Bivits Vitamin C 500 Cink 60tbl

Šifra proizvoda: 30861 Brend: BiVits
990,00 RSD

Pakovanje: 60 tableta

Pogledajte i...

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

BiVits Selen 60tbl

990,00 RSD

Pakovanje: 60 tableta

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja
  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

HealthAid HairVit 30 kapsula

2.140,00 RSD

Pakovanje: 30 kapsula

 

Hair-Vit kapsule su specijalno formulisane da pruže bitne hranljive sastojke neophodne za negovan izgled kose. Bogate vitaminima B i esencijalnim aminokiselina, potpomažu nezi, teksturi, gustini kose. Pogodan za muškarce i žene.

 

HealthAid Hair-Vit namenjene su za :

- Osobe koje imaju problema sa opadanje kose

- Osobe sa nezdravom, tankom i slabom kosom

- Osobe koje prolaze kroz stresan period

- Ženae  nakon trudnoće ili u menopauzi

- Muškarcie sa hormonalnim promenama

- Ljude koji su izloženi zagađivačima

-20%
  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Natural Wealth Omega-3 - prirodno riblje ulje 100kaps

1.584,00 RSD 1.980,00 RSD

Pakovanje: 100 gel-kapsula

 

Kome je preparat namenjen?

Natural Wealth Omega 3 prirodno riblje ulje namenjeno je osobama starije životne dobi kao podrška zdravlju srca, krvnih sudova ali i nervnog sistema.

 

Koji su efekti upotrebe?

- uspostavljanje ravnoteže nivoa masnoća u krvi

- smanjenje rizika za pojavu krvnih ugrušaka

- smanjenje rizika za pojavu ateroskleroze i naslaga na zidovima vena

- omogućava bolji rad srca

- pospešuju pamćenje, koncentraciju i funkciju mozga

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Natural Wealth Imuno C - 1000mg šumeće tablete 20 komada

380,00 RSD

Pakovanje: 20 šumećih tableta

 

Kome je preparat namenjen?

Natural Wealth Imuno C-1000 sa bioflavonoidima predstavlja dodatak ishrani koji se preporučuje osobama starije životne dobi, sportistima, rekreativcima, kao i osobama sklonim umoru i čestim prehladama i alergijama.

 

Koji su efekti upotrebe?

- jača otpornost organizma

- smanjuje rizik za nastanak virusnih respiratornih infekcija

- smanjuje osećaj umora, iscrpljenosti i malaksalosti

- u kombinaciji sa preparatima gvožđa popravlja njihovu iskoristljivost

 

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

MaxMedica Multi B Complex tablete

236,00 RSD

Multi B Complex je dijetetski suplement kompanije Max Medica. Ove tablete sadrže optimalne doze vitamina B grupe, pa obezbeđuju željene dnevne količine vitamina, potrebne za kvalitetno funkcionisanje organizma.


Preporučuju se:
• u stanjima stresa
• kod izraženog psihofizičkog napora
• za pravilan rast i razvoj
• za jačanje imuniteta
• za pravilan metabolizam
• za dobro zdravlje kose, kože i noktiju
• kod anemija koje nastaju usled nedostatka vitamina B12 i folne kiseline

-11%
  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Joint MD Revolution 30 tableta

3.239,10 RSD 3.599,00 RSD

- Pakovanje: 30 tableta

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Mass Gainer - 5000 g

5.850,00 RSD

Ugljeno-hidratna mešavina

Ugljeni hidrati predstavljaju najvažniji izvor energije za intenzivne anaerobne i aerobne napore. Napor kod anaerobnog vežbanja nastaje zbog kisele sredine u mišićnim ćelijama, koja je posledica nakupljanja mlečne kiseline nastale u procesu anaerobne glikolize, a kod dužeg aerobnog vežbanja, zbog sniženja nivoa glukoze u krvi (hipoglikemija), koja može prouzrokovati slabost i umor mišića.

Što je veći unos ugljenih hidrata, veći su depoi glikogena. Ugljeni hidrati i masnoće iz hrane obezbeđuju nadoknadu glikogena u mišićima, a proteini daju aminokiseline koje mogu biti i izvor energije, ali u manjoj meri.

Zdravstvena izjava odobrena od strane Evropske komisije vezana za ugljene hidrate glasi: ugljeni hidrati doprinose oporavku normalne funkcije mišića (kontrakcije) nakon intenzivnog i/ili dugotrajnog fizičkog vežbanja koje dovodi do umora mišića i trošenja zaliha glikogena u poprečnoprugastom mišiću. Treba znati da se koristan efekat dobija uzimanjem ugljenih hidrata iz svih izvora, pri ukupnom uzimanju 4 g/kg telesne mase, u porcijama, unutar prva 4 sata i najkasnije 6 sati nakon vrlo intenzivnog i/ili dugotrajnog fizičkog vežbanja koje dovodi do umora mišića i iskorištavanja zaliha glikogena u poprečnoprugastom mišiću. Ova izjava se odnosi samo za hranu namenjenu odraslim osobama koje su vrlo intenzivno ili dugotrajno fizički vežbale, što je dovelo do umora mišića i trošenja zaliha glikogena.

Najčešće korišćeni ugljeni hidrati u dodacima ishrane su dekstroza, maltodekstrin, fruktoza i skrob.

Maltodekstrini predstavljaju ugljene hidrate koji se industrijski dobijaju enzimatskom ili kiselinskom hidrolizom skroba. Imaju široku primenu u raznim prehrambenim proizvodima i napicima uključujući i sportske napitke. Komercijalno mogu biti dostupni kao rastvorljivi i rezistentni tip maltodekstrina, koji se može koristiti i kao prehrambeno vlakno ili prebiotik. Energetska vrednost nerezistentog tipa maltodekstrina iznosi 16 kJ/g (4 kcal/g) te se stoga smatra dobrim izvorom energije. Većina različitih maltodekstrina je potpuno rastvorljiva u vodi i pokazuje različite funkcionalne karakteristike kao što su želiranje i kontrola temperature mržnjenja. Takvi maltodekstrini imaju veoma veliku primenu u različitim prehrambenim proizvodima, napicima, dijetetskim proizvodima, hrani koja se koristi za medicinske potrebe, u farmaceutskoj industriji itd. Prema nekim istrazivanjima kombinacija maltodekstrina sa proteinima i/ili aminokiselinama moze da utice na povecanu regeneraciju glikogena i da stimulise sintezu proteina nakon intenzivnih vezbanja. Takode, smatra se da unos maltodekstrina smanjuje ukupnu razgradnju glikogena tokom dugotrajnih i intenzivnih treninga odlafoci pojavu zamora. Glikemijski indeks maltodekstrina je visok pa samim tim i veci unos maltodekstrina nije preporucljiv u ishrani dijabeticara.

Dekstroza (D-glukoza, grožđani, pirinčani ili kukuruzni šećer, zavisno od sirovine iz koje se dobija) je glavna gradivna komponenta celuloze, skroba ili glikogena i nastaje njihovim potpunim razlaganjem. U prirodi je uglavnom u obliku di- i poli- saharida, a nalazi se u voću, medu, javorovom sirupu, povrću i dr. Obično se dobija hidrolizom skroba odgovarajućim kiselinama ili enzimima, a zatim se dobijena masa prešišćava, koncentriše, kristalizuje ili suši da bi se dobio kristalni prah slatkog ukusa. Dekstroza predstavlja jedan od najčešće korišćenih monosaharida u dodacima ishrani, pored fruktoze i galaktoze.
Svojstva glukoze su važna za poboljšanje teksture, arome i ukusa hrane. Glukoza je glavni izvor energije za ćelije i za mozak, nalazi se u cirkulaciji ili u depoima u mišićima ili jetri, u obliku glikogena. To je vrsta šećera koju organizam najbrže apsorbuje. U intestinalnom traktu se resorpcija odvija zahvaljujući posebnom transportnom sistemu, koji u jednom trenutku dostiže zasićenje, pa je dalja apsorpcija je onemogućena, bez obzira na količinu dostupne glukoze. Kako aktivnost organizma, a posebno mozga, jako zavisi od stabilnog i pouzdanog snabdevanja energijom, razvijen je veoma složen sistem kontrole nivoa šećera – glukoze u krvi.

Fruktoza (ketoheksoza) predstavlja monosaharid sa 6 ugljenikovih atoma iste molekulske formule kao i glukoza, ali drugačije strukture. Nalazi se u brojnim prehrambenim proizvodima, naročito u voću. Prečišćena fruktoza je bela praškasta supstanca koja se lako rastvara u vodi. Zajedno sa glukozom ulazi u sastav disaharida saharoze. U telu nastaje hidrolizom saharoze i resorbuje se direktno u tankom crevu.

Zdravstvena izjava Evropske komisija za fruktozu: fruktoza dovodi do manjeg porasta nivoa glukoze u krvi u odnosu na namimice koje sadrže saharozu ili glukozu. Izjava moze da se koristi samo za zaslađenu hranu ili pića u kojima je 30% glukoze i/ili saharoze zamenjeno fruktozom.

Skrob je najvažniji i najobilniji izvor polisaharida u hrani. To je homopolimer izgrađen isključivo od ostataka glukoze. Biljke stvaraju dve frakcije skroba: amilozu, uslovno lineami polisaharid, kao i amilopektin – razgranati polisaharid (po strukturi sličan glikogenu), koji su u različitim odnosima, zavisno od biljne vrste, smešteni u nerastvorljivim, polukristalnim granulama. Skrob se uglavnom dobija iz semenja: pšenice, kukuruza, pirinča, raži i ovsa ili iz korenja: podzemnih delova biljaka, npr. iz krtole krompira. Leguminoze i povrće takođe sadrže znatne količine skroba. Zavisno od ukupnog unosa ugljenih hidrata, skrob predstavlja 20-50% energije.

Skrobovi iz hrane se dele prema načinu kako se metabolišu u tankom crevu: na one koji se brzo vare, na one koji se sporo vare ili one koji su otporni na varenje – rezistentni skrobovi.

5 Stars Mass Gainer obezbeđuje u dnevnoj dozi 100 g mešavine ugljenih hidrata koja se sastoji od dekstroze, fruktoze, maltodekstrina i kukuruznog skroba.

Proteini mleka su jedna od najvažnijih komponenti mleka, kako sa nutritivnog, tako i sa tehnološkog aspekta. Proteini mleka različitog porekla imaju različite fizičko-¬hemijske, funkcionalne i tehnološke karakteristike, koje se široko primenjuju u prehrambenoj industriji, a i sadržaj proteina u mleku različitog porekla može da varira.

Koncentrovani proteini mleka mogu se dobiti iz punomasnog, delimično obranog i obranog mleka, najčešće kravljeg, primenom fizičkih tehnika separacije kako bi se uklonile neproteinske komponente.

Pod koncentratima proteina mleka (Milk Protein Concentrate – MPC) podrazumevaju se proizvodi kod kojih je sadržaj proteina mleka između 40 i 90% (suve materije), dok izolate proteina mleka (Milk Protein Isolate – MPI) karakteriše sadržaj proteina veći od 90%. Koncentrati i izolati proteina mleka predstavljaju kompletne, biološki visoko vredne proteine mleka koji sadrže i kazeine i proteine surutke u istom odnosu kao i mleko iz kojeg su dobijeni. Ovi proteini su u svom prirodnom stanju, tako da se kazeini nalaze u formi koja je slična inicijalnoj kazeinskoj micelamoj strukturi u mleku, a proteini surutke su uglavnom nedenaturisani, ukoliko je temperatumi tretman u toku procesa proizvodnje držan na minimumu. MPC i MPI u odnosu na obrano mleko u prahu i punomasno mleko u prahu karakteriše značajno veća količina proteina i niži sadržaj laktoze, pa predstavljaju koncentrisane izvore proteina za poboljšanje nutritivnih vrednosti krajnjih proizvoda. Kako proizvodnja proteina mleka podrazumeva primenu procesa fizičke separacije i ,,prosto" koncentrisanje proteina mleka bez značajnog uticaja na promenu hemijskih osobina komponenti mleka, smatra se da su koncentrovani proteini mleka jednako nutritivno vredni kao i mleko iz kojeg su dobijeni i da je svarljivost proteina jednaka kao i svarljivost proteina početne sirovine.

Nutritivni kvalitet proteina se može izražavati velikim brojem različitih kriterijuma, ali suštinski je važna relativna količina i ravnoteža različitih aminokiselina u proteinima koji i određuju njegovu nutritivnu vrednost. Food & Agriculture Organization i World Health Organization (FAO/WHO) su 1989. godine predložili da se kvalitet proteina može meriti izražavanjem sadržaja prve limitirajuće esencijalne aminokiseline testiranog proteina u odnosu na sadržaj iste aminokiseline u referentnom obrascu (FAO/WHO, 1990.). Korišćene referentne vrednosti bile su bazirane na potrebama za esencijalnim aminokiselinama za decu predškolskog uzrasta.

Proteini kravljeg mleka predstavljaju proteine potpune biološke vrednosti. Pod proteinom potpune biološke vrednosti podrazumeva se da protein sadrži sve esencijalne aminokiseline koje mogu biti korišćene za sintezu proteina. Ta vrednost je za proteine mleka veća u odnosu na proteine goveđeg mesa, proteina soje, proteina pšenice.

Proteine kravljeg mleka, kao što je već rečeno, čine dve velike grupe proteina – kazeini i proteini surutke. Kazeini čine oko 80% ukupnih proteina kravljeg mleka, dok proteini surutke predstavljaju ostatak, oko 20%. U kravljem mleku ima kazeina od 2,8 do 3,4%. On se stvara iz aminokiselina u mlečnoj žlezdi, što je jedini izvor kazeina u prirodi. Sastoji se od 18 aminokiselina, od kojih je skoro polovina esencijalnih. Najzastupljenija aminokiselina u njemu je neesencijalna, glutaminska kiselina. Pored aminokiselina, kazein sadrži i fosfornu kiselinu, kalcijum-galaktozu i galaktozamin.

Kazein je složena belančevina iz grupe fosfopeptida. To nije jedinstven protein, već se sastoji od više vrsta fosfoproteida koji se međusobno razlikuju po hemijskom sastavu, molekulskoj masi i fizičkim osobinama. Ove frakcije kazeina obeležene su slovima grčkog alfabeta – najviše ima alfa-kazeina, zatim beta-kazeina, a najmanje su zastupljene gama-frakcije. Iz alfa-kazeina su izdvojene i druge frakcije. Molekuli kazeina su medusobno povezani kalcijumom i stvaraju agregate ili micele različitih veličina, jedinjenja koja utiču na kiselost mleka. Nose veliki broj naelektrisanih i polarnih grupa, pa privlače velike količine vode. Zahvaljujući tome, u mleku se nalazi u stabilnoj suspenziji. U kravljem mleku ima više kazeina nego u humanom, zbog čega se ono teže vari.

Surutka predstavlja sporedni produkt proizvodnje sireva i, pored proteina u sirovoj formi, sadrži mast, laktozu i ostale materije. Sirova surutka se prerađuje da bi se dobili proteinski bogati koncentrati (Whey Protein Concentrate – WPC) i proteinski izolati (Whey Protein Isolate –WPI). Sastavne delove proteina surutke čine veće količine globularnih proteina beta- i alfa-laktoglobulina koji čine oko 70 - 80% ukupnih proteina surutke. Ostali proteini, koji se nalaze u manjoj količini, čine imunoglobulini IgG, IgA i IgM, glikomakropeptidi, serum albumini, laktoferin, laktoperoksidaze i lizozimi. Proteini surutke sadrže i manje peptidne jedinice izvedene od različitih proteina koje su poznate pod nazivom biopeptidi.

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Milk Thistle Extract 100 mg (Silymarin) - 60 kapsula

1.450,00 RSD

Milk Thistle predstavlja dodatak ishrani na bazi suvog ekstrakta semena sikavice (Silybum marianum). Seme sikavice doprinosi očuvanju normalne funkcije jetre. Ovo je veoma rasprostranjena divlja jestiva biljka. U medicinske svrhe koristi se seme dobijeno iz osušenih cvetova. Poznata je vekovna njena upotreba u tradicionalnoj medicini kod oboljenja jetre, slezine i bubrega.

Sikavica ima crne sjajne semenke koje prekriva paperjasta pufnica slična onoj kod maslačka. One sadrže kompleks bioflavonoida, aktivnih sastojaka poznatih pod imenom silimarin ekstrakt, i oni su zaslužni za njena lekovita svojstva. Tri komponente čine ovaj kompleks: silibinin, silidionin i silikristin. Najaktivniji je silibinin. Silimarin ima antioksidantno dejstvo na tkivo jetre, pa može biti od koristi u smanjenju rizika nastanka oštećenja jetre (uzrokovano raznim toksinima, alkoholom, lekovima, bakterijama, virusima, teškim metalima i sl.)

Postoje opsežna istraživanja dejstava koja ova biljka ima na jetru. Njena aktivna komponenta silimarin predstavlja kompleks flavonoida. Ona je standardizovana tako da sadrži visoke procente silimarina. Haya Labs Milk Thistle Extract je suvi ekstrakt semena sikavice standardizovan na 22,5% silimarina. U brojnim studijama utvrđeno je da silimarin može da ima zaštitno dejstvo na tkivo jetre, može da pospešuje njenu regeneraciju, smanjuje holesterol u jetri i žuči i ima antiinflamatorno dejstvo.

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Jamieson Omega 3-6-9 Complex kapsule

1.899,00 RSD

Omega 3-6-9 Jamieson, sadrži kompleks omega 3, omega 6 i omega 9 masnih kiselina koje se dobijaju iz svežih, čistih, hladno ceđenih ulja semena lana i boraga kao i ribljeg ulja. Kompleks omega 3-6-9- kiselina ima višestruki povoljan efekat na kardiovaskualrni sistem (povišen krvni pritisak), bolove i oticanje zglobova izazvano reumatoidnim artritisom, smanjenje upale koja prati lupus i endometriozu. Omega 3-6-9 takođe pomaže u održavanju dobre funkcije mozga i smanjuje perutanje i svrab kože uzrokovan ekcemom i psorijazom. Jača imuni sistem i pomaže dobro stanje debelog creva i prostate. Omega 3-6-9 Jamieson sadrži E vitamin u obliku pririodnog tokoferola koji sprečava oksidativne procese i omogućava čišćenje organizma od slobodnih radikala.  Sadrži idealan odnos EPA i DHA kiselina, čime se omogućava maksimalna bioraspoloživost u organizmu. Riblje ulje u ovom proizvodu je prečišćeno finim procesom molekularne destilacije koja uklanja sve tragove žive i drugih mikro zagađivača.

Pronađite nas na mapi