Facebook

Terezia Company - B17 Apricarc

Šifra proizvoda: 17212 Brend: Terezia
3.150,00 RSD

- 60 kapsula

Pogledajte i...

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Sant-E-Gal dražeje sa vitaminom E

699,00 RSD

Sant-E-gal tablete su dijetetski suplement namenjen za jačanje imuniteta i usporavanje procesa starenja, te kao dopuna terapije hroničnih bolesti.
Vitamin E je najvažniji liposolubilni antioksidans koji štiti ćelije od propadanja za vreme procesa starenja. Stoga predstavlja jednu od najznačajnijih komponenti zaštitnog antioksidansnog sistema organizma. Dodatan unos ovog vitamina preporučuje se kao dopuna terapiji kardiovaskularnih oboljenja, dijabetesa, oboljenja jetre i štitaste žlezde, te malignih bolesti. Njegov redovan unos blagotvorno deluje na povećanje vitalnosti, poboljšanje opšteg zdravlja i doprinosi zaštiti organizma od preranog starenja.

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja
-20%
  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

TerraNova Sinergija za imunitet

1.400,00 RSD 1.750,00 RSD

Sinergija za imunitet je namenjena za:

 

- stimulaciju imuniteta

- borbu protiv bakterija, gljivica i virusa, naročito Herpes sojeva virusa

- oporavak kod prehlade i gripa

- zaštitu i regeneraciju jetre

- podršku srcu i krvnim sudovima

- smanjuje razvoj tumorskih ćelija

- značajno ublažava efekte hemoterapije i zračenja

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Sofija krem za noge - ekstrakt pijavice 75ml

890,00 RSD

Krema za vene na nogama primenjuje se:

- za ublažavanje tegoba nastalih usled oštećenja perifernog krvotoka
- za smanjenje osećaja umora i težine u nogama
- za otklanjanje grčeva i napetosti u mišićima
- za smanjenje otoka
- umanjuje nastanak ispucalih kapilara i pomaže otklanjanju već nastalih

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Hyalfit gel 120ml + 25% sa efektom zagrevanja

1.100,00 RSD

Hyalfit gel sa efektom zagrevanja namenjen je za otklanjanje bola kod reumatkih oboljenja, artritisa, bolova u vratu i leđima, išijasa, lumbaga, sportskih povreda.

 

Preporučuje se kod:

  1. Reumatskih bolova
  2. Bolova u vratu i ramenima
  3. Bolova u leđima
  4. Lumbaga
  5. Išijasa
  6. Artritisa
  7. Uganuća
  8. Sportskih povreda
  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Formag 90 tableta

1.599,00 RSD

- 90 tableta

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Whey Pro - 1000 g, 19 ukusa

2.850,00 RSD

Šta je to protein surutke

Surutka je jedan od najvećih rezervoara najkvalitetnijih proteina. Ona nastaje u procesima proizvodnje sira i najvažniji je sporedni proizvod industrije mleka. Pored proteina, neobrađena surutka sadrži i masti, laktozu i druge supstance. Sirova surutka se dalje obrađuje u cilju dobijanja nekoliko različitih vrsta proteina surutke - koncentrata, izolata i hidrolizata.

Koncentrati proteina surutke, pored velike količine proteina (preko 70%), sadrže i masti i laktozu. Neki od njih sadrže veće količine imunoglobulina od drugih.

Izolati proteina surutke, sadrže još veće procente čistog proteina (preko 80%) uz minimalne količine masti i laktoze.

Hidrolizati proteina surutke sadrže molekule proteina degradirane do peptida. Na taj način se obezbeđuje njihovo lakse varenje i apsorpcija.

Proteini surutke su bogati nutrijentima koji stvaraju glutation, aminokiselinu sa jakim antioksidativnim delovanjem. Zato se proteini surutke preporučuju u ishrani svih starosnih kategorija, a po istraživanjima, mogli bi imati i imunomodulatorno i anti-kancerogeno delovanje.

Proteini surutke su posebno popularni među profesionalnim sportistima i rekreativcima, zbog visokog sadržaja aminokiselina razgranatog lanca (BCAA), koje su neophodne za normalni rast i povećanje mišićne mase. Obično se preporučuju sportistima kod kojih je snaga glavna performansa, a uzimaju se posle rekreacije ili treninga, ili uveče pre spavanja. Smatra se da visoka koncentracija aminokiselina u ćelijama (nastalih degradacijom proteina i apsorbovanih u ćelije), podstiče sintezu i smanjuje razgradnju mišićnih proteina.

Nema zabeleženih neželjenih reakcija upotrebe proteina surutke, ali kod osoba koje su preosetljive na proteine mleka, mogu se javiti simptomi alergijske reakcije. Ukoliko se koriste u većoj količini od preporučenih i tokom dužeg perioda, proteini surutke mogu oštetiti bubrege i jetru. Zato se ne preporučuje primena kod osoba preosetljivih na proteine mleka, kao ni kod osoba sa oboljenjima bubrega i jetre. Neželjene interakcije sa lekovima, dijetetskim suplementima, biljkama ili hranom, nisu zabeležene.

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Mass Gainer - 5000 g

5.850,00 RSD

Ugljeno-hidratna mešavina

Ugljeni hidrati predstavljaju najvažniji izvor energije za intenzivne anaerobne i aerobne napore. Napor kod anaerobnog vežbanja nastaje zbog kisele sredine u mišićnim ćelijama, koja je posledica nakupljanja mlečne kiseline nastale u procesu anaerobne glikolize, a kod dužeg aerobnog vežbanja, zbog sniženja nivoa glukoze u krvi (hipoglikemija), koja može prouzrokovati slabost i umor mišića.

Što je veći unos ugljenih hidrata, veći su depoi glikogena. Ugljeni hidrati i masnoće iz hrane obezbeđuju nadoknadu glikogena u mišićima, a proteini daju aminokiseline koje mogu biti i izvor energije, ali u manjoj meri.

Zdravstvena izjava odobrena od strane Evropske komisije vezana za ugljene hidrate glasi: ugljeni hidrati doprinose oporavku normalne funkcije mišića (kontrakcije) nakon intenzivnog i/ili dugotrajnog fizičkog vežbanja koje dovodi do umora mišića i trošenja zaliha glikogena u poprečnoprugastom mišiću. Treba znati da se koristan efekat dobija uzimanjem ugljenih hidrata iz svih izvora, pri ukupnom uzimanju 4 g/kg telesne mase, u porcijama, unutar prva 4 sata i najkasnije 6 sati nakon vrlo intenzivnog i/ili dugotrajnog fizičkog vežbanja koje dovodi do umora mišića i iskorištavanja zaliha glikogena u poprečnoprugastom mišiću. Ova izjava se odnosi samo za hranu namenjenu odraslim osobama koje su vrlo intenzivno ili dugotrajno fizički vežbale, što je dovelo do umora mišića i trošenja zaliha glikogena.

Najčešće korišćeni ugljeni hidrati u dodacima ishrane su dekstroza, maltodekstrin, fruktoza i skrob.

Maltodekstrini predstavljaju ugljene hidrate koji se industrijski dobijaju enzimatskom ili kiselinskom hidrolizom skroba. Imaju široku primenu u raznim prehrambenim proizvodima i napicima uključujući i sportske napitke. Komercijalno mogu biti dostupni kao rastvorljivi i rezistentni tip maltodekstrina, koji se može koristiti i kao prehrambeno vlakno ili prebiotik. Energetska vrednost nerezistentog tipa maltodekstrina iznosi 16 kJ/g (4 kcal/g) te se stoga smatra dobrim izvorom energije. Većina različitih maltodekstrina je potpuno rastvorljiva u vodi i pokazuje različite funkcionalne karakteristike kao što su želiranje i kontrola temperature mržnjenja. Takvi maltodekstrini imaju veoma veliku primenu u različitim prehrambenim proizvodima, napicima, dijetetskim proizvodima, hrani koja se koristi za medicinske potrebe, u farmaceutskoj industriji itd. Prema nekim istrazivanjima kombinacija maltodekstrina sa proteinima i/ili aminokiselinama moze da utice na povecanu regeneraciju glikogena i da stimulise sintezu proteina nakon intenzivnih vezbanja. Takode, smatra se da unos maltodekstrina smanjuje ukupnu razgradnju glikogena tokom dugotrajnih i intenzivnih treninga odlafoci pojavu zamora. Glikemijski indeks maltodekstrina je visok pa samim tim i veci unos maltodekstrina nije preporucljiv u ishrani dijabeticara.

Dekstroza (D-glukoza, grožđani, pirinčani ili kukuruzni šećer, zavisno od sirovine iz koje se dobija) je glavna gradivna komponenta celuloze, skroba ili glikogena i nastaje njihovim potpunim razlaganjem. U prirodi je uglavnom u obliku di- i poli- saharida, a nalazi se u voću, medu, javorovom sirupu, povrću i dr. Obično se dobija hidrolizom skroba odgovarajućim kiselinama ili enzimima, a zatim se dobijena masa prešišćava, koncentriše, kristalizuje ili suši da bi se dobio kristalni prah slatkog ukusa. Dekstroza predstavlja jedan od najčešće korišćenih monosaharida u dodacima ishrani, pored fruktoze i galaktoze.
Svojstva glukoze su važna za poboljšanje teksture, arome i ukusa hrane. Glukoza je glavni izvor energije za ćelije i za mozak, nalazi se u cirkulaciji ili u depoima u mišićima ili jetri, u obliku glikogena. To je vrsta šećera koju organizam najbrže apsorbuje. U intestinalnom traktu se resorpcija odvija zahvaljujući posebnom transportnom sistemu, koji u jednom trenutku dostiže zasićenje, pa je dalja apsorpcija je onemogućena, bez obzira na količinu dostupne glukoze. Kako aktivnost organizma, a posebno mozga, jako zavisi od stabilnog i pouzdanog snabdevanja energijom, razvijen je veoma složen sistem kontrole nivoa šećera – glukoze u krvi.

Fruktoza (ketoheksoza) predstavlja monosaharid sa 6 ugljenikovih atoma iste molekulske formule kao i glukoza, ali drugačije strukture. Nalazi se u brojnim prehrambenim proizvodima, naročito u voću. Prečišćena fruktoza je bela praškasta supstanca koja se lako rastvara u vodi. Zajedno sa glukozom ulazi u sastav disaharida saharoze. U telu nastaje hidrolizom saharoze i resorbuje se direktno u tankom crevu.

Zdravstvena izjava Evropske komisija za fruktozu: fruktoza dovodi do manjeg porasta nivoa glukoze u krvi u odnosu na namimice koje sadrže saharozu ili glukozu. Izjava moze da se koristi samo za zaslađenu hranu ili pića u kojima je 30% glukoze i/ili saharoze zamenjeno fruktozom.

Skrob je najvažniji i najobilniji izvor polisaharida u hrani. To je homopolimer izgrađen isključivo od ostataka glukoze. Biljke stvaraju dve frakcije skroba: amilozu, uslovno lineami polisaharid, kao i amilopektin – razgranati polisaharid (po strukturi sličan glikogenu), koji su u različitim odnosima, zavisno od biljne vrste, smešteni u nerastvorljivim, polukristalnim granulama. Skrob se uglavnom dobija iz semenja: pšenice, kukuruza, pirinča, raži i ovsa ili iz korenja: podzemnih delova biljaka, npr. iz krtole krompira. Leguminoze i povrće takođe sadrže znatne količine skroba. Zavisno od ukupnog unosa ugljenih hidrata, skrob predstavlja 20-50% energije.

Skrobovi iz hrane se dele prema načinu kako se metabolišu u tankom crevu: na one koji se brzo vare, na one koji se sporo vare ili one koji su otporni na varenje – rezistentni skrobovi.

5 Stars Mass Gainer obezbeđuje u dnevnoj dozi 100 g mešavine ugljenih hidrata koja se sastoji od dekstroze, fruktoze, maltodekstrina i kukuruznog skroba.

Proteini mleka su jedna od najvažnijih komponenti mleka, kako sa nutritivnog, tako i sa tehnološkog aspekta. Proteini mleka različitog porekla imaju različite fizičko-¬hemijske, funkcionalne i tehnološke karakteristike, koje se široko primenjuju u prehrambenoj industriji, a i sadržaj proteina u mleku različitog porekla može da varira.

Koncentrovani proteini mleka mogu se dobiti iz punomasnog, delimično obranog i obranog mleka, najčešće kravljeg, primenom fizičkih tehnika separacije kako bi se uklonile neproteinske komponente.

Pod koncentratima proteina mleka (Milk Protein Concentrate – MPC) podrazumevaju se proizvodi kod kojih je sadržaj proteina mleka između 40 i 90% (suve materije), dok izolate proteina mleka (Milk Protein Isolate – MPI) karakteriše sadržaj proteina veći od 90%. Koncentrati i izolati proteina mleka predstavljaju kompletne, biološki visoko vredne proteine mleka koji sadrže i kazeine i proteine surutke u istom odnosu kao i mleko iz kojeg su dobijeni. Ovi proteini su u svom prirodnom stanju, tako da se kazeini nalaze u formi koja je slična inicijalnoj kazeinskoj micelamoj strukturi u mleku, a proteini surutke su uglavnom nedenaturisani, ukoliko je temperatumi tretman u toku procesa proizvodnje držan na minimumu. MPC i MPI u odnosu na obrano mleko u prahu i punomasno mleko u prahu karakteriše značajno veća količina proteina i niži sadržaj laktoze, pa predstavljaju koncentrisane izvore proteina za poboljšanje nutritivnih vrednosti krajnjih proizvoda. Kako proizvodnja proteina mleka podrazumeva primenu procesa fizičke separacije i ,,prosto" koncentrisanje proteina mleka bez značajnog uticaja na promenu hemijskih osobina komponenti mleka, smatra se da su koncentrovani proteini mleka jednako nutritivno vredni kao i mleko iz kojeg su dobijeni i da je svarljivost proteina jednaka kao i svarljivost proteina početne sirovine.

Nutritivni kvalitet proteina se može izražavati velikim brojem različitih kriterijuma, ali suštinski je važna relativna količina i ravnoteža različitih aminokiselina u proteinima koji i određuju njegovu nutritivnu vrednost. Food & Agriculture Organization i World Health Organization (FAO/WHO) su 1989. godine predložili da se kvalitet proteina može meriti izražavanjem sadržaja prve limitirajuće esencijalne aminokiseline testiranog proteina u odnosu na sadržaj iste aminokiseline u referentnom obrascu (FAO/WHO, 1990.). Korišćene referentne vrednosti bile su bazirane na potrebama za esencijalnim aminokiselinama za decu predškolskog uzrasta.

Proteini kravljeg mleka predstavljaju proteine potpune biološke vrednosti. Pod proteinom potpune biološke vrednosti podrazumeva se da protein sadrži sve esencijalne aminokiseline koje mogu biti korišćene za sintezu proteina. Ta vrednost je za proteine mleka veća u odnosu na proteine goveđeg mesa, proteina soje, proteina pšenice.

Proteine kravljeg mleka, kao što je već rečeno, čine dve velike grupe proteina – kazeini i proteini surutke. Kazeini čine oko 80% ukupnih proteina kravljeg mleka, dok proteini surutke predstavljaju ostatak, oko 20%. U kravljem mleku ima kazeina od 2,8 do 3,4%. On se stvara iz aminokiselina u mlečnoj žlezdi, što je jedini izvor kazeina u prirodi. Sastoji se od 18 aminokiselina, od kojih je skoro polovina esencijalnih. Najzastupljenija aminokiselina u njemu je neesencijalna, glutaminska kiselina. Pored aminokiselina, kazein sadrži i fosfornu kiselinu, kalcijum-galaktozu i galaktozamin.

Kazein je složena belančevina iz grupe fosfopeptida. To nije jedinstven protein, već se sastoji od više vrsta fosfoproteida koji se međusobno razlikuju po hemijskom sastavu, molekulskoj masi i fizičkim osobinama. Ove frakcije kazeina obeležene su slovima grčkog alfabeta – najviše ima alfa-kazeina, zatim beta-kazeina, a najmanje su zastupljene gama-frakcije. Iz alfa-kazeina su izdvojene i druge frakcije. Molekuli kazeina su medusobno povezani kalcijumom i stvaraju agregate ili micele različitih veličina, jedinjenja koja utiču na kiselost mleka. Nose veliki broj naelektrisanih i polarnih grupa, pa privlače velike količine vode. Zahvaljujući tome, u mleku se nalazi u stabilnoj suspenziji. U kravljem mleku ima više kazeina nego u humanom, zbog čega se ono teže vari.

Surutka predstavlja sporedni produkt proizvodnje sireva i, pored proteina u sirovoj formi, sadrži mast, laktozu i ostale materije. Sirova surutka se prerađuje da bi se dobili proteinski bogati koncentrati (Whey Protein Concentrate – WPC) i proteinski izolati (Whey Protein Isolate –WPI). Sastavne delove proteina surutke čine veće količine globularnih proteina beta- i alfa-laktoglobulina koji čine oko 70 - 80% ukupnih proteina surutke. Ostali proteini, koji se nalaze u manjoj količini, čine imunoglobulini IgG, IgA i IgM, glikomakropeptidi, serum albumini, laktoferin, laktoperoksidaze i lizozimi. Proteini surutke sadrže i manje peptidne jedinice izvedene od različitih proteina koje su poznate pod nazivom biopeptidi.

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

PROFERTIL Female 84+84

17.900,00 RSD

PROfertil female deluje na sve kritične tačke kod žena koje nisu ostvarile željeno potomstvo, a imaju problem sa anuvolatornim ciklusima, sindromom policističnih jajnika ili su u procesu pripreme za vantelesnu oplodnju.

PROfertil female korak po korak poboljšava plodnost žene tako što:

Poboljšava redovnost ciklusa
Optimizuje sazrevanje jajnih ćelija
Pokreće ovulaciju
Stimuliše implantaciju
Povećava libido
Smanjuje komplikacije u trudnoći

Proizvod je registrovan kao hrana za posebne medicinske namene i predstavlja nutritivnu podršku kod poremećaja nastalih usled narušene hormonske ravnoteže ili nedostatka vitamina i minerala u ishrani žena u periodu pokušaja začeća i tokom prvog trimestra trudnoće.

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Armedina Sibirska aronija 700ml

1.999,00 RSD

Sibirska aronija je klasifikovana kao super - hrana. Deluje na niz zdravstvenih tegoba, preventivno i u svrhu podršci lečenju.

 

Efektivno deluje preventivno i lekovito na mnoge zdravstvene tegobe:

 

- srce, cirkulacija, krvni sudovi

- normalizacija krvnog pritiska

- očuvanje vida

- anemija

- varenje i smanjenje telesne težine

- energija i snaga

- imunitet

- dijabetes

- kancer debelog creva

- antioksidans