odlafoci pojavu zamora. Glikemijski indeks maltodekstrina je visok pa samim tim i veci unos maltodekstrina nije preporucljiv u ishrani dijabeticara.

Dekstroza (D-glukoza, grožđani, pirinčani ili kukuruzni šećer, zavisno od sirovine iz koje se dobija) je glavna gradivna komponenta celuloze, skroba ili glikogena i nastaje njihovim potpunim razlaganjem. U prirodi je uglavnom u obliku di- i poli- saharida, a nalazi se u voću, medu, javorovom sirupu, povrću i dr. Obično se dobija hidrolizom skroba odgovarajućim kiselinama ili enzimima, a zatim se dobijena masa prešišćava, koncentriše, kristalizuje ili suši da bi se dobio kristalni prah slatkog ukusa. Dekstroza predstavlja jedan od najčešće korišćenih monosaharida u dodacima ishrani, pored fruktoze i galaktoze.
Svojstva glukoze su važna za poboljšanje teksture, arome i ukusa hrane. Glukoza je glavni izvor energije za ćelije i za mozak, nalazi se u cirkulaciji ili u depoima u mišićima ili jetri, u obliku glikogena. To je vrsta šećera koju organizam najbrže apsorbuje. U intestinalnom traktu se resorpcija odvija zahvaljujući posebnom transportnom sistemu, koji u jednom trenutku dostiže zasićenje, pa je dalja apsorpcija je onemogućena, bez obzira na količinu dostupne glukoze. Kako aktivnost organizma, a posebno mozga, jako zavisi od stabilnog i pouzdanog snabdevanja energijom, razvijen je veoma složen sistem kontrole nivoa šećera – glukoze u krvi.

Fruktoza (ketoheksoza) predstavlja monosaharid sa 6 ugljenikovih atoma iste molekulske formule kao i glukoza, ali drugačije strukture. Nalazi se u brojnim prehrambenim proizvodima, naročito u voću. Prečišćena fruktoza je bela praškasta supstanca koja se lako rastvara u vodi. Zajedno sa glukozom ulazi u sastav disaharida saharoze. U telu nastaje hidrolizom saharoze i resorbuje se direktno u tankom crevu.

Zdravstvena izjava Evropske komisija za fruktozu: fruktoza dovodi do manjeg porasta nivoa glukoze u krvi u odnosu na namimice koje sadrže saharozu ili glukozu. Izjava moze da se koristi samo za zaslađenu hranu ili pića u kojima je 30% glukoze i/ili saharoze zamenjeno fruktozom.

Skrob je najvažniji i najobilniji izvor polisaharida u hrani. To je homopolimer izgrađen isključivo od ostataka glukoze. Biljke stvaraju dve frakcije skroba: amilozu, uslovno lineami polisaharid, kao i amilopektin – razgranati polisaharid (po strukturi sličan glikogenu), koji su u različitim odnosima, zavisno od biljne vrste, smešteni u nerastvorljivim, polukristalnim granulama. Skrob se uglavnom dobija iz semenja: pšenice, kukuruza, pirinča, raži i ovsa ili iz korenja: podzemnih delova biljaka, npr. iz krtole krompira. Leguminoze i povrće takođe sadrže znatne količine skroba. Zavisno od ukupnog unosa ugljenih hidrata, skrob predstavlja 20-50% energije.

Skrobovi iz hrane se dele prema načinu kako se metabolišu u tankom crevu: na one koji se brzo vare, na one koji se sporo vare ili one koji su otporni na varenje – rezistentni skrobovi.

5 Stars Mass Gainer obezbeđuje u dnevnoj dozi 100 g mešavine ugljenih hidrata koja se sastoji od dekstroze, fruktoze, maltodekstrina i kukuruznog skroba.

Proteini mleka su jedna od najvažnijih komponenti mleka, kako sa nutritivnog, tako i sa tehnološkog aspekta. Proteini mleka različitog porekla imaju različite fizičko-¬hemijske, funkcionalne i tehnološke karakteristike, koje se široko primenjuju u prehrambenoj industriji, a i sadržaj proteina u mleku različitog porekla može da varira.

Koncentrovani proteini mleka mogu se dobiti iz punomasnog, delimično obranog i obranog mleka, najčešće kravljeg, primenom fizičkih tehnika separacije kako bi se uklonile neproteinske komponente.

Pod koncentratima proteina mleka (Milk Protein Concentrate – MPC) podrazumevaju se proizvodi kod kojih je sadržaj proteina mleka između 40 i 90% (suve materije), dok izolate proteina mleka (Milk Protein Isolate – MPI) karakteriše sadržaj proteina veći od 90%. Koncentrati i izolati proteina mleka predstavljaju kompletne, biološki visoko vredne proteine mleka koji sadrže i kazeine i proteine surutke u istom odnosu kao i mleko iz kojeg su dobijeni. Ovi proteini su u svom prirodnom stanju, tako da se kazeini nalaze u formi koja je slična inicijalnoj kazeinskoj micelamoj strukturi u mleku, a proteini surutke su uglavnom nedenaturisani, ukoliko je temperatumi tretman u toku procesa proizvodnje držan na minimumu. MPC i MPI u odnosu na obrano mleko u prahu i punomasno mleko u prahu karakteriše značajno veća količina proteina i niži sadržaj laktoze, pa predstavljaju koncentrisane izvore proteina za poboljšanje nutritivnih vrednosti krajnjih proizvoda. Kako proizvodnja proteina mleka podrazumeva primenu procesa fizičke separacije i ,,prosto" koncentrisanje proteina mleka bez značajnog uticaja na promenu hemijskih osobina komponenti mleka, smatra se da su koncentrovani proteini mleka jednako nutritivno vredni kao i mleko iz kojeg su dobijeni i da je svarljivost proteina jednaka kao i svarljivost proteina početne sirovine.

Nutritivni kvalitet proteina se može izražavati velikim brojem različitih kriterijuma, ali suštinski je važna relativna količina i ravnoteža različitih aminokiselina u proteinima koji i određuju njegovu nutritivnu vrednost. Food & Agriculture Organization i World Health Organization (FAO/WHO) su 1989. godine predložili da se kvalitet proteina može meriti izražavanjem sadržaja prve limitirajuće esencijalne aminokiseline testiranog proteina u odnosu na sadržaj iste aminokiseline u referentnom obrascu (FAO/WHO, 1990.). Korišćene referentne vrednosti bile su bazirane na potrebama za esencijalnim aminokiselinama za decu predškolskog uzrasta.

Proteini kravljeg mleka predstavljaju proteine potpune biološke vrednosti. Pod proteinom potpune biološke vrednosti podrazumeva se da protein sadrži sve esencijalne aminokiseline koje mogu biti korišćene za sintezu proteina. Ta vrednost je za proteine mleka veća u odnosu na proteine goveđeg mesa, proteina soje, proteina pšenice.

Proteine kravljeg mleka, kao što je već rečeno, čine dve velike grupe proteina – kazeini i proteini surutke. Kazeini čine oko 80% ukupnih proteina kravljeg mleka, dok proteini surutke predstavljaju ostatak, oko 20%. U kravljem mleku ima kazeina od 2,8 do 3,4%. On se stvara iz aminokiselina u mlečnoj žlezdi, što je jedini izvor kazeina u prirodi. Sastoji se od 18 aminokiselina, od kojih je skoro polovina esencijalnih. Najzastupljenija aminokiselina u njemu je neesencijalna, glutaminska kiselina. Pored aminokiselina, kazein sadrži i fosfornu kiselinu, kalcijum-galaktozu i galaktozamin.

Kazein je složena belančevina iz grupe fosfopeptida. To nije jedinstven protein, već se sastoji od više vrsta fosfoproteida koji se međusobno razlikuju po hemijskom sastavu, molekulskoj masi i fizičkim osobinama. Ove frakcije kazeina obeležene su slovima grčkog alfabeta – najviše ima alfa-kazeina, zatim beta-kazeina, a najmanje su zastupljene gama-frakcije. Iz alfa-kazeina su izdvojene i druge frakcije. Molekuli kazeina su medusobno povezani kalcijumom i stvaraju agregate ili micele različitih veličina, jedinjenja koja utiču na kiselost mleka. Nose veliki broj naelektrisanih i polarnih grupa, pa privlače velike količine vode. Zahvaljujući tome, u mleku se nalazi u stabilnoj suspenziji. U kravljem mleku ima više kazeina nego u humanom, zbog čega se ono teže vari.

Surutka predstavlja sporedni produkt proizvodnje sireva i, pored proteina u sirovoj formi, sadrži mast, laktozu i ostale materije. Sirova surutka se prerađuje da bi se dobili proteinski bogati koncentrati (Whey Protein Concentrate – WPC) i proteinski izolati (Whey Protein Isolate –WPI). Sastavne delove proteina surutke čine veće količine globularnih proteina beta- i alfa-laktoglobulina koji čine oko 70 - 80% ukupnih proteina surutke. Ostali proteini, koji se nalaze u manjoj količini, čine imunoglobulini IgG, IgA i IgM, glikomakropeptidi, serum albumini, laktoferin, laktoperoksidaze i lizozimi. Proteini surutke sadrže i manje peptidne jedinice izvedene od različitih proteina koje su poznate pod nazivom biopeptidi.

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

HEPALIFE Forte 15 kapsula

1.490,00 RSD

Hepalife forte je namenjen za detoksikaciju jetre. Pomaže u unapređenju funkcionisanja jetre i žučnih puteva. Podrška čišćenju jetre kod neprikladnog konzumiranja hrane, kod upotrebe lekova i alkohola. Koristi se kao pomoćna terapija u slučaju ciroze jetre, virusnog hepatitisa. Smanjuje nivo jetrenih enzima i holesterola.

 

Korisna svojstva preparata:

 

- obnavlja jetru

- stimuliše oslobađanje od toksina

- pomaže izlučivanje žučnih sokova

- ubrzava zaceljivanje jetre