Prijavite se na naš Newsletter
* fotografija je informativnog karaktera i može se razlikovati od izgleda krajnjeg proizvoda
Bivits Activa Gvožđe Kapsule su dodatak ishrani koji u jednoj kapsuli obezbeđuje 25mg gvožđa u proteinskoj formulaciji. Omogućuje da deluje bez mogućnosti javljanja opstipacije, smanjuje iritaciju creva i klinički je dokazano da poseduje dva puta bolju apsorpciju gvožđe-sulfata.
Korisna svojstva:
Bivits Activa Gvožđe Kapsule preoporučuje se:
Gvožđe (Gvožđe-II-sulfat) 25mg
1 kapsula dnevno
Sideral Forte kapsule predstavljaju pomoćno lekovito sredstvo namenjeno za lečnje anemije nastale usled nedostatka gvožđa. Ovaj preparat sadrži gvožđe i vitamin C, pri čemu je gvožđe u preparat ugrađeno inovativnom tehnologijom koja mu omogućava da prođe netaknuto kroz želudac i direktno se resorbuje u tankom crevu. Na taj način su sluzokoža usta i gastrointestinalna sluzokoža zaštićene od iritacija.
Feroglobin forte obezbeđuje optimalnu količinu gvožđa sa visokim procentom resorpcije.Sadrži vitamine B kompleksa,folnu kiselinu,cink i bakar.Namenjen je osobama sa anemijom,sportistima,trudnicama,starijim osobama.Zbog posebne formulacije i oslobađanja tokom 24h,odlično se podnose i ne izazivaju mučnine.
Propolis sa dodatkom islandskog lišaja i N-acetilcisteina pomaže u olakšavanju tegoba upaljenog grla i suvog iritirajućeg kašlja kod dece. Propolis deluje antimikrobno, islandski lišaj oblaže nadraženu sluzokožu ždrela, dok N-acetilcistein razlaže gust sekret i omogućava njegovo lakše izbacivanje.
Korisna svojstva preparata:
- štiti sluzokožu usta i grla
- pomaže izbacivanje sekreta
- oblaže sluzokožu usne duplje
- prevenira infekcije respiratornog trakta
- kod afti - ubrzava zaceljivanje
Proteini mleka su jedna od najvažnijih komponenti mleka, kako sa nutritivnog, tako i sa tehnološkog aspekta. Proteini mleka različitog porekla imaju različite fizičko-hemijske, funkcionalne i tehnološke karakteristike, koje se široko primenjuju u prehrambenoj industriji, a i sadržaj proteina u mleku različitog porekla može da varira.
Koncentrovani proteini mleka mogu se dobiti iz punomasnog, delimično obranog i obranog mleka, najčešće kravljeg, primenom fizičkih tehnika separacije kako bi se uklonile neproteinske komponente.
Pod koncentratima proteina mleka (Milk Protein Concentrate – MPC) podrazumevaju se proizvodi kod kojih je sadržaj proteina mleka između 40 i 90% (suve materije), dok izolate proteina mleka (Milk Protein Isolate – MPI) karakteriše sadržaj proteina veći od 90%. Koncentrati i izolati proteina mleka predstavljaju kompletne, biološki visoko vredne proteine mleka koji sadrže i kazeine i proteine surutke u istom odnosu kao i mleko iz kojeg su dobijeni. Ovi proteini su u svom prirodnom stanju, tako da se kazeini nalaze u formi koja je slična inicijalnoj kazeinskoj micelamoj strukturi u mleku, a proteini surutke su uglavnom nedenaturisani, ukoliko je temperatumi tretman u toku procesa proizvodnje držan na minimumu. MPC i MPI u odnosu na obrano mleko u prahu i punomasno mleko u prahu karakteriše značajno veća količina proteina i niži sadržaj laktoze, pa predstavljaju koncentrisane izvore proteina za poboljšanje nutritivnih vrednosti krajnjih proizvoda. Kako proizvodnja proteina mleka podrazumeva primenu procesa fizičke separacije i ,,prosto" koncentrisanje proteina mleka bez značajnog uticaja na promenu hemijskih osobina komponenti mleka, smatra se da su koncentrovani proteini mleka jednako nutritivno vredni kao i mleko iz kojeg su dobijeni i da je svarljivost proteina jednaka kao i svarljivost proteina početne sirovine.
Nutritivni kvalitet proteina se može izražavati velikim brojem različitih kriterijuma, ali suštinski je važna relativna količina i ravnoteža različitih aminokiselina u proteinima koji i određuju njegovu nutritivnu vrednost. Food & Agriculture Organization i World Health Organization (FAO/WHO) su 1989. godine predložili da se kvalitet proteina može meriti izražavanjem sadržaja prve limitirajuće esencijalne aminokiseline testiranog proteina u odnosu na sadržaj iste aminokiseline u referentnom obrascu (FAO/WHO, 1990.). Korišćene referentne vrednosti bile su bazirane na potrebama za esencijalnim aminokiselinama za decu predškolskog uzrasta.
Proteini kravljeg mleka predstavljaju proteine potpune biološke vrednosti. Pod proteinom potpune biološke vrednosti podrazumeva se da protein sadrži sve esencijalne aminokiseline koje mogu biti korišćene za sintezu proteina. Ta vrednost je za proteine mleka veća u odnosu na proteine goveđeg mesa, proteina soje, proteina pšenice.
Proteine kravljeg mleka, kao što je već rečeno, čine dve velike grupe proteina – kazeini i proteini surutke. Kazeini čine oko 80% ukupnih proteina kravljeg mleka, dok proteini surutke predstavljaju ostatak, oko 20%. U kravljem mleku ima kazeina od 2,8 do 3,4%. On se stvara iz aminokiselina u mlečnoj žlezdi, što je jedini izvor kazeina u prirodi. Sastoji se od 18 aminokiselina, od kojih je skoro polovina esencijalnih. Najzastupljenija aminokiselina u njemu je neesencijalna, glutaminska kiselina. Pored aminokiselina, kazein sadrži i fosfornu kiselinu, kalcijum-galaktozu i galaktozamin.
Kazein je složena belančevina iz grupe fosfopeptida. To nije jedinstven protein, već se sastoji od više vrsta fosfoproteida koji se međusobno razlikuju po hemijskom sastavu, molekulskoj masi i fizičkim osobinama. Ove frakcije kazeina obeležene su slovima grčkog alfabeta – najviše ima alfa-kazeina, zatim beta-kazeina, a najmanje su zastupljene gama-frakcije. Iz alfa-kazeina su izdvojene i druge frakcije. Molekuli kazeina su medusobno povezani kalcijumom i stvaraju agregate ili micele različitih veličina, jedinjenja koja utiču na kiselost mleka. Nose veliki broj naelektrisanih i polarnih grupa, pa privlače velike količine vode. Zahvaljujući tome, u mleku se nalazi u stabilnoj suspenziji. U kravljem mleku ima više kazeina nego u humanom, zbog čega se ono teže vari.
Surutka predstavlja sporedni produkt proizvodnje sireva i, pored proteina u sirovoj formi, sadrži mast, laktozu i ostale materije. Sirova surutka se prerađuje da bi se dobili proteinski bogati koncentrati (Whey Protein Concentrate – WPC) i proteinski izolati (Whey Protein Isolate –WPI). Sastavne delove proteina surutke čine veće količine globularnih proteina beta- i alfa-laktoglobulina koji čine oko 70 - 80% ukupnih proteina surutke. Ostali proteini, koji se nalaze u manjoj količini, čine imunoglobulini IgG, IgA i IgM, glikomakropeptidi, serum albumini, laktoferin, laktoperoksidaze i lizozimi. Proteini surutke sadrže i manje peptidne jedinice izvedene od različitih proteina koje su poznate pod nazivom biopeptidi.
Čist organski sok sa prirodnim vitaminom C za zaštitu od slobodnih radikala i oštećenja ćelija. Štiti ćelije od oštećenja i pomaže u njihovoj regeneraciji. Prirodni vitamin C stimuliše jačanje imuniteta i olakšava simptome prehlade. Vitamin C učestvuje u stvaranju kolagena, efektnijem usvajanju gvožđa, pomaže u regeneraciji oštećenog tkiva.
Korisna svojstva preparata:
- štiti ćelije od oštećenja
- jača imunitet
- obnavlja oštećena tkiva
- pomaže usvajanje gvožđa
- 30 kapsula
LV HepatoProtect predstavlja dijetetski suplement na biljnoj bazi. U njegov sastav ulazi Sylibum marianum – sikavica, te sadrži silimarin kao aktivni princip. Stoga obnavlja funkciju i tkivo jetre, doprinosi ublažavanju simptoma poremećaja jetre uzrokovanih alkoholizmom i infektivnim zapaljenjima jetre (hepatitis). Ovaj preparat blagotvorno deluje i kod oboljenja žučne kese i žučnih puteva, trovanja jetre različitog porekla, masne degeneracije jetre, te virusnih upala jetre. Osim toga, koristi se kod dijabetesa tip 2, a pomaže i kod problema sa varenjem. Najzad, LV HepatoProtect se preporučuje kao pomoćna terapija osobama na hemoterapiji iz razloga što sprečava oštećenja jetre i bubrega.
Orgain organic protein čokolada predstavlja organski biljni protein sa ukusom čokolade. Njegova upotreba preporučuje se u cilju detoksikacije organizma, kao zamena za obrok (uglavnom večeru), kao i svima onima koji žele da smršaju zdravo i prirodno. Takođe ga mogu koristiti veganima i ljudi koji poste, a važno je istaći da obezbeđuje optimalnu dnevnu dozu proteina. Proizvod dolazi u pakovanju od 462g.
Pakovanje: 500ml
Kome je namenjeno?
Uriage Bebe Creme Lavante je nežna kremasta formulacija namenjena čišćenju i higijeni osetljive kože beba. Uriage Bebe Creme Lavante je pogodan za održavanje higijene čitavog lica i tela bebe, uključujući i region pelena.
Pažljivo birani sastojci ne sadrže sapune niti agresivne surfaktante. Uriage prirodna termalna voda uz ekstrakt aloe vere umiruje peckanje, crvenu i upaljenu kožu beba.
Koža ne ostaje isušena, jer mleko za čišćenje deluje emolijentno i ostavlja meki završetak.
Efekti upotrebe:
- čista i negovana bebeća koža
- nekomedogeno i hipoalergeno
- umirujuće na osipe, crvenila i peckanja
Latopic probiotik koji u sebi sadrži tri soja korisnih bakterija iz roda Lactobacillus, namenjen je osobama sa atopijskim dermatitisom ili nekom od alergija na hranu. Deluje centralno ( sistematski) i na taj način smanjuje mogućnost razvoja alergijske reakcije i crvenila na koži. Na imunitet koji je isprovociran deluje smirujuće. Bezbedan je za primenu kod novorođenčadi, dece i odraslih sa atopijskim dermatitisom. Pomaže u smanjivanju intenziteta i rasprostranjenosti promena na koži, iritacije i svraba. Uz Latopic deca bolje jedu i bolje spavaju.
Preporučuje se za:
- bebe, decu i odrasle osobe sa atopijskim dermatitisom,
- osobe koje pored alergijskog dermatitisa imaju i neku od alergija na hranu.
Krema bez mirisa umiruje veoma osetljivu i suvu bebinu kožu, sklonu dermatitisu (atopijski i neurodermatitis).
Pogodno i za odrasle sa osetljivom kožom.
Koje je dejstvo preparata?
Organski beli slez reguliše sadržaj vlage u koži i ublažava svrab. Dragocena organska ulja kokosa i susama pružaju intenzivnu negu, umiruju iritacije i jačaju nežan zaštitni sloj na koži.
Prijavite se na naš Newsletter