Prijavite se na naš Newsletter
* fotografija je informativnog karaktera i može se razlikovati od izgleda krajnjeg proizvoda
Pakovanje: 100 kapsula
Kome je preparat namenjen?
Solgar vitamin D3 kapsule namenjene su osobama koje žele povećati unos vitamina D, sa ciljem jačanja stanja organizma. Doza je prilagođena preventivnoj svakodnevnoj upotrebi.
Koji su efekti upotrebe?
- optimalno zdravlje koštano - zglobnog sistema i zubi
- jačanje odbrambene snage imunog sistema
- održavanje ravnoteže kalcijuma i fosfata u organizmu
- sprečavanje pojave osteoporoze
Svojstva Solgar vitamin D3 kapsula:
Sastav:
Jedna kapsula sadrži:
Ne sadrži gluten. Bez veštačkih aditiva.
Kako se koristi?
Lunac sirup sa belim slezom namenjen je deci za umirenje suvog i nadražajnog kašlja.
Korisna svojtsva:
Pakovanje: 100 gel kapsula
Kome je preparat namenjen?
Vitamin E 100IJ je dijetetski suplement namenjen je kao dopuna normalnoj ishrani osoba koje imaju problema sa cirkulacijom, koje žele smanjiti rizik za kardiovaskularne bolesti, kao i osobama starijeg životnog doba
Koji su efekti upotrebe?
- antioksidantna zaštita ćelija, DNK i proteina u telu od oštećenja
- smanjenje rizika za razvoj ateroskleroze i masnih naslaga u krvnim sudovima
- održavanje dobrog zdravlja srca
- zaštita od preranog starenja
- održavanje jakog imunog sistema
Bivits Activa Actifolic Tablete su dodatak ishrani koji u jednoj tableti obezbeđuje 800 µg 5-metiltetrahidrofolata, aktivnog oblika folne kiseline koji obezbeđuje maksimalnu iskoristljivost i biološku raspoloživost u organizmu. Namenjene su za regulaciju normalnog nivoa homocisteina i zdravlju srca i krvnih sudova, za pravilno funkcionisanje nervnog sistema, pravilnoj deobi ćelije i sintezi DNK, i pravilnom formiranju crvenih krvnih zrnaca.
Preporučuju se:
Izolat proteina surutke
Proteini mleka predstavljaju jednu od najvažnijih komponenti mleka sa nutritivnog aspekta. Proteine mleka čine dve velike grupe: kazeini i proteini surutke. Kazeini čine oko 80% ukupnih proteina u kravljem mleku, a preostalih oko 20% su proteini surutke. Dobijaju se kao sporedni produkti u procesu proizvodnje sira. Pored proteina, neobrađena surutka sadrži i masti, laktozu i druge supstance. Sirova surutka se dalje obrađuje da bi se dobio koncentrat, izolat ili hidrolizat surutke bogat proteinima.
Primarna razlika među ovim oblicima je tehnološki metod obrade i stepen čistoće prema sadržaju masti, laktoze i masnih kiselina. Za razliku od proteina iz drugih izvora, kao što su jaja, soja, kazein (tzv. sporoapsorbujući proteini), proteini surutke se brzo vare i apsorbuju. Pored toga imaju i dobre karakteristike pri mešanju sa drugom hranom i spadaju u visokokvalitetne i vrlo cenjene proteine. Proteini surutke se sastoje od biološki visokovrednih proteina i proteina koji imaju različite frakcije. Proteine surutke karakteriše i visok sadržaj esencijalnih i neensencijalnih aminokiselina. Izolati proteina surutke sadrže minimalne količine masti i laktoze.
Posle intenzivnih treninga mišićima je potreban trenutni unos hranljivih sastojaka za brz rast i oporavak. Pošto su izolati visoko rafinisan izvor proteina, maksimalno prečišćen od masti, šećera i ugljenih hidrata, to ih čini brzo dostupnim izvorom proteina i idealnim rešenjem za brz i lak unos nutrijenata. Izolat proteina surutke je idealan izvor proteina i za osobe netolerantne na laktozu, a zbog izuzetno niskog sadržaja ugljenih hidrata i masti, odličan je dodatak dijetama za mršavljenje i postizanje čiste mišićne mase.
Proteini surutke mogu delovati antimikrobno i imunomodulatomo, a mogu imati i antioksidativni efekat.
Iako se lako vare i bezbedni su za upotrebu, proteini surutke se ne preporučuju osobama preosetljivim na proteine mleka, kao ni kod osoba sa oboljenjima bubrega i jetre. Kod preosetljivih osoba mogu se javiti čak i ozbiljni simptomi alergijske reakcije. Ukoliko se koriste nepravilno i u neprilagođeno velikim dozama i predugom vremenskom periodu, proteini surutke mogu oštetiti bubrege i jetru.
Interakcije sa lekovima, dijetetskim suplementima, biljkama ili hranom, nisu zabeležene. Doziranje je različito. Sportisti koriste proteine surutke kao proteinske dodatke i uzimaju 10-25 g dnevno, a u odredenim slučajevima i veće doze. Preporuka Naučnog komiteta za hranu EU za dnevni unos proteina za sportiste je 1,4 g/kg telesne mase (ako je biološka vrednost proteina min. 70).
- 50 tableta
Folna kiselina tablete su dijetetski suplement koji sadrži 400 µg ove supstance. Folna kiselina ima važnu ulogu u sintezi genetskog materijala (DNK i RNK) i aminokiselina. Neophodna je za pravilan rast i razvoj, kao i za formiranje crvenih krvnih zrnaca i sam proces ćelijske deobe. Takođe smanjuje rizik od razvoja kardiovaskularnih bolesti. Povećane potrebe za folnom kiselinom javljaju se kod žena koje planiraju trudnoću, trudnica, osoba koje pate od anemije uzrokovane nedostatkom folne kiseline, starijih osoba i ljudi izloženih psihofizičkim naporima.
Nizak nivo folne kiseline u trudnoći može dovesti do niske telesne mase novorođenčadi i povećanog rizika za oštećenje neuralne cevi, te pojave spine bifide kod novorođenčadi. Deficit ove važne supstance dovodi i do megaloblastne anemije
Lecitin je fosfolipid koji se normalno nalazi u organizmu. Sastoji se od glikolipida, triglicerida i fosfolipida. Naziv lecitin se obično koristi kao sinonim za prečišćeni fosfatidil holin, fosfolipid koji predstavlja glavnu frakciju fosfornih jedinjenja koje se dobijaju iz suncokreta, zrna soje ili žumanca (grč. lekithos – žumance).
Fosfolipidi čine 25% moždane mase, a fosfatidil holin je i sastavni deo neurotransmitera acetil holina, koji je esencijalan za pravilno i zdravo funkcionisanje mozga. Fosfolipidi formiraju zaštitni omotač oko ćelija i na taj način štite ćelijsku funkciju. Kada se lecitin unese u organizam, on se raspada i oslobađa se holin, koji zatim prolazi kroz ćelijsku membranu. Holin pospešuje metilaciju poput folata TMG (trimetil glicin) i SAMe (S-adenozil metionin), a oni uništavaju homocistein, veoma štetno jedinjenje za krvne sudove poput holesterola.
Lecitin se nalazi u proteinima i biljnog (u velikoj koncentraciji ga sadrži soja, žumance, ovas, pšenične klice i kikiriki) i životinjskog porekla (govedini, jagnjetini, džigerici i svinjetini). U savremeno doba može se nabaviti u obliku dodatka ishrani. Lecitin se smatra materijom sa visokim stepenom tolerancije i odobren je za ljudsku upotrebu od strane američke Administracije za hranu i lekove (FDA). S obzirom da predstavlja sastavni deo ćelijske membrane i da može u potpunosti da se metaboliše, smatra se potpuno netoksičnom supstancom. Komercijalno se koristi svuda gde su neophodni prirodni emulgatori i lubrikanti, najčešće u farmaceutskoj industriji za zaštitne omotače. U prehrambenoj industiji se koristi kao emulgator koji sprečava, na primer, razdvajanje čokolade i kakao butera unutar jednog proizvoda, kao što su čokolada ili čokoladne štanglice. Lecitin se priznaje od strane Evropske unije kao aditiv u hrani i označava se oznakom E322 (brojevi E od 300-399 označavaju antioksidante i regulatore kiselosti).
Postoje mnoge studije o lecitinu koje ukazuju na pozitivne efekte lecitina koji se dobija iz soje. Lecitin, odn. fosfatidil holin učestvuje u održavanju integriteta ćelijske membrane i olakšava prolaz masti, jona, otpadnih materija i nutrijenata kroz nju. Pomaže organizmu da efikasnije preradi i iskoristi masti, a to njegovo svojstvo može da utiče na lakši metabolizam holesterola i triglicerida i smanjenje masnih depoa uz adekvatnu i redukovanu ishranu.
Pored mozga, i drugi vitalni organi, kao što su jetra, mišići, reproduktivni organi, sadrže značajne koncentracije fosfolipida, a najčešći među njima je lecitin. Lecitin se zato preporučuje kod mnogih bolesti, kao što su ekcemi, anksioznost, hepatitis (kao podrška funkciji i detoksikaciji jetre) i kod nekih depresivnih stanja. Iako ne postoji utvrđena deficijencija lecitina, ovo je često preporučivani dodatak ishrani. Uz lecitin preporučuje se uzimanje kalcijuma, a lecitin sinergijski deluje sa ribljim omega 3 uljem i belim lukom. Apsorpciju lecitina pomažu vitamini B kompleksa, vitamini A i C, linolna kiselina, a odmažu: velika količina šećera, kafa, čaj, alkohol i kukuruz.
Natural Q10 preparat na bazi koenzima q10 sa delovanjem na održavanje normalnog stanja srčanog mišića. Koenzim q10 imam širok spektar delovanja na očuvanje zdravlja celokupnog organizma.
Dejstvo:
- Normalizacija pritiska
- Kod aterosleroze
- Jačanje srčanog mišića
- Prevencija srčanog i moždanog udara
- Jačanje imuniteta
- Migrena
- Muška neplodnost
- Održavanje dobrog vida
- Karcinom
Natural q10 se koristi preventivno u dozi od 30-60mg svakodnevno tokom 3 meseca u kontinuitetu, dok je terapijska doza 100-1200mg po savetu lekara. Ne preporučuje se upotreba kod trudnica, dojilja i dece.
Probiotik koji uspešno rešava probleme digestivnog sistema, uključujući poremećen balans dobrih bakterija u crevima.
Probiotik se preporučuje:
- za regulaciju crevne flore
- kod zapaljenskih bolesti creva (Kronova bolest, ulcerozni kolitis)
- kod sindroma nervoznih creva (iritabilni kolon)
- za prevenciju i lečenje dijareje (putnička, akutna, upotreba antibiotika)
- za imunitet
Prijavite se na naš Newsletter