Prijavite se na naš Newsletter
* fotografija je informativnog karaktera i može se razlikovati od izgleda krajnjeg proizvoda
Pakovanje: 15 kapsula 700mg
Amazonska acerola kapsule sadrže ekstarkt Acerole – Voća koje je najbogatije prirodnim vitaminom C odlične bioraspoloživosti. Acerola predstavlja snažan antioksidant, jer zahvaljujući svojim oksidacionim svojstvima neutrališe slobodne radikale koji se stvaraju u našem organizmu. Vitamin C jača imunitet i pomaže kod prehlade i gripa, pomaže formiranju kolagena koji je potreban za normalnu funkciju kosti, zglobova, hrskavice, desni, kože i krvnih sudova, smanjuje umor i iscrpljenost. Pored vitamina C , preparat je bogat izvor karotenoida, flavonoida, vitamina i minerala
Delovanje:
Vitamin C:
Sastav:
Kao izvor vitamina C korišćen je suvi ekstrakt ploda Acerole, standardizovan za 25% vitamina C.
Način primene:
U stanjima deficita vitamina C lekar preporučuje koliko povećati dozu Acerole da bi se zadovoljile potrebe organizma.
Preporučeni dnevni unos vitamina C za odrasle osobe je 80,0 mg.
Primenom preporučene doze od jedne kapsule dnevno proizvoda Amazonska Acerola kapsule, unese se 125,0 mg vitamina C što je 156,3% PDU za vitamin C.
Maksimalno dozvoljena dnevna količina za Vitamin C u dijetetskim suplementima iznosi 1.000 mg.
Ugljeno-hidratna mešavina
Ugljeni hidrati predstavljaju najvažniji izvor energije za intenzivne anaerobne i aerobne napore. Napor kod anaerobnog vežbanja nastaje zbog kisele sredine u mišićnim ćelijama, koja je posledica nakupljanja mlečne kiseline nastale u procesu anaerobne glikolize, a kod dužeg aerobnog vežbanja, zbog sniženja nivoa glukoze u krvi (hipoglikemija), koja može prouzrokovati slabost i umor mišića.
Što je veći unos ugljenih hidrata, veći su depoi glikogena. Ugljeni hidrati i masnoće iz hrane obezbeđuju nadoknadu glikogena u mišićima, a proteini daju aminokiseline koje mogu biti i izvor energije, ali u manjoj meri.
Zdravstvena izjava odobrena od strane Evropske komisije vezana za ugljene hidrate glasi: ugljeni hidrati doprinose oporavku normalne funkcije mišića (kontrakcije) nakon intenzivnog i/ili dugotrajnog fizičkog vežbanja koje dovodi do umora mišića i trošenja zaliha glikogena u poprečnoprugastom mišiću. Treba znati da se koristan efekat dobija uzimanjem ugljenih hidrata iz svih izvora, pri ukupnom uzimanju 4 g/kg telesne mase, u porcijama, unutar prva 4 sata i najkasnije 6 sati nakon vrlo intenzivnog i/ili dugotrajnog fizičkog vežbanja koje dovodi do umora mišića i iskorištavanja zaliha glikogena u poprečnoprugastom mišiću. Ova izjava se odnosi samo za hranu namenjenu odraslim osobama koje su vrlo intenzivno ili dugotrajno fizički vežbale, što je dovelo do umora mišića i trošenja zaliha glikogena.
Najčešće korišćeni ugljeni hidrati u dodacima ishrane su dekstroza, maltodekstrin, fruktoza i skrob.
Maltodekstrini predstavljaju ugljene hidrate koji se industrijski dobijaju enzimatskom ili kiselinskom hidrolizom skroba. Imaju široku primenu u raznim prehrambenim proizvodima i napicima uključujući i sportske napitke. Komercijalno mogu biti dostupni kao rastvorljivi i rezistentni tip maltodekstrina, koji se može koristiti i kao prehrambeno vlakno ili prebiotik. Energetska vrednost nerezistentog tipa maltodekstrina iznosi 16 kJ/g (4 kcal/g) te se stoga smatra dobrim izvorom energije. Većina različitih maltodekstrina je potpuno rastvorljiva u vodi i pokazuje različite funkcionalne karakteristike kao što su želiranje i kontrola temperature mržnjenja. Takvi maltodekstrini imaju veoma veliku primenu u različitim prehrambenim proizvodima, napicima, dijetetskim proizvodima, hrani koja se koristi za medicinske potrebe, u farmaceutskoj industriji itd. Prema nekim istrazivanjima kombinacija maltodekstrina sa proteinima i/ili aminokiselinama moze da utice na povecanu regeneraciju glikogena i da stimulise sintezu proteina nakon intenzivnih vezbanja. Takode, smatra se da unos maltodekstrina smanjuje ukupnu razgradnju glikogena tokom dugotrajnih i intenzivnih treninga odlafoci pojavu zamora. Glikemijski indeks maltodekstrina je visok pa samim tim i veci unos maltodekstrina nije preporucljiv u ishrani dijabeticara.
Dekstroza (D-glukoza, grožđani, pirinčani ili kukuruzni šećer, zavisno od sirovine iz koje se dobija) je glavna gradivna komponenta celuloze, skroba ili glikogena i nastaje njihovim potpunim razlaganjem. U prirodi je uglavnom u obliku di- i poli- saharida, a nalazi se u voću, medu, javorovom sirupu, povrću i dr. Obično se dobija hidrolizom skroba odgovarajućim kiselinama ili enzimima, a zatim se dobijena masa prešišćava, koncentriše, kristalizuje ili suši da bi se dobio kristalni prah slatkog ukusa. Dekstroza predstavlja jedan od najčešće korišćenih monosaharida u dodacima ishrani, pored fruktoze i galaktoze.
Svojstva glukoze su važna za poboljšanje teksture, arome i ukusa hrane. Glukoza je glavni izvor energije za ćelije i za mozak, nalazi se u cirkulaciji ili u depoima u mišićima ili jetri, u obliku glikogena. To je vrsta šećera koju organizam najbrže apsorbuje. U intestinalnom traktu se resorpcija odvija zahvaljujući posebnom transportnom sistemu, koji u jednom trenutku dostiže zasićenje, pa je dalja apsorpcija je onemogućena, bez obzira na količinu dostupne glukoze. Kako aktivnost organizma, a posebno mozga, jako zavisi od stabilnog i pouzdanog snabdevanja energijom, razvijen je veoma složen sistem kontrole nivoa šećera – glukoze u krvi.
Fruktoza (ketoheksoza) predstavlja monosaharid sa 6 ugljenikovih atoma iste molekulske formule kao i glukoza, ali drugačije strukture. Nalazi se u brojnim prehrambenim proizvodima, naročito u voću. Prečišćena fruktoza je bela praškasta supstanca koja se lako rastvara u vodi. Zajedno sa glukozom ulazi u sastav disaharida saharoze. U telu nastaje hidrolizom saharoze i resorbuje se direktno u tankom crevu.
Zdravstvena izjava Evropske komisija za fruktozu: fruktoza dovodi do manjeg porasta nivoa glukoze u krvi u odnosu na namimice koje sadrže saharozu ili glukozu. Izjava moze da se koristi samo za zaslađenu hranu ili pića u kojima je 30% glukoze i/ili saharoze zamenjeno fruktozom.
Skrob je najvažniji i najobilniji izvor polisaharida u hrani. To je homopolimer izgrađen isključivo od ostataka glukoze. Biljke stvaraju dve frakcije skroba: amilozu, uslovno lineami polisaharid, kao i amilopektin – razgranati polisaharid (po strukturi sličan glikogenu), koji su u različitim odnosima, zavisno od biljne vrste, smešteni u nerastvorljivim, polukristalnim granulama. Skrob se uglavnom dobija iz semenja: pšenice, kukuruza, pirinča, raži i ovsa ili iz korenja: podzemnih delova biljaka, npr. iz krtole krompira. Leguminoze i povrće takođe sadrže znatne količine skroba. Zavisno od ukupnog unosa ugljenih hidrata, skrob predstavlja 20-50% energije.
Skrobovi iz hrane se dele prema načinu kako se metabolišu u tankom crevu: na one koji se brzo vare, na one koji se sporo vare ili one koji su otporni na varenje – rezistentni skrobovi.
5 Stars Mass Gainer obezbeđuje u dnevnoj dozi 100 g mešavine ugljenih hidrata koja se sastoji od dekstroze, fruktoze, maltodekstrina i kukuruznog skroba.
Proteini mleka su jedna od najvažnijih komponenti mleka, kako sa nutritivnog, tako i sa tehnološkog aspekta. Proteini mleka različitog porekla imaju različite fizičko-¬hemijske, funkcionalne i tehnološke karakteristike, koje se široko primenjuju u prehrambenoj industriji, a i sadržaj proteina u mleku različitog porekla može da varira.
Koncentrovani proteini mleka mogu se dobiti iz punomasnog, delimično obranog i obranog mleka, najčešće kravljeg, primenom fizičkih tehnika separacije kako bi se uklonile neproteinske komponente.
Pod koncentratima proteina mleka (Milk Protein Concentrate – MPC) podrazumevaju se proizvodi kod kojih je sadržaj proteina mleka između 40 i 90% (suve materije), dok izolate proteina mleka (Milk Protein Isolate – MPI) karakteriše sadržaj proteina veći od 90%. Koncentrati i izolati proteina mleka predstavljaju kompletne, biološki visoko vredne proteine mleka koji sadrže i kazeine i proteine surutke u istom odnosu kao i mleko iz kojeg su dobijeni. Ovi proteini su u svom prirodnom stanju, tako da se kazeini nalaze u formi koja je slična inicijalnoj kazeinskoj micelamoj strukturi u mleku, a proteini surutke su uglavnom nedenaturisani, ukoliko je temperatumi tretman u toku procesa proizvodnje držan na minimumu. MPC i MPI u odnosu na obrano mleko u prahu i punomasno mleko u prahu karakteriše značajno veća količina proteina i niži sadržaj laktoze, pa predstavljaju koncentrisane izvore proteina za poboljšanje nutritivnih vrednosti krajnjih proizvoda. Kako proizvodnja proteina mleka podrazumeva primenu procesa fizičke separacije i ,,prosto" koncentrisanje proteina mleka bez značajnog uticaja na promenu hemijskih osobina komponenti mleka, smatra se da su koncentrovani proteini mleka jednako nutritivno vredni kao i mleko iz kojeg su dobijeni i da je svarljivost proteina jednaka kao i svarljivost proteina početne sirovine.
Nutritivni kvalitet proteina se može izražavati velikim brojem različitih kriterijuma, ali suštinski je važna relativna količina i ravnoteža različitih aminokiselina u proteinima koji i određuju njegovu nutritivnu vrednost. Food & Agriculture Organization i World Health Organization (FAO/WHO) su 1989. godine predložili da se kvalitet proteina može meriti izražavanjem sadržaja prve limitirajuće esencijalne aminokiseline testiranog proteina u odnosu na sadržaj iste aminokiseline u referentnom obrascu (FAO/WHO, 1990.). Korišćene referentne vrednosti bile su bazirane na potrebama za esencijalnim aminokiselinama za decu predškolskog uzrasta.
Proteini kravljeg mleka predstavljaju proteine potpune biološke vrednosti. Pod proteinom potpune biološke vrednosti podrazumeva se da protein sadrži sve esencijalne aminokiseline koje mogu biti korišćene za sintezu proteina. Ta vrednost je za proteine mleka veća u odnosu na proteine goveđeg mesa, proteina soje, proteina pšenice.
Proteine kravljeg mleka, kao što je već rečeno, čine dve velike grupe proteina – kazeini i proteini surutke. Kazeini čine oko 80% ukupnih proteina kravljeg mleka, dok proteini surutke predstavljaju ostatak, oko 20%. U kravljem mleku ima kazeina od 2,8 do 3,4%. On se stvara iz aminokiselina u mlečnoj žlezdi, što je jedini izvor kazeina u prirodi. Sastoji se od 18 aminokiselina, od kojih je skoro polovina esencijalnih. Najzastupljenija aminokiselina u njemu je neesencijalna, glutaminska kiselina. Pored aminokiselina, kazein sadrži i fosfornu kiselinu, kalcijum-galaktozu i galaktozamin.
Kazein je složena belančevina iz grupe fosfopeptida. To nije jedinstven protein, već se sastoji od više vrsta fosfoproteida koji se međusobno razlikuju po hemijskom sastavu, molekulskoj masi i fizičkim osobinama. Ove frakcije kazeina obeležene su slovima grčkog alfabeta – najviše ima alfa-kazeina, zatim beta-kazeina, a najmanje su zastupljene gama-frakcije. Iz alfa-kazeina su izdvojene i druge frakcije. Molekuli kazeina su medusobno povezani kalcijumom i stvaraju agregate ili micele različitih veličina, jedinjenja koja utiču na kiselost mleka. Nose veliki broj naelektrisanih i polarnih grupa, pa privlače velike količine vode. Zahvaljujući tome, u mleku se nalazi u stabilnoj suspenziji. U kravljem mleku ima više kazeina nego u humanom, zbog čega se ono teže vari.
Surutka predstavlja sporedni produkt proizvodnje sireva i, pored proteina u sirovoj formi, sadrži mast, laktozu i ostale materije. Sirova surutka se prerađuje da bi se dobili proteinski bogati koncentrati (Whey Protein Concentrate – WPC) i proteinski izolati (Whey Protein Isolate –WPI). Sastavne delove proteina surutke čine veće količine globularnih proteina beta- i alfa-laktoglobulina koji čine oko 70 - 80% ukupnih proteina surutke. Ostali proteini, koji se nalaze u manjoj količini, čine imunoglobulini IgG, IgA i IgM, glikomakropeptidi, serum albumini, laktoferin, laktoperoksidaze i lizozimi. Proteini surutke sadrže i manje peptidne jedinice izvedene od različitih proteina koje su poznate pod nazivom biopeptidi.
-Omega 3 Will je dodatak ishrani koji sadrže omega 3 masne kiseline i vitamin E.
Koje su osobine preparata i u čemu pomaže?
-Riblje ulje je veoma dobar izvor polinezasićenih masnih kiselina omega 3 tipa.
Veoma blagotvorno deluje na srce ,skida masne naslage sa krvnih sudova i povećava nivo dobrog holesterola.Ima značajan uticaj i na održavanje zdrave kože i kose.
Duovit za žene je vitaminsko-mineralni proizvod prilagođen potrebama ženskog organizma. Ove film tablete sadrže koktel vitamina i minerala u količinama koje neophodnim za optimalan rad svih organa i sistema u telu. Vitamini i minerali su važni, ne samo za zdravlje žene, nego i za zdravlje i pravilan razvoj ploda tokom trudnoće.
Preparat sadrži gvožđe, folnu kiselinu i vitamin B12, jer su ovi sastojci značajni za stvaranje crvenih krvnih zrnaca. Takođe sadrži vitamin C, koji poboljšava resorpciju gvožđa, učestvuje u stvaranju kolagena i zajedno sa vitaminima grupe B učestvuje u zaštiti kože i snabdeva organizam energijom. U sastav tableta ulazi i kalcijum, koji je krucijalan za žene, a nalazi se u kostima i zubima. Njega nadopunjuje vitamin D, koji učestvuje u resorpciji i pravilnoj ugradnji kalcijuma u kosti.
Zbog nedovoljnog unosa ovih minerala u okviru uobičajene ishrane preporučuje se uzimanje preparata hroma i selena kao dodataka ishrani.
Preparat Hrom selen uz adekvatnu ishranu i fizičku aktivnost može uticati na postizanje i održavanje idealne telesne težine. Posebno se preporučuje sportistima radi povećanja mišićne mase i snage.
Sprej za grlo, za decu, olakšava bolna stanja u usnoj duplji i grlu. Umanjuje upale, crvenilo, bol i olakšava gutanje. Sprečava razvoj bakterija, gljivica i virusa u ustima. Umanjuje bol kod pojafe afti, i ubrzava izlečenje.
Korisna svojstva preparata:
- smanjuje upalu grla
- ublažava bol i crvenilo
- olakšava gutanje
- rešava upalu desni
- zaceljuje afte
Biovital BioActive Collagen Complex je dijetetski suplement namenjen za jačanje funkcije hrskavice, kostiju i zglobova.
Sadrži hidrolizovani goveđi kolagen tip I i III sa glukozaminom, hondroitinom i MSM-om, vitaminima C i D3.
Povećava snagu i gustinu kostiju i olakšava pokretljivost zglobova, a istovremeno podržava i Vaš imuni sistem.
Aktivni sastojci ovog preparata održavaju elastičnost hrskavice pri čemu povećavaju fleksibilnost zglobova. Ubrzava oporavak mišića nakon treninga, pa se preporučuje sportistima ili ljudima koji imaju povećanu fizičku aktivnost.
Čuva kosti i sprečava gubitak koštane mase kod starijih osoba.
Kolagen takođe jača strukturu kože, kose i noktiju, smanjuje bore i daje koži mlađi izglef.
Dostupno je sa ukusom maline i limuna.
Korisna dejstva proizvoda:
- olakšava pokretljivost zglobova
- održava elastičnost hrskavice
- jača imunitet
- jača kosti
- ubrzava oporavak mišića nakon treninga
- jača kosu, kožu i nokte
- smanjuje bore
Biljne supozitorije Fitohem obezbeđuju delotvorno oslobađanje neprijatnih tegoba, kod pojave hemoroida. Umiruju iritaciju i bol, smiruju upalu i ubrzavaju regeneraciju tkiva sluzokože analne regije. Deluju preventivno na bakterije i gljivice. Ubrzavaju zaceljivanje ranica i analnih fisura.
Korisna svojstva preparata:
- ubrzava epitelizaciju i zarastanje oštećenja
- zaustavlja krvarenja
- smanjuje bol i svrab
- povećava vensku elastičnost
- sprečava nastanak hematoma
Redovna primena doprinosi:
- uravnoteženju funkcija jetre
- regeneraciji jetre
- eliminaciji toksičnih materija iz organizma
- održavanju optimalne telesne temperature
Pomaže kod nesanice i isprekidanog sna
Dr. Viton Melatonin B6 sadrži dva sastojka koja doprinose funkcionisanju nervnog sistema.
Melatonin je hormon epifize koji se sintetiše iz aminokiseline triptofana. Luči se u zavisnosti od cirkadijalnog ritma i ima ulogu u regulaciji sna i budnog stanja. Sinteza i lučenje melatonina dostiže vrhunac između 02.00 i 04.00 h, a sinteza je inhibirana izlaganjem svetlosti. Izlaganje svetlosti noću može blokirati proizvodnju melatonina. Endogena sinteza melatonina opada nakon 20. godine života. Istraživanja pokazuju da melatonin ima i značajno antioksidativno delovanje, neutrališe delovanje slobodnih radikala i usporava starenje organizma. Koristan efekat se postiže uzimanjem 1 mg melatonina.
Vitamin B6 je neophodan za sintezu neurotransmitera kao i za metabolizam folne kiseline. Doprinosi normalnoj psihološkoj funkciji i smanjenju umora i iscrpljenosti. Neophodan je za normalan razvoj i funkcionisanje mozga i za stvaranje serotonina i norepinefrina koji regulišu raspoloženje. Takođe pomaže telu da proizvodi melatonin i važan je za pravilno funkcionisanje kardiovaskularnog, digestivnog, imunog, mišićnog i nervnog sistema.
Dr. Viton Melatonin B6 doprinosi skraćenju vremena potrebnog da zaspite i pozitivno utiče na tok, kvalitet i trajanje sna. Može smanjiti broj buđenja u toku noći. Takođe doprinosi ublažavanju poremećaja ciklusa spavanja povezanih sa promenom vremenskih zona (džetleg efekat). Blagotvorno deluje na spavanje kod osoba koje su pod stresom, rade u smenama, kod starijih osoba, kao i kod svih koji imaju problema sa spavanjem.
Pomaže kod nesanice i isprekidanog sna
Poboljšava trajanje kao i kvalitet sna
Ublažava simptome povezane sa promenom vremenskih zona
Pomaže osobama koje su pod stresom
Pomaže kod poremećenog ritma spavanja (rad noću ili u smenama)
Budite se odmorniji
Pakovanje: 60 tableta
Maca tablet bogate hranljivim sastojcima, aminokiselinama, vitaminima i mineralima, stimulišu imunitet, povećavaju fizičku izdržljivost i energiju.
HealthAid Maca tablete namenjene su za:
- Povećanje fizičke izdržljivosti i energije
- Muškarcima koji želje da povećaju libido, potenciju i plodnost
- Ublažavanje simptoma andropauze
- Tretiranje hormonskog disbalansa kod žena, otklanjanja neurednih i bolnih menstruacija
- Tretiranje problematične kože, akni, suve kože
Prijavite se na naš Newsletter
