* fotografija je informativnog karaktera i može se razlikovati od izgleda krajnjeg proizvoda

Detrical 2000 - 60 tableta

Šifra proizvoda: 24948
1.001,00 RSD

Pakovanje: 60 tableta

 

Kome je preparat namenjen?


Detrical 2000 jeste dijetetski suplement koji sadrži visoku dozu vitamin D3. To je jedan od neizostavnih vitamina za dobro opšte stanje i zdrav organizam, do čijeg nedostatka uglavnom dolazi u zimskim mesecima.

 

Korisna svojstva preparata:

 

• podrška normalnoj funkciji imunog sistema.
• održavanje zdravlja kostiju i normalne funkcije mišića
• stimulacija normalne apsorpcije kalcijuma i fosfora
• učešće u procesu deobe ćelija

 

-2000 IJ Vitamina D3 u jednoj tableti.

Kako se koristi?

 

-1 tableta dnevno uz obrok ili po preporuci lekara

Pogledajte i...

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Refemin 30 kapsula Dietpharm

699,00 RSD

Refemin kapsule su dijetetski suplement sa ekstraktom korena cimicifuge namenjene osobama koje imaju tegobe u PMS ciklusu i tegobe u menopauzi.

 

Koji su efekti upotrebe:

  1. Ublaženi stomačni grčevi kod bolnih menstruacija
  2. Smanjeno znojenje
  3. Ublaženi talasi vrućine (valunzi), glavobolje i drugi simptomi menopauze
  4. Uravnotežen hormonalni status
  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Supradyn Energija 15 šumećih tableta

720,00 RSD

Supradyn energetske šumeće tablete vraćaju snagu i povećavaju energiju. Poboljšavaju imunitet i sprečavaju pojavu sezonskih infekcija. Nadoknađuju neophodne vitamine i minerale, koji se ne unose redovnom ishranom, kao i kod povećane potrebe za mikronutrijentima. Sportistima olakšavaju treninge i sprečavaju osećaj umora.

 

Korisna svojstva preparata:

 

- nadoknada vitamina i minerala

- za jačanje energije i vitalnosti

- kod fizičkih napora

- za ćelijski metabolizam

- povećanje imuniteta

-20%
  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Solgar Glukose Factors - 60 tableta

4.468,32 RSD 5.585,40 RSD

Pakovanje: 60 tableta

 

Kome je preparat namenjen?

Solgar Glucose Factors formulisan je kao prirodna pomoć osobama koje imaju povišen nivo glukoze u krvi (šećerna bolest, policistični jajnici, insulinska rezistencija).

 

Koji su efekti upotrebe?

- povećana osetljivost ćelija na insulin

- povećano iskorištavanje glukoze u ćelijama i mišićima

- sniženje šećera u krvi

- sprečavanje početka procesa ateroskleroze krvnih sudova

 

*Preparat nije zamena za redovnu terapiju.

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Solgar Calcium Magnesium + Boron tablete

1.999,00 RSD

Pakovanje: 100 tableta

 

Kome je preparat namenjen?

Solgar kalcijum, magnezijum i bor tablete namenjene su kao dodatak ishrani osobama koje žele da ojačaju zube, koštano-mišićni sistem, srce i nervni sistem.

 

Koji su efekti upotrebe?

- povećana čvrstoća zuba i kostiju i otpornost na oštećenja

- pravilan rad svih mišića tela

- pravilniji ritam rada srca

- manji osećaj umora i nervne iscrpljenosti

- smanjen rizik za pojavu osteoporoze kod starijih osoba

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Mass Gainer - 5000 g

5.850,00 RSD

Ugljeno-hidratna mešavina

Ugljeni hidrati predstavljaju najvažniji izvor energije za intenzivne anaerobne i aerobne napore. Napor kod anaerobnog vežbanja nastaje zbog kisele sredine u mišićnim ćelijama, koja je posledica nakupljanja mlečne kiseline nastale u procesu anaerobne glikolize, a kod dužeg aerobnog vežbanja, zbog sniženja nivoa glukoze u krvi (hipoglikemija), koja može prouzrokovati slabost i umor mišića.

Što je veći unos ugljenih hidrata, veći su depoi glikogena. Ugljeni hidrati i masnoće iz hrane obezbeđuju nadoknadu glikogena u mišićima, a proteini daju aminokiseline koje mogu biti i izvor energije, ali u manjoj meri.

Zdravstvena izjava odobrena od strane Evropske komisije vezana za ugljene hidrate glasi: ugljeni hidrati doprinose oporavku normalne funkcije mišića (kontrakcije) nakon intenzivnog i/ili dugotrajnog fizičkog vežbanja koje dovodi do umora mišića i trošenja zaliha glikogena u poprečnoprugastom mišiću. Treba znati da se koristan efekat dobija uzimanjem ugljenih hidrata iz svih izvora, pri ukupnom uzimanju 4 g/kg telesne mase, u porcijama, unutar prva 4 sata i najkasnije 6 sati nakon vrlo intenzivnog i/ili dugotrajnog fizičkog vežbanja koje dovodi do umora mišića i iskorištavanja zaliha glikogena u poprečnoprugastom mišiću. Ova izjava se odnosi samo za hranu namenjenu odraslim osobama koje su vrlo intenzivno ili dugotrajno fizički vežbale, što je dovelo do umora mišića i trošenja zaliha glikogena.

Najčešće korišćeni ugljeni hidrati u dodacima ishrane su dekstroza, maltodekstrin, fruktoza i skrob.

Maltodekstrini predstavljaju ugljene hidrate koji se industrijski dobijaju enzimatskom ili kiselinskom hidrolizom skroba. Imaju široku primenu u raznim prehrambenim proizvodima i napicima uključujući i sportske napitke. Komercijalno mogu biti dostupni kao rastvorljivi i rezistentni tip maltodekstrina, koji se može koristiti i kao prehrambeno vlakno ili prebiotik. Energetska vrednost nerezistentog tipa maltodekstrina iznosi 16 kJ/g (4 kcal/g) te se stoga smatra dobrim izvorom energije. Većina različitih maltodekstrina je potpuno rastvorljiva u vodi i pokazuje različite funkcionalne karakteristike kao što su želiranje i kontrola temperature mržnjenja. Takvi maltodekstrini imaju veoma veliku primenu u različitim prehrambenim proizvodima, napicima, dijetetskim proizvodima, hrani koja se koristi za medicinske potrebe, u farmaceutskoj industriji itd. Prema nekim istrazivanjima kombinacija maltodekstrina sa proteinima i/ili aminokiselinama moze da utice na povecanu regeneraciju glikogena i da stimulise sintezu proteina nakon intenzivnih vezbanja. Takode, smatra se da unos maltodekstrina smanjuje ukupnu razgradnju glikogena tokom dugotrajnih i intenzivnih treninga odlafoci pojavu zamora. Glikemijski indeks maltodekstrina je visok pa samim tim i veci unos maltodekstrina nije preporucljiv u ishrani dijabeticara.

Dekstroza (D-glukoza, grožđani, pirinčani ili kukuruzni šećer, zavisno od sirovine iz koje se dobija) je glavna gradivna komponenta celuloze, skroba ili glikogena i nastaje njihovim potpunim razlaganjem. U prirodi je uglavnom u obliku di- i poli- saharida, a nalazi se u voću, medu, javorovom sirupu, povrću i dr. Obično se dobija hidrolizom skroba odgovarajućim kiselinama ili enzimima, a zatim se dobijena masa prešišćava, koncentriše, kristalizuje ili suši da bi se dobio kristalni prah slatkog ukusa. Dekstroza predstavlja jedan od najčešće korišćenih monosaharida u dodacima ishrani, pored fruktoze i galaktoze.
Svojstva glukoze su važna za poboljšanje teksture, arome i ukusa hrane. Glukoza je glavni izvor energije za ćelije i za mozak, nalazi se u cirkulaciji ili u depoima u mišićima ili jetri, u obliku glikogena. To je vrsta šećera koju organizam najbrže apsorbuje. U intestinalnom traktu se resorpcija odvija zahvaljujući posebnom transportnom sistemu, koji u jednom trenutku dostiže zasićenje, pa je dalja apsorpcija je onemogućena, bez obzira na količinu dostupne glukoze. Kako aktivnost organizma, a posebno mozga, jako zavisi od stabilnog i pouzdanog snabdevanja energijom, razvijen je veoma složen sistem kontrole nivoa šećera – glukoze u krvi.

Fruktoza (ketoheksoza) predstavlja monosaharid sa 6 ugljenikovih atoma iste molekulske formule kao i glukoza, ali drugačije strukture. Nalazi se u brojnim prehrambenim proizvodima, naročito u voću. Prečišćena fruktoza je bela praškasta supstanca koja se lako rastvara u vodi. Zajedno sa glukozom ulazi u sastav disaharida saharoze. U telu nastaje hidrolizom saharoze i resorbuje se direktno u tankom crevu.

Zdravstvena izjava Evropske komisija za fruktozu: fruktoza dovodi do manjeg porasta nivoa glukoze u krvi u odnosu na namimice koje sadrže saharozu ili glukozu. Izjava moze da se koristi samo za zaslađenu hranu ili pića u kojima je 30% glukoze i/ili saharoze zamenjeno fruktozom.

Skrob je najvažniji i najobilniji izvor polisaharida u hrani. To je homopolimer izgrađen isključivo od ostataka glukoze. Biljke stvaraju dve frakcije skroba: amilozu, uslovno lineami polisaharid, kao i amilopektin – razgranati polisaharid (po strukturi sličan glikogenu), koji su u različitim odnosima, zavisno od biljne vrste, smešteni u nerastvorljivim, polukristalnim granulama. Skrob se uglavnom dobija iz semenja: pšenice, kukuruza, pirinča, raži i ovsa ili iz korenja: podzemnih delova biljaka, npr. iz krtole krompira. Leguminoze i povrće takođe sadrže znatne količine skroba. Zavisno od ukupnog unosa ugljenih hidrata, skrob predstavlja 20-50% energije.

Skrobovi iz hrane se dele prema načinu kako se metabolišu u tankom crevu: na one koji se brzo vare, na one koji se sporo vare ili one koji su otporni na varenje – rezistentni skrobovi.

5 Stars Mass Gainer obezbeđuje u dnevnoj dozi 100 g mešavine ugljenih hidrata koja se sastoji od dekstroze, fruktoze, maltodekstrina i kukuruznog skroba.

Proteini mleka su jedna od najvažnijih komponenti mleka, kako sa nutritivnog, tako i sa tehnološkog aspekta. Proteini mleka različitog porekla imaju različite fizičko-¬hemijske, funkcionalne i tehnološke karakteristike, koje se široko primenjuju u prehrambenoj industriji, a i sadržaj proteina u mleku različitog porekla može da varira.

Koncentrovani proteini mleka mogu se dobiti iz punomasnog, delimično obranog i obranog mleka, najčešće kravljeg, primenom fizičkih tehnika separacije kako bi se uklonile neproteinske komponente.

Pod koncentratima proteina mleka (Milk Protein Concentrate – MPC) podrazumevaju se proizvodi kod kojih je sadržaj proteina mleka između 40 i 90% (suve materije), dok izolate proteina mleka (Milk Protein Isolate – MPI) karakteriše sadržaj proteina veći od 90%. Koncentrati i izolati proteina mleka predstavljaju kompletne, biološki visoko vredne proteine mleka koji sadrže i kazeine i proteine surutke u istom odnosu kao i mleko iz kojeg su dobijeni. Ovi proteini su u svom prirodnom stanju, tako da se kazeini nalaze u formi koja je slična inicijalnoj kazeinskoj micelamoj strukturi u mleku, a proteini surutke su uglavnom nedenaturisani, ukoliko je temperatumi tretman u toku procesa proizvodnje držan na minimumu. MPC i MPI u odnosu na obrano mleko u prahu i punomasno mleko u prahu karakteriše značajno veća količina proteina i niži sadržaj laktoze, pa predstavljaju koncentrisane izvore proteina za poboljšanje nutritivnih vrednosti krajnjih proizvoda. Kako proizvodnja proteina mleka podrazumeva primenu procesa fizičke separacije i ,,prosto" koncentrisanje proteina mleka bez značajnog uticaja na promenu hemijskih osobina komponenti mleka, smatra se da su koncentrovani proteini mleka jednako nutritivno vredni kao i mleko iz kojeg su dobijeni i da je svarljivost proteina jednaka kao i svarljivost proteina početne sirovine.

Nutritivni kvalitet proteina se može izražavati velikim brojem različitih kriterijuma, ali suštinski je važna relativna količina i ravnoteža različitih aminokiselina u proteinima koji i određuju njegovu nutritivnu vrednost. Food & Agriculture Organization i World Health Organization (FAO/WHO) su 1989. godine predložili da se kvalitet proteina može meriti izražavanjem sadržaja prve limitirajuće esencijalne aminokiseline testiranog proteina u odnosu na sadržaj iste aminokiseline u referentnom obrascu (FAO/WHO, 1990.). Korišćene referentne vrednosti bile su bazirane na potrebama za esencijalnim aminokiselinama za decu predškolskog uzrasta.

Proteini kravljeg mleka predstavljaju proteine potpune biološke vrednosti. Pod proteinom potpune biološke vrednosti podrazumeva se da protein sadrži sve esencijalne aminokiseline koje mogu biti korišćene za sintezu proteina. Ta vrednost je za proteine mleka veća u odnosu na proteine goveđeg mesa, proteina soje, proteina pšenice.

Proteine kravljeg mleka, kao što je već rečeno, čine dve velike grupe proteina – kazeini i proteini surutke. Kazeini čine oko 80% ukupnih proteina kravljeg mleka, dok proteini surutke predstavljaju ostatak, oko 20%. U kravljem mleku ima kazeina od 2,8 do 3,4%. On se stvara iz aminokiselina u mlečnoj žlezdi, što je jedini izvor kazeina u prirodi. Sastoji se od 18 aminokiselina, od kojih je skoro polovina esencijalnih. Najzastupljenija aminokiselina u njemu je neesencijalna, glutaminska kiselina. Pored aminokiselina, kazein sadrži i fosfornu kiselinu, kalcijum-galaktozu i galaktozamin.

Kazein je složena belančevina iz grupe fosfopeptida. To nije jedinstven protein, već se sastoji od više vrsta fosfoproteida koji se međusobno razlikuju po hemijskom sastavu, molekulskoj masi i fizičkim osobinama. Ove frakcije kazeina obeležene su slovima grčkog alfabeta – najviše ima alfa-kazeina, zatim beta-kazeina, a najmanje su zastupljene gama-frakcije. Iz alfa-kazeina su izdvojene i druge frakcije. Molekuli kazeina su medusobno povezani kalcijumom i stvaraju agregate ili micele različitih veličina, jedinjenja koja utiču na kiselost mleka. Nose veliki broj naelektrisanih i polarnih grupa, pa privlače velike količine vode. Zahvaljujući tome, u mleku se nalazi u stabilnoj suspenziji. U kravljem mleku ima više kazeina nego u humanom, zbog čega se ono teže vari.

Surutka predstavlja sporedni produkt proizvodnje sireva i, pored proteina u sirovoj formi, sadrži mast, laktozu i ostale materije. Sirova surutka se prerađuje da bi se dobili proteinski bogati koncentrati (Whey Protein Concentrate – WPC) i proteinski izolati (Whey Protein Isolate –WPI). Sastavne delove proteina surutke čine veće količine globularnih proteina beta- i alfa-laktoglobulina koji čine oko 70 - 80% ukupnih proteina surutke. Ostali proteini, koji se nalaze u manjoj količini, čine imunoglobulini IgG, IgA i IgM, glikomakropeptidi, serum albumini, laktoferin, laktoperoksidaze i lizozimi. Proteini surutke sadrže i manje peptidne jedinice izvedene od različitih proteina koje su poznate pod nazivom biopeptidi.

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Vitamin E 150 - 60 gelkapsula

1.350,00 RSD

Prirodni Maxler Vitamin E 150 u formi D-alfa tokoferola je esencijalni nutrijent i jedan od najvažnijih antioksidanata. Nalazi se u uljnoj bazi u mekanim gelkapsulama koje omogućavaju optimalnu apsorpciju i asimilaciju.

Vitamin E organizmu pomaže da zaštiti ćelije od destruktivnog dejstva slobodnih radikala i preranog starenja. Telo ima potrebu da vitaminom E jer on omogućava jačanje imunološkog sistema i poboljšava fizičku izdržljivost, povećava energiju i redukuje oštećenja mišića posle treninga.

Organizam nije u stanju da ga sintetiše vitamin E, zato ga je neophodno unositi hranom i dodacima ishrani. Nalazi se u pšeničnim klicama, soji, biljnim uljima, semenu suncokreta, margarinu, lisnatom povrću, jajima, ribi, piletini i dr.

Postoji osam vrsta tokoferola, a najaktivniji i najdelotvorniji oblik je alfa-tokoferol. Vitamin E ima sinergijsko dejstvo sa selenom, pa se često mogu naći zajedno u preparatima ili se preporučuje njihovo kombinovanje.

Vitamin E se najčešće preporučuje uz tretman u borbi protiv protiv steriliteta kod oba pola i prevencije spontanih pobačaja, pa je stoga dobio naziv tokoferol (grč. tokos - deca, potomci, porod; phero - rađam, nosim).

Kao jak i aktivan antioksidant neutrališe slobodne radikale i time usporava proces starenja. Koristi se protiv štetnog dejstva oksidacije, stresa, ozona, zračenja, žive, azotdioksida i pušenja.

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

TerraNova Vitamin C kapsule

1.559,20 RSD

Vitamin C se najviše preporučuje:

 

- kod čestih prehlada

- kod sezonskih alergija

- za bolju apsorpciju gvožđa - anemija

- za zaštitu srca i krvnih sudova

- jačanje imuniteta

 

Preporučuje se svim osobama, od najranijeg uzrasta, kao obavezan dodatak svakodnevnoj ishrani.

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja
-20%
  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Solgar Balance Rhodiola Complex

3.535,28 RSD 4.419,10 RSD

Solgar Balance Rhodiola Complex kapsule namenjene su osobama sa pojačanim mentalnim i fizičkim naporima, izloženim intenzivnom stresu i dugotrajnom umoru.

 

Koji su efekti upotrebe?

- smanjenje osećaja umora i iscrpljenosti

- vraćena energija i snaga 

- stimulisano pravilno funkcionisanje nervnog sistema

- bolja koncentracija pri umnim naporima

- smanjena osetljivost na svakodnevni stres

-20%
  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Doppelherz Aktiv vitamin C 1000 + vitamin D3 30 tableta

780,00 RSD 970,00 RSD

Vitamin C doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sistema i zdravoj odbrani, kao i zaštiti ćelija od oksidativnog stresa.
Vitamin D doprinosi normalnom održavanju kostiju i normalnoj funkciji mišića. Pored toga, doprinosi normalnom funkcionisanju imunološkog sistema. Jedna DEPO tableta sadrži 20 mg vitamina D3 (800 IJ).
Naša tela mogu sama da proizvode vitamin D redovnim izlaganjem sunčevoj svetlosti. Međutim, ova interna proizvodnja često nije dovoljna. Naročito u jesenjim i zimskim mesecima, kada je metabolizam pod stresom i izazvan, telo proizvodi manje vitamina D. Telo može da skladišti određene vitamine i minerale samo u ograničenoj meri. Previše potrošene količine vitamina C odjednom se izluči neiskorišćeno, što rezultira time da nisu dostupne telu u vreme većeg stresa. DEPO tablete postepeno oslobađaju hranljive sastojke kako bi telu bili ravnomerno na raspolaganju tokom celog dana.