* fotografija je informativnog karaktera i može se razlikovati od izgleda krajnjeg proizvoda

Acerola za odrasle 180mg tablete za žvakanje

Šifra proizvoda: 15137
595,00 RSD

Acerola 180 mg tablete za žvakanje su dijetetski suplement koji sаdrži prirodni vitаmin C poreklom iz divlje višnje sа Bаrbаdosа, poznate još pod nazivom acerola. U pitanju je biljka koja predstavlja nаjbogаtiji izvor prirodnog vitаminа C. Ovaj dobro poznati vitamin je neophodаn zа prаvilаn rаst i rаzvoj kostiju, kože, hrskаvice, mišićа i krvnih sudovа. On je, takođe, neophodan za zdrаve zube i desni. U pitanju je moćаn аntioksidаns, koji blokirа štetne efekte izаzvаne slobodnim rаdikаlimа, a takođe popravlja orаlnu аpsorpciju gvožđа. Ovaj preparat namenjen za decu stariju od 14 godina i odrasle sadrži 180mg vitamina C po tableti.

Koji je sastav preparata?


Acerolа 180 mg sаdrži 180 mg vitаminа C (mešаvinа аcerolа prаškа, аskorbinske kiseline i nаtrijum-аskorbаtа).

Kako se koristi preparat?


Odrаsli i decа preko 14 godinа: 1 tаbletа dnevno.

Pogledajte i...

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Aktivni ugalj 30 kapsula

370,00 RSD
Kapsule aktivnog uglja namenjene su za apsorpciju toksina iz digestivnog trakta.  Aktivni ugalj brzo zaustavlja dijareju. Deluje na uklanjanje gasova iz creva, smanjuje grčeve.  Uspešno reguliše probavu i učestvuje u detoksikaciji organizma.
 
Korisna svojstva preparata:
 
- vezuje toksine iz creva
- smanjuje gasove
- sprečava dijareju
- usled trovanja hranom
- kod trovanja hemijskim supstancama
- kod mamurluka
  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

RABENHORST Sok multivitaminski 11+11 voće i povrće 750ml

420,00 RSD

Mešani sok od organski gajenog voća i povrća. Osvežavajući napitak, sa dodatkom vitamina, bez dodatka šećera i konzervansa. Pomaže u jačanju energije, kod fizičkih i mentalnih napora i kod dijeta. Ubrzava oporavak kod prehlada i gripa.

 

Korisna svojstva preparata:

 

- obogaćuje izbalansirane dijete

- pokriva dnevne potrebe za vitaminima

- prirodni izvor vitamina

- jačanje imuniteta

- podiže energiju

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Mass Gainer - 5000 g

5.850,00 RSD

Ugljeno-hidratna mešavina

Ugljeni hidrati predstavljaju najvažniji izvor energije za intenzivne anaerobne i aerobne napore. Napor kod anaerobnog vežbanja nastaje zbog kisele sredine u mišićnim ćelijama, koja je posledica nakupljanja mlečne kiseline nastale u procesu anaerobne glikolize, a kod dužeg aerobnog vežbanja, zbog sniženja nivoa glukoze u krvi (hipoglikemija), koja može prouzrokovati slabost i umor mišića.

Što je veći unos ugljenih hidrata, veći su depoi glikogena. Ugljeni hidrati i masnoće iz hrane obezbeđuju nadoknadu glikogena u mišićima, a proteini daju aminokiseline koje mogu biti i izvor energije, ali u manjoj meri.

Zdravstvena izjava odobrena od strane Evropske komisije vezana za ugljene hidrate glasi: ugljeni hidrati doprinose oporavku normalne funkcije mišića (kontrakcije) nakon intenzivnog i/ili dugotrajnog fizičkog vežbanja koje dovodi do umora mišića i trošenja zaliha glikogena u poprečnoprugastom mišiću. Treba znati da se koristan efekat dobija uzimanjem ugljenih hidrata iz svih izvora, pri ukupnom uzimanju 4 g/kg telesne mase, u porcijama, unutar prva 4 sata i najkasnije 6 sati nakon vrlo intenzivnog i/ili dugotrajnog fizičkog vežbanja koje dovodi do umora mišića i iskorištavanja zaliha glikogena u poprečnoprugastom mišiću. Ova izjava se odnosi samo za hranu namenjenu odraslim osobama koje su vrlo intenzivno ili dugotrajno fizički vežbale, što je dovelo do umora mišića i trošenja zaliha glikogena.

Najčešće korišćeni ugljeni hidrati u dodacima ishrane su dekstroza, maltodekstrin, fruktoza i skrob.

Maltodekstrini predstavljaju ugljene hidrate koji se industrijski dobijaju enzimatskom ili kiselinskom hidrolizom skroba. Imaju široku primenu u raznim prehrambenim proizvodima i napicima uključujući i sportske napitke. Komercijalno mogu biti dostupni kao rastvorljivi i rezistentni tip maltodekstrina, koji se može koristiti i kao prehrambeno vlakno ili prebiotik. Energetska vrednost nerezistentog tipa maltodekstrina iznosi 16 kJ/g (4 kcal/g) te se stoga smatra dobrim izvorom energije. Većina različitih maltodekstrina je potpuno rastvorljiva u vodi i pokazuje različite funkcionalne karakteristike kao što su želiranje i kontrola temperature mržnjenja. Takvi maltodekstrini imaju veoma veliku primenu u različitim prehrambenim proizvodima, napicima, dijetetskim proizvodima, hrani koja se koristi za medicinske potrebe, u farmaceutskoj industriji itd. Prema nekim istrazivanjima kombinacija maltodekstrina sa proteinima i/ili aminokiselinama moze da utice na povecanu regeneraciju glikogena i da stimulise sintezu proteina nakon intenzivnih vezbanja. Takode, smatra se da unos maltodekstrina smanjuje ukupnu razgradnju glikogena tokom dugotrajnih i intenzivnih treninga odlafoci pojavu zamora. Glikemijski indeks maltodekstrina je visok pa samim tim i veci unos maltodekstrina nije preporucljiv u ishrani dijabeticara.

Dekstroza (D-glukoza, grožđani, pirinčani ili kukuruzni šećer, zavisno od sirovine iz koje se dobija) je glavna gradivna komponenta celuloze, skroba ili glikogena i nastaje njihovim potpunim razlaganjem. U prirodi je uglavnom u obliku di- i poli- saharida, a nalazi se u voću, medu, javorovom sirupu, povrću i dr. Obično se dobija hidrolizom skroba odgovarajućim kiselinama ili enzimima, a zatim se dobijena masa prešišćava, koncentriše, kristalizuje ili suši da bi se dobio kristalni prah slatkog ukusa. Dekstroza predstavlja jedan od najčešće korišćenih monosaharida u dodacima ishrani, pored fruktoze i galaktoze.
Svojstva glukoze su važna za poboljšanje teksture, arome i ukusa hrane. Glukoza je glavni izvor energije za ćelije i za mozak, nalazi se u cirkulaciji ili u depoima u mišićima ili jetri, u obliku glikogena. To je vrsta šećera koju organizam najbrže apsorbuje. U intestinalnom traktu se resorpcija odvija zahvaljujući posebnom transportnom sistemu, koji u jednom trenutku dostiže zasićenje, pa je dalja apsorpcija je onemogućena, bez obzira na količinu dostupne glukoze. Kako aktivnost organizma, a posebno mozga, jako zavisi od stabilnog i pouzdanog snabdevanja energijom, razvijen je veoma složen sistem kontrole nivoa šećera – glukoze u krvi.

Fruktoza (ketoheksoza) predstavlja monosaharid sa 6 ugljenikovih atoma iste molekulske formule kao i glukoza, ali drugačije strukture. Nalazi se u brojnim prehrambenim proizvodima, naročito u voću. Prečišćena fruktoza je bela praškasta supstanca koja se lako rastvara u vodi. Zajedno sa glukozom ulazi u sastav disaharida saharoze. U telu nastaje hidrolizom saharoze i resorbuje se direktno u tankom crevu.

Zdravstvena izjava Evropske komisija za fruktozu: fruktoza dovodi do manjeg porasta nivoa glukoze u krvi u odnosu na namimice koje sadrže saharozu ili glukozu. Izjava moze da se koristi samo za zaslađenu hranu ili pića u kojima je 30% glukoze i/ili saharoze zamenjeno fruktozom.

Skrob je najvažniji i najobilniji izvor polisaharida u hrani. To je homopolimer izgrađen isključivo od ostataka glukoze. Biljke stvaraju dve frakcije skroba: amilozu, uslovno lineami polisaharid, kao i amilopektin – razgranati polisaharid (po strukturi sličan glikogenu), koji su u različitim odnosima, zavisno od biljne vrste, smešteni u nerastvorljivim, polukristalnim granulama. Skrob se uglavnom dobija iz semenja: pšenice, kukuruza, pirinča, raži i ovsa ili iz korenja: podzemnih delova biljaka, npr. iz krtole krompira. Leguminoze i povrće takođe sadrže znatne količine skroba. Zavisno od ukupnog unosa ugljenih hidrata, skrob predstavlja 20-50% energije.

Skrobovi iz hrane se dele prema načinu kako se metabolišu u tankom crevu: na one koji se brzo vare, na one koji se sporo vare ili one koji su otporni na varenje – rezistentni skrobovi.

5 Stars Mass Gainer obezbeđuje u dnevnoj dozi 100 g mešavine ugljenih hidrata koja se sastoji od dekstroze, fruktoze, maltodekstrina i kukuruznog skroba.

Proteini mleka su jedna od najvažnijih komponenti mleka, kako sa nutritivnog, tako i sa tehnološkog aspekta. Proteini mleka različitog porekla imaju različite fizičko-¬hemijske, funkcionalne i tehnološke karakteristike, koje se široko primenjuju u prehrambenoj industriji, a i sadržaj proteina u mleku različitog porekla može da varira.

Koncentrovani proteini mleka mogu se dobiti iz punomasnog, delimično obranog i obranog mleka, najčešće kravljeg, primenom fizičkih tehnika separacije kako bi se uklonile neproteinske komponente.

Pod koncentratima proteina mleka (Milk Protein Concentrate – MPC) podrazumevaju se proizvodi kod kojih je sadržaj proteina mleka između 40 i 90% (suve materije), dok izolate proteina mleka (Milk Protein Isolate – MPI) karakteriše sadržaj proteina veći od 90%. Koncentrati i izolati proteina mleka predstavljaju kompletne, biološki visoko vredne proteine mleka koji sadrže i kazeine i proteine surutke u istom odnosu kao i mleko iz kojeg su dobijeni. Ovi proteini su u svom prirodnom stanju, tako da se kazeini nalaze u formi koja je slična inicijalnoj kazeinskoj micelamoj strukturi u mleku, a proteini surutke su uglavnom nedenaturisani, ukoliko je temperatumi tretman u toku procesa proizvodnje držan na minimumu. MPC i MPI u odnosu na obrano mleko u prahu i punomasno mleko u prahu karakteriše značajno veća količina proteina i niži sadržaj laktoze, pa predstavljaju koncentrisane izvore proteina za poboljšanje nutritivnih vrednosti krajnjih proizvoda. Kako proizvodnja proteina mleka podrazumeva primenu procesa fizičke separacije i ,,prosto" koncentrisanje proteina mleka bez značajnog uticaja na promenu hemijskih osobina komponenti mleka, smatra se da su koncentrovani proteini mleka jednako nutritivno vredni kao i mleko iz kojeg su dobijeni i da je svarljivost proteina jednaka kao i svarljivost proteina početne sirovine.

Nutritivni kvalitet proteina se može izražavati velikim brojem različitih kriterijuma, ali suštinski je važna relativna količina i ravnoteža različitih aminokiselina u proteinima koji i određuju njegovu nutritivnu vrednost. Food & Agriculture Organization i World Health Organization (FAO/WHO) su 1989. godine predložili da se kvalitet proteina može meriti izražavanjem sadržaja prve limitirajuće esencijalne aminokiseline testiranog proteina u odnosu na sadržaj iste aminokiseline u referentnom obrascu (FAO/WHO, 1990.). Korišćene referentne vrednosti bile su bazirane na potrebama za esencijalnim aminokiselinama za decu predškolskog uzrasta.

Proteini kravljeg mleka predstavljaju proteine potpune biološke vrednosti. Pod proteinom potpune biološke vrednosti podrazumeva se da protein sadrži sve esencijalne aminokiseline koje mogu biti korišćene za sintezu proteina. Ta vrednost je za proteine mleka veća u odnosu na proteine goveđeg mesa, proteina soje, proteina pšenice.

Proteine kravljeg mleka, kao što je već rečeno, čine dve velike grupe proteina – kazeini i proteini surutke. Kazeini čine oko 80% ukupnih proteina kravljeg mleka, dok proteini surutke predstavljaju ostatak, oko 20%. U kravljem mleku ima kazeina od 2,8 do 3,4%. On se stvara iz aminokiselina u mlečnoj žlezdi, što je jedini izvor kazeina u prirodi. Sastoji se od 18 aminokiselina, od kojih je skoro polovina esencijalnih. Najzastupljenija aminokiselina u njemu je neesencijalna, glutaminska kiselina. Pored aminokiselina, kazein sadrži i fosfornu kiselinu, kalcijum-galaktozu i galaktozamin.

Kazein je složena belančevina iz grupe fosfopeptida. To nije jedinstven protein, već se sastoji od više vrsta fosfoproteida koji se međusobno razlikuju po hemijskom sastavu, molekulskoj masi i fizičkim osobinama. Ove frakcije kazeina obeležene su slovima grčkog alfabeta – najviše ima alfa-kazeina, zatim beta-kazeina, a najmanje su zastupljene gama-frakcije. Iz alfa-kazeina su izdvojene i druge frakcije. Molekuli kazeina su medusobno povezani kalcijumom i stvaraju agregate ili micele različitih veličina, jedinjenja koja utiču na kiselost mleka. Nose veliki broj naelektrisanih i polarnih grupa, pa privlače velike količine vode. Zahvaljujući tome, u mleku se nalazi u stabilnoj suspenziji. U kravljem mleku ima više kazeina nego u humanom, zbog čega se ono teže vari.

Surutka predstavlja sporedni produkt proizvodnje sireva i, pored proteina u sirovoj formi, sadrži mast, laktozu i ostale materije. Sirova surutka se prerađuje da bi se dobili proteinski bogati koncentrati (Whey Protein Concentrate – WPC) i proteinski izolati (Whey Protein Isolate –WPI). Sastavne delove proteina surutke čine veće količine globularnih proteina beta- i alfa-laktoglobulina koji čine oko 70 - 80% ukupnih proteina surutke. Ostali proteini, koji se nalaze u manjoj količini, čine imunoglobulini IgG, IgA i IgM, glikomakropeptidi, serum albumini, laktoferin, laktoperoksidaze i lizozimi. Proteini surutke sadrže i manje peptidne jedinice izvedene od različitih proteina koje su poznate pod nazivom biopeptidi.

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Strong Nature BetaTen Protekt kapsule 30x400mg

690,00 RSD

BetaTen protekt je dijetetski suplement na bazi karotenoida - beta karotena i likopena, kvercetina, vitamina E, selena, cinka i bakra.

Beta karoten je provitamin vitamina A, koji doprinosi očuvanju dobrog vida i zdrave kože. Likopen deluje kao snažan antioksidans. Kvercetin pokazuje antioksidativno i antiinflamatorno delovanje, a blagotvorno dejstvo ispoljava i kod alergija. Bakar doprinosi normalnoj pigmentaciji kože i kose, odnosno pomaže sintezu melanina, pigmenta odgovornog za preplanuli izgled kože. Učestvuje u zaštiti tkiva od oštećenja nastalih usled štetnog dejstva UV zraka. Cink je mineral neophodan za normalan vid, te zdravu kožu, kosu i nokte. Vitamin E, selen, cink i bakar pomažu zaštitu ćelija od oštećenja izazvanih slobodnim radikalima.

Strong Nature BetaTen protekt se preporučuje za:
• pripremu kože za sunčanje
• zdravu kožu, kosu i nokte
• očuvanje dobrog vida
• žaštitu ćelija od štetnog uticaja slobodnih radikala

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Nobel ATP Sinbiotik 20 kesica

1.250,00 RSD

Sta sadrži ovaj preparat?
Probiotic ATP je probiotik razvijen namenski za atopijska stanja. Sadrži probiotičke sojeve koji su se pokazali efektivnim u provedenim kliničkim ispitivanjima.
Probiotic ATP se koristi protiv atopijskog dermatitisa, alergije na hranu, alergijskog rinitisa, astme.

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Omega 3 Will

720,00 RSD

-Omega 3 Will je dodatak ishrani koji sadrže omega 3 masne kiseline i vitamin E.


Koje su osobine preparata i u čemu pomaže?

 

-Riblje ulje je veoma dobar izvor polinezasićenih masnih kiselina omega 3 tipa.

Veoma blagotvorno deluje na srce ,skida masne naslage sa krvnih sudova i povećava nivo dobrog holesterola.Ima značajan uticaj i na održavanje zdrave kože i kose. 

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Immuno A24 tablete

1.190,00 RSD

Immuno A 24 predstavlja dijetetski suplement na bazi prečišćenih ekstrakata Astragalusa i Acerole, a sadrži i mikroelemente cink i bakar, kao i vitamine B6, C i E, koji pomažu održavanje odbrambene funksije organizma. Astragalus je biljka koja ima dugogodišnju tradicionalnu primenu i doprinosi jačanju otpornosti organizma, sprečavajući nastanak prehlade i gripa.

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Čaj kod visokog krvnog pritiska br. 22

299,00 RSD

Koje su osobine preparata?


Lekovito bilje koje ulazi u sastav ove čajne mešavine sadrži kardiotonične amine, biogene amine, proteine, polipeptide, alkaloide, germakranolide, poliacetilene, seskviterpenske ketone i kiseline, triterpene, iridoidne monoterpene – valepotrijate, sterole, cijanogene glikozide, oligomerne procijanidine, lektine, flavonoide, tanine, saponine, lignane, fenil karbonske kiseline, organske kiseline, polisaharide, pektine, etarska ulja (bogata proazulenom), karotin i vitamine C, E i K.
Aktivni sastojci lekovitog bilja koje ulazi u sastav Čaja kod visokog krvnog pritiska utiču na bolju prokrvljenost srčanog mišica, deluju diuretično a pokazuju i umirujući i anti-stresni efekat, čime povoljno deluju na normalizovanje povišenog krvnog pritiska.

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

BCAA Powder - 420 g, 5 ukusa

2.800,00 RSD

Značaj aminokiselina u sportskoj suplementaciji


BCAA (Branched Chain Amino Acids) čine tri aminokiseline razgranatih lanaca: L-valin, L-leucin i L-izoleucin. Pošto su BCAA esencijalne aminokiseline, ljudski organizam ih ne može sintetisati, pa ih mora unositi hranom ili dodacima ishrani. Njihova jedinstvena hemijska struktura izdvaja ih od ostalih aminokiselina. One su neophodne svim sportistima, ali za dizače tegova, teške sportove i sportove koji zahtevaju izdržljivost, od posebnog su značaja. Pod normalnim okolnostima sagorevanje ugljenih hidrata daje organizmu dovoljnu količinu goriva za savladavanje napora, ali tokom intenzivnih treninga i povećanih napora organizam ima povećane potrebe za energijom. Da bi sebi obezbedio potrebnu energiju, organizam počinje da sagoreva proteine, što usporava razvoj mišićne mase.

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Imuno C D Zn 30 kapsula

555,00 RSD

Imuno C D kapsule se preporučuju osobama oslabljenog imuniteta, sa izraženim osećajem umora i iscrpljenosti. Ove kapsule sadrže vitamin C u obliku kalcijum-askorbata, jedinjenja koje blago deluje na sluznicu želuca i omogućuje organizmu da maksimalno iskoristi vitamin C. Sa druge strane, cink je prisutan u obliku glukonata koji će organizam lako apsorbovati.