* fotografija je informativnog karaktera i može se razlikovati od izgleda krajnjeg proizvoda

Timal sirup bez šećera 200ml

Šifra proizvoda: 115313
531,00 RSD 590,00 RSD

Biljni sirup sa jagorčevinom i timijanom olakšava iskašljavanje i štiti sluzokožu grla od upala. Sastojci razlažu gust sekret u bronhijama i pomažu da se sekret lakše izbaci iz disajnih puteva. Sirup deluje i protivupalno, a dodatak C vitamina pomaže u jačanju otpornosti i bržem oporavku.

 

Korisna svojstva preparata:

 

- razlaže gust bronhijalni sekret

- olakšava iskašljavanje

- sprečava razvoj upale grla

- povećava otpornost na infekcije

- ne sadrži šećer

Jagorčevina razlaže gust bronhijalni sekret, dok timijan omogućava lakše izbacivanje sekreta. Vitamin C pomaže u jačanju otpornosti na infekcije. 

 

Pakovanje: 200ml

 

Zemlja proizvodnje: Srbija

U 15ml:

- jagorčevina  0,39gr

- timijan  0,39gr

- šipak  0,19gr

- bosiljak  0,19gr

Odrasli - 3 puta dnevno po jednu supenu kašiku (15ml)

Deca preko 12 godina - 3 puta dnevno po jednu kafenu kašiku (5ml)

Pogledajte i...

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Sinulan Duo Forte 15 tableta

770,00 RSD

Sinulan Duo Forte tablete su dodatak ishrani kombinovan od 6 biljaka koje utiču na normlano funkconisanje imunog sistema, kao i donjih i gornjih respiratornih puteva. Blagotvorno deluje na simptome koje prouzrokuje upala sinusa i bronhitis, zbog svog protivupalnog i antibakterijskog delovanja. 

 

Preporučuje se za:

 

- rinitis, sinuzitis, bronhitis,
- umirenje tegoba izazvanih upalom donjih i gornjih disajnih puteva, 

- razređivanje gustog sekreta,
- olakšanje tegoba kod upale sinusa. 

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Herboral sirup sa jagorčevinom i acerolom 125ml

299,00 RSD

Herboral sirup sa jagorčevinom i acerolom namenjen je za odrasle za umirenje produktivnog kašlja.

 

Korisna svojstva:
 

  1. Umiruje produktivan kašalj
  2. Razređuje bronhijalnu sluz i sekret
  3. Olakšava iskašljavanje i disanje
  4. Smiruje upalu grla i upalu gornjih disajnih puteva
  5. Jača imuni sistem
  6. Koristi se u terapiji lečenja prehlade i gripa
  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Gelomyrtol forte kapsule A20

Gelomyrtol forte kapsule namenjene su osobama koje imaju problem sa akutnim i hroničnim bronhitisom i problem sa upalom sinusa.

 

Korisna svojstva:

  1. Smanjuje upalu sinusa
  2. Olakšava disanje
  3. Razređuje sekret i olakšava iskašljavanje
  4. Koristi se u terapiji prehlade i gripa
  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Mucoplant sirup od bokvice 100ml Dr.Theiss

572,00 RSD

Mucoplant sirup od bokvice namenjen je za decu stariju od 2. godine i odrasle za umirenje suvog i nadražajnog kašlja.

 

Korisna svojstva:

  1. Smanjuje suv i nadražajni kašalj
  2. Koristi se u terapiji prehlade i gripa
  3. Deluje antimikrobno i antiinflamatorno
  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

PropoMucil sirup za pušače 250ml

599,00 RSD

Sirup namenjen olakšavanju iskašljavanja, naročito kod pušača. Baziran na biljnim ekstraktima, propolisu i N-acetilcisteinu. Razređuje sekret u bronhijama, povećava mu viskoznost, tako da se lako može iskašljati.

 

Korisna svojstva preparata:

 

- pomaže izbacivanju sekreta i umiruje nadražaj na kašalj

- preporuka pušačima

- olakšava disanje

- deluje protivzapaljenski

- antibakterijsko dejstvo

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Vitalis Cardio 30 kapsula

999,00 RSD

Koje su osobine preparata?
-Cardio Vitalis je prirodni preparat koji koristi pravilnom radu srčanog mišića, uravnotežuje srčani ritam, proširuje arterije, sprečava nastanak arterioskleroznih plakova, smanjuje holesterol, povećava elastičnost krvnih sudova.


Kome je namenjen preparat?


-Cardio Vitalis se preporučuje osobama sa lupanjem i preskakanjem srca, sa oslabljenim srcem, sa anginom pectoris, sa povišenim krvnim pritiskom, posle infarkta srca, šloga ili hirurške intervencije, sa lošom cirkulacijom, sa arteriosklerozom krvnih sudova.

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Selenium sa vitaminom E - 30 tableta Anafarm

218,90 RSD

- Preparat sadrži 100 tableta.

 

Preparat Selenium E je dodatak ishrani koji sadrži 30 µg selena i 10 mg vitamina E.
Selen predstavlja esencijalni mikroelement, koji u organizmu ima niz važnih uloga, pa tako doprinosi: pravilnoj funkciji štitaste žlezde, održavanju zdrave kose i noktiju, zaštiti ćelija od oksidativnog stresa i normalnoj spermatogenezi.Srbija spada u selenom deficitarno područje, što znači da je unos selena putem hrane nizak. Stoga se preporučuju preparati selena kao dodaci ishrani. 


Vitamin E je snažan antioksidans koji štiti ćelije od oštećenja koja mogu nastati dejstvom slobodnih radikala. Stimuliše pravilno lučenje hormona, normalan rad mišića i nervnog sistema. Osim toga, sprečava razvoj ateroskleroze, štiti srce i krvne sudove. Dodatak vitamina E pojačava zaštitni efekat selena i njegovu resorpciju

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

PAPILOCARE Immuno CAPS 30 kapsula

2.990,00 RSD

Papilocare® Immunocaps je dodatak ishrani napravljen od Reishi ekstrakta, koji pomaže u normalizaciji funkcija imunog sistema i sluzokože.

 

Zahvaljujući svojim komponentama, Papilocare® Immunocaps pomaže u normalizaciji vaginalne mikrobiote i jačanju prirodne odbrane tela.

 

Preporučuje se da se koristi samostalno, ili zajedno sa Papilocare® vaginalnim gelom ili Papilocare® gelom za spoljašnje genitalne organe.

 

 

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Mass Gainer - 5000 g

5.850,00 RSD

Ugljeno-hidratna mešavina

Ugljeni hidrati predstavljaju najvažniji izvor energije za intenzivne anaerobne i aerobne napore. Napor kod anaerobnog vežbanja nastaje zbog kisele sredine u mišićnim ćelijama, koja je posledica nakupljanja mlečne kiseline nastale u procesu anaerobne glikolize, a kod dužeg aerobnog vežbanja, zbog sniženja nivoa glukoze u krvi (hipoglikemija), koja može prouzrokovati slabost i umor mišića.

Što je veći unos ugljenih hidrata, veći su depoi glikogena. Ugljeni hidrati i masnoće iz hrane obezbeđuju nadoknadu glikogena u mišićima, a proteini daju aminokiseline koje mogu biti i izvor energije, ali u manjoj meri.

Zdravstvena izjava odobrena od strane Evropske komisije vezana za ugljene hidrate glasi: ugljeni hidrati doprinose oporavku normalne funkcije mišića (kontrakcije) nakon intenzivnog i/ili dugotrajnog fizičkog vežbanja koje dovodi do umora mišića i trošenja zaliha glikogena u poprečnoprugastom mišiću. Treba znati da se koristan efekat dobija uzimanjem ugljenih hidrata iz svih izvora, pri ukupnom uzimanju 4 g/kg telesne mase, u porcijama, unutar prva 4 sata i najkasnije 6 sati nakon vrlo intenzivnog i/ili dugotrajnog fizičkog vežbanja koje dovodi do umora mišića i iskorištavanja zaliha glikogena u poprečnoprugastom mišiću. Ova izjava se odnosi samo za hranu namenjenu odraslim osobama koje su vrlo intenzivno ili dugotrajno fizički vežbale, što je dovelo do umora mišića i trošenja zaliha glikogena.

Najčešće korišćeni ugljeni hidrati u dodacima ishrane su dekstroza, maltodekstrin, fruktoza i skrob.

Maltodekstrini predstavljaju ugljene hidrate koji se industrijski dobijaju enzimatskom ili kiselinskom hidrolizom skroba. Imaju široku primenu u raznim prehrambenim proizvodima i napicima uključujući i sportske napitke. Komercijalno mogu biti dostupni kao rastvorljivi i rezistentni tip maltodekstrina, koji se može koristiti i kao prehrambeno vlakno ili prebiotik. Energetska vrednost nerezistentog tipa maltodekstrina iznosi 16 kJ/g (4 kcal/g) te se stoga smatra dobrim izvorom energije. Većina različitih maltodekstrina je potpuno rastvorljiva u vodi i pokazuje različite funkcionalne karakteristike kao što su želiranje i kontrola temperature mržnjenja. Takvi maltodekstrini imaju veoma veliku primenu u različitim prehrambenim proizvodima, napicima, dijetetskim proizvodima, hrani koja se koristi za medicinske potrebe, u farmaceutskoj industriji itd. Prema nekim istrazivanjima kombinacija maltodekstrina sa proteinima i/ili aminokiselinama moze da utice na povecanu regeneraciju glikogena i da stimulise sintezu proteina nakon intenzivnih vezbanja. Takode, smatra se da unos maltodekstrina smanjuje ukupnu razgradnju glikogena tokom dugotrajnih i intenzivnih treninga odlafoci pojavu zamora. Glikemijski indeks maltodekstrina je visok pa samim tim i veci unos maltodekstrina nije preporucljiv u ishrani dijabeticara.

Dekstroza (D-glukoza, grožđani, pirinčani ili kukuruzni šećer, zavisno od sirovine iz koje se dobija) je glavna gradivna komponenta celuloze, skroba ili glikogena i nastaje njihovim potpunim razlaganjem. U prirodi je uglavnom u obliku di- i poli- saharida, a nalazi se u voću, medu, javorovom sirupu, povrću i dr. Obično se dobija hidrolizom skroba odgovarajućim kiselinama ili enzimima, a zatim se dobijena masa prešišćava, koncentriše, kristalizuje ili suši da bi se dobio kristalni prah slatkog ukusa. Dekstroza predstavlja jedan od najčešće korišćenih monosaharida u dodacima ishrani, pored fruktoze i galaktoze.
Svojstva glukoze su važna za poboljšanje teksture, arome i ukusa hrane. Glukoza je glavni izvor energije za ćelije i za mozak, nalazi se u cirkulaciji ili u depoima u mišićima ili jetri, u obliku glikogena. To je vrsta šećera koju organizam najbrže apsorbuje. U intestinalnom traktu se resorpcija odvija zahvaljujući posebnom transportnom sistemu, koji u jednom trenutku dostiže zasićenje, pa je dalja apsorpcija je onemogućena, bez obzira na količinu dostupne glukoze. Kako aktivnost organizma, a posebno mozga, jako zavisi od stabilnog i pouzdanog snabdevanja energijom, razvijen je veoma složen sistem kontrole nivoa šećera – glukoze u krvi.

Fruktoza (ketoheksoza) predstavlja monosaharid sa 6 ugljenikovih atoma iste molekulske formule kao i glukoza, ali drugačije strukture. Nalazi se u brojnim prehrambenim proizvodima, naročito u voću. Prečišćena fruktoza je bela praškasta supstanca koja se lako rastvara u vodi. Zajedno sa glukozom ulazi u sastav disaharida saharoze. U telu nastaje hidrolizom saharoze i resorbuje se direktno u tankom crevu.

Zdravstvena izjava Evropske komisija za fruktozu: fruktoza dovodi do manjeg porasta nivoa glukoze u krvi u odnosu na namimice koje sadrže saharozu ili glukozu. Izjava moze da se koristi samo za zaslađenu hranu ili pića u kojima je 30% glukoze i/ili saharoze zamenjeno fruktozom.

Skrob je najvažniji i najobilniji izvor polisaharida u hrani. To je homopolimer izgrađen isključivo od ostataka glukoze. Biljke stvaraju dve frakcije skroba: amilozu, uslovno lineami polisaharid, kao i amilopektin – razgranati polisaharid (po strukturi sličan glikogenu), koji su u različitim odnosima, zavisno od biljne vrste, smešteni u nerastvorljivim, polukristalnim granulama. Skrob se uglavnom dobija iz semenja: pšenice, kukuruza, pirinča, raži i ovsa ili iz korenja: podzemnih delova biljaka, npr. iz krtole krompira. Leguminoze i povrće takođe sadrže znatne količine skroba. Zavisno od ukupnog unosa ugljenih hidrata, skrob predstavlja 20-50% energije.

Skrobovi iz hrane se dele prema načinu kako se metabolišu u tankom crevu: na one koji se brzo vare, na one koji se sporo vare ili one koji su otporni na varenje – rezistentni skrobovi.

5 Stars Mass Gainer obezbeđuje u dnevnoj dozi 100 g mešavine ugljenih hidrata koja se sastoji od dekstroze, fruktoze, maltodekstrina i kukuruznog skroba.

Proteini mleka su jedna od najvažnijih komponenti mleka, kako sa nutritivnog, tako i sa tehnološkog aspekta. Proteini mleka različitog porekla imaju različite fizičko-¬hemijske, funkcionalne i tehnološke karakteristike, koje se široko primenjuju u prehrambenoj industriji, a i sadržaj proteina u mleku različitog porekla može da varira.

Koncentrovani proteini mleka mogu se dobiti iz punomasnog, delimično obranog i obranog mleka, najčešće kravljeg, primenom fizičkih tehnika separacije kako bi se uklonile neproteinske komponente.

Pod koncentratima proteina mleka (Milk Protein Concentrate – MPC) podrazumevaju se proizvodi kod kojih je sadržaj proteina mleka između 40 i 90% (suve materije), dok izolate proteina mleka (Milk Protein Isolate – MPI) karakteriše sadržaj proteina veći od 90%. Koncentrati i izolati proteina mleka predstavljaju kompletne, biološki visoko vredne proteine mleka koji sadrže i kazeine i proteine surutke u istom odnosu kao i mleko iz kojeg su dobijeni. Ovi proteini su u svom prirodnom stanju, tako da se kazeini nalaze u formi koja je slična inicijalnoj kazeinskoj micelamoj strukturi u mleku, a proteini surutke su uglavnom nedenaturisani, ukoliko je temperatumi tretman u toku procesa proizvodnje držan na minimumu. MPC i MPI u odnosu na obrano mleko u prahu i punomasno mleko u prahu karakteriše značajno veća količina proteina i niži sadržaj laktoze, pa predstavljaju koncentrisane izvore proteina za poboljšanje nutritivnih vrednosti krajnjih proizvoda. Kako proizvodnja proteina mleka podrazumeva primenu procesa fizičke separacije i ,,prosto" koncentrisanje proteina mleka bez značajnog uticaja na promenu hemijskih osobina komponenti mleka, smatra se da su koncentrovani proteini mleka jednako nutritivno vredni kao i mleko iz kojeg su dobijeni i da je svarljivost proteina jednaka kao i svarljivost proteina početne sirovine.

Nutritivni kvalitet proteina se može izražavati velikim brojem različitih kriterijuma, ali suštinski je važna relativna količina i ravnoteža različitih aminokiselina u proteinima koji i određuju njegovu nutritivnu vrednost. Food & Agriculture Organization i World Health Organization (FAO/WHO) su 1989. godine predložili da se kvalitet proteina može meriti izražavanjem sadržaja prve limitirajuće esencijalne aminokiseline testiranog proteina u odnosu na sadržaj iste aminokiseline u referentnom obrascu (FAO/WHO, 1990.). Korišćene referentne vrednosti bile su bazirane na potrebama za esencijalnim aminokiselinama za decu predškolskog uzrasta.

Proteini kravljeg mleka predstavljaju proteine potpune biološke vrednosti. Pod proteinom potpune biološke vrednosti podrazumeva se da protein sadrži sve esencijalne aminokiseline koje mogu biti korišćene za sintezu proteina. Ta vrednost je za proteine mleka veća u odnosu na proteine goveđeg mesa, proteina soje, proteina pšenice.

Proteine kravljeg mleka, kao što je već rečeno, čine dve velike grupe proteina – kazeini i proteini surutke. Kazeini čine oko 80% ukupnih proteina kravljeg mleka, dok proteini surutke predstavljaju ostatak, oko 20%. U kravljem mleku ima kazeina od 2,8 do 3,4%. On se stvara iz aminokiselina u mlečnoj žlezdi, što je jedini izvor kazeina u prirodi. Sastoji se od 18 aminokiselina, od kojih je skoro polovina esencijalnih. Najzastupljenija aminokiselina u njemu je neesencijalna, glutaminska kiselina. Pored aminokiselina, kazein sadrži i fosfornu kiselinu, kalcijum-galaktozu i galaktozamin.

Kazein je složena belančevina iz grupe fosfopeptida. To nije jedinstven protein, već se sastoji od više vrsta fosfoproteida koji se međusobno razlikuju po hemijskom sastavu, molekulskoj masi i fizičkim osobinama. Ove frakcije kazeina obeležene su slovima grčkog alfabeta – najviše ima alfa-kazeina, zatim beta-kazeina, a najmanje su zastupljene gama-frakcije. Iz alfa-kazeina su izdvojene i druge frakcije. Molekuli kazeina su medusobno povezani kalcijumom i stvaraju agregate ili micele različitih veličina, jedinjenja koja utiču na kiselost mleka. Nose veliki broj naelektrisanih i polarnih grupa, pa privlače velike količine vode. Zahvaljujući tome, u mleku se nalazi u stabilnoj suspenziji. U kravljem mleku ima više kazeina nego u humanom, zbog čega se ono teže vari.

Surutka predstavlja sporedni produkt proizvodnje sireva i, pored proteina u sirovoj formi, sadrži mast, laktozu i ostale materije. Sirova surutka se prerađuje da bi se dobili proteinski bogati koncentrati (Whey Protein Concentrate – WPC) i proteinski izolati (Whey Protein Isolate –WPI). Sastavne delove proteina surutke čine veće količine globularnih proteina beta- i alfa-laktoglobulina koji čine oko 70 - 80% ukupnih proteina surutke. Ostali proteini, koji se nalaze u manjoj količini, čine imunoglobulini IgG, IgA i IgM, glikomakropeptidi, serum albumini, laktoferin, laktoperoksidaze i lizozimi. Proteini surutke sadrže i manje peptidne jedinice izvedene od različitih proteina koje su poznate pod nazivom biopeptidi.

-20%
  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Solgar 7 - 30 tableta

4.400,00 RSD 5.500,00 RSD

Pakovanje: 30 tableta

 

Kome je preparat namenjen?

Solgar 7 obuhvata 7 aktivnih sastojaka koji prve efekte daju već nakon 7 dana. Namenjen je održavanju zdravlja zglobova i kostiju, osobama koje se teško kreću, imaju bolne i upaljene zglobove.

 

Koji su efekti upotrebe?

- lakša pokretljivost zglobova

- manja bol pri kretanju

- umirujući efekat na upaljene zglobove

- preventivni efekat na dalja oštećenja zglobova

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Marsovci sa prebiotikom tablete

670,00 RSD

-Marsovci sa prebiotikom su dijetetski suplement koji sadrži prebiotik inulin koji održava ravnotežu crevne mikroflore, a takođe omogućava normalno varenje, redovno pražnjenje i dobar apetit.

 

Kome je namenjen preparat?

 

-Ovo jedinjenje pospešuje i apsorpciju kalcijuma i magnezijuma u crevima, pa tako doprinosi pravilnoj izgradnji kostiju. Ovaj preparat sadrži i sve vitamine, minerale i ostale hranljive sastojke koji su neophodni za pravilan rast, razvoj i podršku imunom sistemu dece. Njegova upotreba se posebno preporučuje deci koja imaju problema sa varenjem i neredovnim pražnjenjem, kao i deci koju muči slab apetit.


-Korisna svojstva preparata:


• Doprinosi održavanju ravnoteže i regulaciji crevne flore
• Stimuliše varenje i normalan rad creva
• Popravlja opšte stanje organizma i vitalnost
• Pomaže pravilan rast i razvoj
• Pospešuje jačanje imuniteta

-20%
  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Feller multi 100% 60 kapsula

1.199,00 RSD 1.490,00 RSD

Feller Multi 100%, kapsule je dijetetski suplement koji predstavlja izuzetni kombinaciju vitamina i minerala u optimalnim dnevnim dozama. Vitamini A, C i D, bakar i cink doprinose jačanju imuniteta. Vitamin B2, B3, B6, B9 i B12, gvožđe i magnezijum doprinose smanjenju umora i iscrpljenosti. Obzirom na kompleksan sastav, ove kapsule se mogu koristiti za nadoknadu vitamina i minerala kod restrtiktivnih dijeta. Preparat smanjuje mogućnost nastanka infekcija.

 

- Jača imunitet

- Smanjuje umor i iscrpljenost

- Pogodan kod dijeta 


Preporučuje se upotreba kod imunokompromitovanih osoba kao i posle napornih fizičkih treninga.

-20%
  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Feller vitamin C 1000mg 20 šumećih tableta

460,00 RSD 570,00 RSD

Feller vitamin C šumeće tablete sadrže preporučenu dnevnu dozu vitamina C iz prirodnh izvora. Ovaj preparat utiče na nadoknadu deficita i samim tim pomaže jačanje imuniteta i oporavak od bolesti. U periodima intenzivnih prehlada i virusnih infekcija predstavlja odličnu preventivu da do istih ne dodje. 

 

-jačanje imuniteta

-smanjuje umor i iscrpljenost

-utiče na stvaranje kolagena

 

Preporučuje se redovna upotreba kod osoba koje su imunokompromitovane, kod pušača i osoba koje su provode više vreme u zagađenim prostorima kako bi se smanjila mogućnost infekcije.

 

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Vitamin C 1000mg

499,00 RSD

Dejstvo C vitamina je od velikog značaja za nesmetano funkcionisanje nervnog i mišićnog sistema.

Ublažava i otklanja tegobe izazvane umorom i iscrpljenošću koje mogu da nastanu usled intenzivnog vežbanja, bavljenja sportom ili velikog fizičkog napora.

Povoljno deluje i na poboljšanje i očuvanje metabolizma.

 

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Natural Wealth Calcium Citrate 100 tableta

1.720,00 RSD

Pakovanje: 100 tableta

 

Kome je preparat namenjen?

Natural Wealth Kalcijum Citrat namenjen je kao dodatak ishrani sportistima, starijim osobama i svima koji žele održati zdravim kosti, zube i kardiovaskularni sistem.

 

Koji su efekti upotrebe?

- normalno funkcionisanje mišića

- smanjenje rizika za razvoj osteoporoze

- ugradnja kalcijuma u kosti i jače i otpornije kosti

- održavanje zdravih i otpornih zuba

- podrška normalnom procesu zgrušavanja krvi