Facebook

Fortinn prašak 30 kesica

Šifra proizvoda: 21652 Brend: Innventa
3.750,00 RSD

 

Pogledajte i...

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja
  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Mass Gainer - 5000 g

5.850,00 RSD

Ugljeno-hidratna mešavina

Ugljeni hidrati predstavljaju najvažniji izvor energije za intenzivne anaerobne i aerobne napore. Napor kod anaerobnog vežbanja nastaje zbog kisele sredine u mišićnim ćelijama, koja je posledica nakupljanja mlečne kiseline nastale u procesu anaerobne glikolize, a kod dužeg aerobnog vežbanja, zbog sniženja nivoa glukoze u krvi (hipoglikemija), koja može prouzrokovati slabost i umor mišića.

Što je veći unos ugljenih hidrata, veći su depoi glikogena. Ugljeni hidrati i masnoće iz hrane obezbeđuju nadoknadu glikogena u mišićima, a proteini daju aminokiseline koje mogu biti i izvor energije, ali u manjoj meri.

Zdravstvena izjava odobrena od strane Evropske komisije vezana za ugljene hidrate glasi: ugljeni hidrati doprinose oporavku normalne funkcije mišića (kontrakcije) nakon intenzivnog i/ili dugotrajnog fizičkog vežbanja koje dovodi do umora mišića i trošenja zaliha glikogena u poprečnoprugastom mišiću. Treba znati da se koristan efekat dobija uzimanjem ugljenih hidrata iz svih izvora, pri ukupnom uzimanju 4 g/kg telesne mase, u porcijama, unutar prva 4 sata i najkasnije 6 sati nakon vrlo intenzivnog i/ili dugotrajnog fizičkog vežbanja koje dovodi do umora mišića i iskorištavanja zaliha glikogena u poprečnoprugastom mišiću. Ova izjava se odnosi samo za hranu namenjenu odraslim osobama koje su vrlo intenzivno ili dugotrajno fizički vežbale, što je dovelo do umora mišića i trošenja zaliha glikogena.

Najčešće korišćeni ugljeni hidrati u dodacima ishrane su dekstroza, maltodekstrin, fruktoza i skrob.

Maltodekstrini predstavljaju ugljene hidrate koji se industrijski dobijaju enzimatskom ili kiselinskom hidrolizom skroba. Imaju široku primenu u raznim prehrambenim proizvodima i napicima uključujući i sportske napitke. Komercijalno mogu biti dostupni kao rastvorljivi i rezistentni tip maltodekstrina, koji se može koristiti i kao prehrambeno vlakno ili prebiotik. Energetska vrednost nerezistentog tipa maltodekstrina iznosi 16 kJ/g (4 kcal/g) te se stoga smatra dobrim izvorom energije. Većina različitih maltodekstrina je potpuno rastvorljiva u vodi i pokazuje različite funkcionalne karakteristike kao što su želiranje i kontrola temperature mržnjenja. Takvi maltodekstrini imaju veoma veliku primenu u različitim prehrambenim proizvodima, napicima, dijetetskim proizvodima, hrani koja se koristi za medicinske potrebe, u farmaceutskoj industriji itd. Prema nekim istrazivanjima kombinacija maltodekstrina sa proteinima i/ili aminokiselinama moze da utice na povecanu regeneraciju glikogena i da stimulise sintezu proteina nakon intenzivnih vezbanja. Takode, smatra se da unos maltodekstrina smanjuje ukupnu razgradnju glikogena tokom dugotrajnih i intenzivnih treninga odlafoci pojavu zamora. Glikemijski indeks maltodekstrina je visok pa samim tim i veci unos maltodekstrina nije preporucljiv u ishrani dijabeticara.

Dekstroza (D-glukoza, grožđani, pirinčani ili kukuruzni šećer, zavisno od sirovine iz koje se dobija) je glavna gradivna komponenta celuloze, skroba ili glikogena i nastaje njihovim potpunim razlaganjem. U prirodi je uglavnom u obliku di- i poli- saharida, a nalazi se u voću, medu, javorovom sirupu, povrću i dr. Obično se dobija hidrolizom skroba odgovarajućim kiselinama ili enzimima, a zatim se dobijena masa prešišćava, koncentriše, kristalizuje ili suši da bi se dobio kristalni prah slatkog ukusa. Dekstroza predstavlja jedan od najčešće korišćenih monosaharida u dodacima ishrani, pored fruktoze i galaktoze.
Svojstva glukoze su važna za poboljšanje teksture, arome i ukusa hrane. Glukoza je glavni izvor energije za ćelije i za mozak, nalazi se u cirkulaciji ili u depoima u mišićima ili jetri, u obliku glikogena. To je vrsta šećera koju organizam najbrže apsorbuje. U intestinalnom traktu se resorpcija odvija zahvaljujući posebnom transportnom sistemu, koji u jednom trenutku dostiže zasićenje, pa je dalja apsorpcija je onemogućena, bez obzira na količinu dostupne glukoze. Kako aktivnost organizma, a posebno mozga, jako zavisi od stabilnog i pouzdanog snabdevanja energijom, razvijen je veoma složen sistem kontrole nivoa šećera – glukoze u krvi.

Fruktoza (ketoheksoza) predstavlja monosaharid sa 6 ugljenikovih atoma iste molekulske formule kao i glukoza, ali drugačije strukture. Nalazi se u brojnim prehrambenim proizvodima, naročito u voću. Prečišćena fruktoza je bela praškasta supstanca koja se lako rastvara u vodi. Zajedno sa glukozom ulazi u sastav disaharida saharoze. U telu nastaje hidrolizom saharoze i resorbuje se direktno u tankom crevu.

Zdravstvena izjava Evropske komisija za fruktozu: fruktoza dovodi do manjeg porasta nivoa glukoze u krvi u odnosu na namimice koje sadrže saharozu ili glukozu. Izjava moze da se koristi samo za zaslađenu hranu ili pića u kojima je 30% glukoze i/ili saharoze zamenjeno fruktozom.

Skrob je najvažniji i najobilniji izvor polisaharida u hrani. To je homopolimer izgrađen isključivo od ostataka glukoze. Biljke stvaraju dve frakcije skroba: amilozu, uslovno lineami polisaharid, kao i amilopektin – razgranati polisaharid (po strukturi sličan glikogenu), koji su u različitim odnosima, zavisno od biljne vrste, smešteni u nerastvorljivim, polukristalnim granulama. Skrob se uglavnom dobija iz semenja: pšenice, kukuruza, pirinča, raži i ovsa ili iz korenja: podzemnih delova biljaka, npr. iz krtole krompira. Leguminoze i povrće takođe sadrže znatne količine skroba. Zavisno od ukupnog unosa ugljenih hidrata, skrob predstavlja 20-50% energije.

Skrobovi iz hrane se dele prema načinu kako se metabolišu u tankom crevu: na one koji se brzo vare, na one koji se sporo vare ili one koji su otporni na varenje – rezistentni skrobovi.

5 Stars Mass Gainer obezbeđuje u dnevnoj dozi 100 g mešavine ugljenih hidrata koja se sastoji od dekstroze, fruktoze, maltodekstrina i kukuruznog skroba.

Proteini mleka su jedna od najvažnijih komponenti mleka, kako sa nutritivnog, tako i sa tehnološkog aspekta. Proteini mleka različitog porekla imaju različite fizičko-¬hemijske, funkcionalne i tehnološke karakteristike, koje se široko primenjuju u prehrambenoj industriji, a i sadržaj proteina u mleku različitog porekla može da varira.

Koncentrovani proteini mleka mogu se dobiti iz punomasnog, delimično obranog i obranog mleka, najčešće kravljeg, primenom fizičkih tehnika separacije kako bi se uklonile neproteinske komponente.

Pod koncentratima proteina mleka (Milk Protein Concentrate – MPC) podrazumevaju se proizvodi kod kojih je sadržaj proteina mleka između 40 i 90% (suve materije), dok izolate proteina mleka (Milk Protein Isolate – MPI) karakteriše sadržaj proteina veći od 90%. Koncentrati i izolati proteina mleka predstavljaju kompletne, biološki visoko vredne proteine mleka koji sadrže i kazeine i proteine surutke u istom odnosu kao i mleko iz kojeg su dobijeni. Ovi proteini su u svom prirodnom stanju, tako da se kazeini nalaze u formi koja je slična inicijalnoj kazeinskoj micelamoj strukturi u mleku, a proteini surutke su uglavnom nedenaturisani, ukoliko je temperatumi tretman u toku procesa proizvodnje držan na minimumu. MPC i MPI u odnosu na obrano mleko u prahu i punomasno mleko u prahu karakteriše značajno veća količina proteina i niži sadržaj laktoze, pa predstavljaju koncentrisane izvore proteina za poboljšanje nutritivnih vrednosti krajnjih proizvoda. Kako proizvodnja proteina mleka podrazumeva primenu procesa fizičke separacije i ,,prosto" koncentrisanje proteina mleka bez značajnog uticaja na promenu hemijskih osobina komponenti mleka, smatra se da su koncentrovani proteini mleka jednako nutritivno vredni kao i mleko iz kojeg su dobijeni i da je svarljivost proteina jednaka kao i svarljivost proteina početne sirovine.

Nutritivni kvalitet proteina se može izražavati velikim brojem različitih kriterijuma, ali suštinski je važna relativna količina i ravnoteža različitih aminokiselina u proteinima koji i određuju njegovu nutritivnu vrednost. Food & Agriculture Organization i World Health Organization (FAO/WHO) su 1989. godine predložili da se kvalitet proteina može meriti izražavanjem sadržaja prve limitirajuće esencijalne aminokiseline testiranog proteina u odnosu na sadržaj iste aminokiseline u referentnom obrascu (FAO/WHO, 1990.). Korišćene referentne vrednosti bile su bazirane na potrebama za esencijalnim aminokiselinama za decu predškolskog uzrasta.

Proteini kravljeg mleka predstavljaju proteine potpune biološke vrednosti. Pod proteinom potpune biološke vrednosti podrazumeva se da protein sadrži sve esencijalne aminokiseline koje mogu biti korišćene za sintezu proteina. Ta vrednost je za proteine mleka veća u odnosu na proteine goveđeg mesa, proteina soje, proteina pšenice.

Proteine kravljeg mleka, kao što je već rečeno, čine dve velike grupe proteina – kazeini i proteini surutke. Kazeini čine oko 80% ukupnih proteina kravljeg mleka, dok proteini surutke predstavljaju ostatak, oko 20%. U kravljem mleku ima kazeina od 2,8 do 3,4%. On se stvara iz aminokiselina u mlečnoj žlezdi, što je jedini izvor kazeina u prirodi. Sastoji se od 18 aminokiselina, od kojih je skoro polovina esencijalnih. Najzastupljenija aminokiselina u njemu je neesencijalna, glutaminska kiselina. Pored aminokiselina, kazein sadrži i fosfornu kiselinu, kalcijum-galaktozu i galaktozamin.

Kazein je složena belančevina iz grupe fosfopeptida. To nije jedinstven protein, već se sastoji od više vrsta fosfoproteida koji se međusobno razlikuju po hemijskom sastavu, molekulskoj masi i fizičkim osobinama. Ove frakcije kazeina obeležene su slovima grčkog alfabeta – najviše ima alfa-kazeina, zatim beta-kazeina, a najmanje su zastupljene gama-frakcije. Iz alfa-kazeina su izdvojene i druge frakcije. Molekuli kazeina su medusobno povezani kalcijumom i stvaraju agregate ili micele različitih veličina, jedinjenja koja utiču na kiselost mleka. Nose veliki broj naelektrisanih i polarnih grupa, pa privlače velike količine vode. Zahvaljujući tome, u mleku se nalazi u stabilnoj suspenziji. U kravljem mleku ima više kazeina nego u humanom, zbog čega se ono teže vari.

Surutka predstavlja sporedni produkt proizvodnje sireva i, pored proteina u sirovoj formi, sadrži mast, laktozu i ostale materije. Sirova surutka se prerađuje da bi se dobili proteinski bogati koncentrati (Whey Protein Concentrate – WPC) i proteinski izolati (Whey Protein Isolate –WPI). Sastavne delove proteina surutke čine veće količine globularnih proteina beta- i alfa-laktoglobulina koji čine oko 70 - 80% ukupnih proteina surutke. Ostali proteini, koji se nalaze u manjoj količini, čine imunoglobulini IgG, IgA i IgM, glikomakropeptidi, serum albumini, laktoferin, laktoperoksidaze i lizozimi. Proteini surutke sadrže i manje peptidne jedinice izvedene od različitih proteina koje su poznate pod nazivom biopeptidi.

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Doppelherz Aktiv Magnezijum 400 + B1+ B6 + B12 + folna kiselina 30 tableta

635,00 RSD

Stres, neizbalansirana ishrana, pojačan fizički napor praćen grčevima, pad imuniteta su stanja povećane potrebe organizma za ovim dijetetskim preparatom. Ovaj preparat sadrži idealnu kombinaciju magnezijuma, vitamina B1, B6, B12 i folne kiseline.

Magnezijum podržava normalnu razmenu energije u organizmu i neophodan je za funkcionisanje neuro-mišićnog aparata smanjujući grčeve i spazam. Utiče na pravilan rad srčanog mišića.

Vitamini B6 i B12 doprinose normalnoj funkciji imunog sistema i normalnom stvaranju crvenih krvnih zrnaca. Vitamin B6 zajedno sa vitaminom B12 i folnom kiselinom, kontroliše nivo homocisteina u krvi-aminokiseline čije su vrednosti u krvi povećane kod srčanih oboljenja. Vitamin B1 je neophodan za stvaranje energije iz ugljenih hidrata, za rad svih mišića, uključujući i srčani. Folna kiselina podržava normalno stvaranje crvenih krvnih zrnaca.

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Doppelherz Aktiv Gvožđe + vitamin C + histidin 30 tableta

860,00 RSD

Gvožđe doprinosi normalnom stvaranju crvenih krvnih zrnaca i hemoglobina.
Vitamin C povećava apsorpciju gvožđa, doprinosi normalnom funkcionisanju imunog sistema, pomaže u zaštiti ćelija od oksidativnog stresa.
Vitamin B12 smanjuje umor.
Bez glutena, bez laktoze.

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Doppelherz vitamini za oči 30 kapsula

725,00 RSD

Rad na računaru, često gledanje TV-a, noćna vožnja, čak i premalo spavanja, nikotin i suv vazduh samo su neki od faktora koji su posebno stresni za oko. Kako bi održali zdravlje očiju i njihovo normalno funkcionisanje, neophodno je da unosimo hranljive materije.

Vitamin A doprinosi normalnom održanju vida tokom dana i noći.

Cink doprinosi normalnom vidu i pravilnom metabolizmu vitamina A.

Lutein i zeaksantin pripadaju grupi biljnih karotinoida, u značajnim koncentracijama se nalaze u tzv „žutoj mrlji“, koja se nalazi u centralnom delu mrežnjače (retine).

Vitamini C, E i cink štite ćelije od oksidacionog stresa.

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

LV-Pharm Himotrips 30 kapsula

3.399,00 RSD

HimoTrips predstavlja dijetetski suplement koji pozitivno utiče na limfno, pa deluje protivupalno prilikom virusnih i bakterijskih infekcija. Preporučuje se kod edema i hiruških rana jer pomaže njihovu resorpciju, te prilikom nakupljanja sekreta u sinusima i bronhijama. Tako HimoTrips omogućava lekovima da stabilizuju tkiva endokrinog, nervnog i imunog sistema aktivacijom limfnog sistema creva. Dovodi do porasta osetljivosti tkiva na delovanje drugih lekova, čime se postiže efikasnost manjih doza lekova i smanjuje njihova eventualna toksičnost.

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Calcium Magnesium Citrate 90 tablets

1.850,00 RSD

Oni deluju sinergistički i stoga je preporučeni odnos 2:1. Iako je kalcijum ključni mineral u procesu mineralizacije kostiju ili njihovog očvršćavanja, kvalitet novoformiranih kristala kalcijuma zavisi od magnezijuma. U slučaju neadekvatnog nivoa, kristali su slabiji, što doprinosi nastanku loma. Ovo može biti problem, uprkos redovnom unosu preporučenih količina suplemenata kalcijuma. Štaviše, funkcija mišića zahteva oba elementa istovremeno, kalcijum pomaže kontrakciju mišića, a magnezijum proces opuštanja.

Ova formula koristi so kalcijum citrata, kalcijum citrat pokazuje dobar nivo apsorpcije i korišćenja u telu. Objavljena istraživanja sugerišu da je, možda, optimalan oblik suplementacije kalcijumom, ove analize zaključuju mogućnost veće koristi od upotrebe kalcijum citrata u poređenju sa uobičajenim suplementima kalcijum karbonata. Studije porede nivo apsorpcije kalcijuma u ​​obliku oralnog unosa od 500 mg tokom obroka korišćenjem formula na bazi kalcijum citrata i formula sa kalcijum karbonatom. Nakon procene nivoa kalcijuma u ​​krvi, rezultati pokazuju da je kalcijum citrat 2,5 puta biodostupniji od kalcijum karbonata. U slučaju zatvora, kalcijum citrat se takođe može smatrati boljom opcijom u poređenju sa karbonatom.

Kalcijum je najzastupljeniji mineral u telu (ljudski organizam sadrži oko 1,13 kg) i 99% se nalazi u kostima i zubima. Druga količina se može naći u krvotoku i tečnostima oko ćelija.
Kalcijum je ključni mineral sa širokim spektrom bioloških funkcija. Njegovo korišćenje usporava sa procesom starenja. U slučaju neadekvatnog snabdevanja, telo će to nadoknaditi količinama uzetim iz kostiju, uzrokujući poroznost i krhkost. Važno je naglasiti da je suplementacija ovim mineralom od velikog značaja za usporavanje procesa gubitka koštane mase i održavanje jakih i zdravih kostiju.

 

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Solgar - Omega 3 60 kapsula

2.020,00 RSD

Pakovanje: 60 kapsula

 

Kome je preparat namenjen?

Solgar Omega 3 double strenght kapsule namenjene su osobama koje žele poboljšati stanje kardiovaskularnog sistema, srca, zdravlja očiju i mozga, kao i pospešiti jačinu imuniteta.

 

Koji su efekti upotrebe?

- normalna funkcija srca i srčanog mišića

- postizanje ravnoteže nivoa masnoća u krvi

- smanjenje upalnih procesa u organizmu

- stimulisana i ojačana cirkulacija

- pospešena odbrambena moć imunog sistema

-20%
  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Optimum B Complex Plus 30 kapsula

439,20 RSD 549,00 RSD

- Preparat sadrži 30 kapsula.

 

Optimum B Complex Plus je dijetetski suplement koji obezbeđuje optimalne dnevne količine neophodnih B vitamina, a naročito vitamina B12. Poznato je da su potrebe za unosom vitamina B12 u različitim stanjima organizma povećane i da njegov nedostatak izaziva niz poremećaja. 


Optimum B Complex Plus se preporučuje:
• Osobama sa povečanim potrebama za vitaminima B grupe (redukcione dijete, dijete bogate ugljenim hidratima, rekonvalescentima, kod akutnih i hroničnih oboljenja)
• Osobama izloženim stalnom stresu
• Osobama izloženim povećanim mentalnim i fizičkim naporima
• Kos hroničnog osećaja umora
• Osobama koje učestalo konzumiraju alkohol
• Kod depresije
• Kod gubitka pamćenja i koncentracije
• Za normalno funkcionisanje nervnog sistema

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

BiVits Cink 60tbl

899,00 RSD

BiVits Cink Selen je dijetetski proizvod koji obezbeđuje snažan sinergistički efekat cinka i selena u jednoj tableti. BiVits Cink Selen sadrži organske oblike minerala koji obezbeđuju bolju apsorpciju i iskoristljivost minerala u organizmu.
BiVits Cink Selen se preporučuje:
- Za jačanje imuniteta;
- Za antioksidativnu zaštitu ćelija;
- Za detoksikaciju organizma;
- Za normalnu plodnost i reprodukciju;
- Za normalan metabolizam.