* fotografija je informativnog karaktera i može se razlikovati od izgleda krajnjeg proizvoda

Floravitex kapi 50ml

Šifra proizvoda: 23888
1.199,00 RSD

Floravitex organske biljne kapi predstavljaju prirodan proizvod na bazi ekstrakta ploda konopljike (Vitex agnus castus), sa dodatkom organskog voćnog destilata. Klinička ispitivanja pokazala su da biljni sastojci ploda konopljike u Floravitex kapima, smanjuju ili uklanjaju tegobe nastale usled menstrualnih poremećaja kao što su:
• Sterilitet uzrokovan insuficijencijom žutog tela - menstrualni poremećaj ovulacije
• Ciste na jajnicima
• Miomi na materici
• Bolne, neredovne menstruacije
• Predmenstrualni sindrom (PMS, bol, nadutost grudi, glavobolje)
• Endometrioze
• Sindrom policističnih jajnika
• Akne vulgaris
• Menopauza (aritmije, valunge, nesanice)
• Fibrocistične promene na dojkama

Sirup dolazi u bočici od 50ml.

Pogledajte i...

-5%
  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

ORTHOMOL Immun Junior C plus 30 doza narandža

4.085,00 RSD 4.300,00 RSD

Uz redovnu fizičku aktivnost i dovoljno odmora, deci je potrebna i uravnotežena ishrana, za normalan rast i razvoj. Orthomol Junior nadoknađuje osnovne vitamine i minerale, koji se nedovoljno unose putem hrane. Ujedno sprečava intenzitet i trajanje infekcije, ukoliko dođe do bolesti. Ublažava nastanak upalnih procesa disajnih puteva, alergija i infekcija.

 

Korisna svojstva preparata:

 

- sprečava nastanka infekcija

- ublažava tegobe upala

- jača imunitet

- pomaže u zdravom razvoju dece

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja
  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

GABA500 mg - 100 kapsula

2.080,00 RSD

GABA ili gama-aminobuterna kiselina je neproteinska aminokiselina koja se u mozgu sintetiše iz glutaminske kiseline i ima ulogu glavnog inhibitomog neurotransmitera u centralnom nervnom sistemu. Inhibitoma aktivnost gama-aminobuterne kiseline odvija se preko postsinaptičkih GABAA receptora. Kada se receptori GABA-e blokiraju, dolazi do porasta anksioznosti, a kad su stimulisani, benzodiazepinima, na primer, dolazi do opadanja anksioznosti. Bez GABA-e nervne ćelije suviše često i suviše lako šalju impulse. Prema određenim studijama, neadekvatno ili prekinuto snabdevanje gama­aminobuteme kiseline povezano je sa poremećajima kao što su: anksioznost, insomnija, epilepsija, premenstrualni sindrom, bol i, moguće, depresija.

U organizmu se u većim koncentracijama nalazi u hipotalamusu, koji se nalazi u zadnjem delu mozga, i reguliše cikluse spavanja, telesnu temperaturu i aktivnost hipofize. Prema nekim istraživanjima GABA je prirodni stimulator glavne endokrine žlezde - hipofize, koja između ostalih luči i hormon rasta (GH), poznatog po svom anabolnom i lipotrofnom svojstvu kao posledice uticaja na metabolizam masti i proteina. Zbog navedenog svojstva (da može da utiče na povećanje lučenja hormona rasta) u upotrebi su suplementi na bazi GABA-e za koje se smatra da mogu da povećaju sportske performanse kod sportista i da doprinesu smanjenju telesne masti. Što je veći nivo hormona rasta u krvi, to je manje telesne masnoće i bolja je definisanost mišića.

-25%
  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Biofar B Vitamin Complex šumeće tablete

183,75 RSD 245,00 RSD

Biofar Complex Vitamins B predstavlja dodatak ishrani koji obezbeđuje dnevne potrebe za B vitaminima B i tako podstiče bolju koncentraciju, pamćenje i opšte mentalno zdravlje. Zahvaljujućo velikoj ulozi vitamina B grupe u funkcionisanju nervnog sistema, ovaj preparat doprinosi i stabilizaciji raspoloženja, kao i uravnoteženju hormona. Poznat je i povoljan uticaj ovih vitamina na kožu, kosu i nokte. Preparat sadrži0 prirodne boje i arome, a odlikuje ga prijatan voćni ukus.

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Mass Gainer - 5000 g

5.850,00 RSD

Ugljeno-hidratna mešavina

Ugljeni hidrati predstavljaju najvažniji izvor energije za intenzivne anaerobne i aerobne napore. Napor kod anaerobnog vežbanja nastaje zbog kisele sredine u mišićnim ćelijama, koja je posledica nakupljanja mlečne kiseline nastale u procesu anaerobne glikolize, a kod dužeg aerobnog vežbanja, zbog sniženja nivoa glukoze u krvi (hipoglikemija), koja može prouzrokovati slabost i umor mišića.

Što je veći unos ugljenih hidrata, veći su depoi glikogena. Ugljeni hidrati i masnoće iz hrane obezbeđuju nadoknadu glikogena u mišićima, a proteini daju aminokiseline koje mogu biti i izvor energije, ali u manjoj meri.

Zdravstvena izjava odobrena od strane Evropske komisije vezana za ugljene hidrate glasi: ugljeni hidrati doprinose oporavku normalne funkcije mišića (kontrakcije) nakon intenzivnog i/ili dugotrajnog fizičkog vežbanja koje dovodi do umora mišića i trošenja zaliha glikogena u poprečnoprugastom mišiću. Treba znati da se koristan efekat dobija uzimanjem ugljenih hidrata iz svih izvora, pri ukupnom uzimanju 4 g/kg telesne mase, u porcijama, unutar prva 4 sata i najkasnije 6 sati nakon vrlo intenzivnog i/ili dugotrajnog fizičkog vežbanja koje dovodi do umora mišića i iskorištavanja zaliha glikogena u poprečnoprugastom mišiću. Ova izjava se odnosi samo za hranu namenjenu odraslim osobama koje su vrlo intenzivno ili dugotrajno fizički vežbale, što je dovelo do umora mišića i trošenja zaliha glikogena.

Najčešće korišćeni ugljeni hidrati u dodacima ishrane su dekstroza, maltodekstrin, fruktoza i skrob.

Maltodekstrini predstavljaju ugljene hidrate koji se industrijski dobijaju enzimatskom ili kiselinskom hidrolizom skroba. Imaju široku primenu u raznim prehrambenim proizvodima i napicima uključujući i sportske napitke. Komercijalno mogu biti dostupni kao rastvorljivi i rezistentni tip maltodekstrina, koji se može koristiti i kao prehrambeno vlakno ili prebiotik. Energetska vrednost nerezistentog tipa maltodekstrina iznosi 16 kJ/g (4 kcal/g) te se stoga smatra dobrim izvorom energije. Većina različitih maltodekstrina je potpuno rastvorljiva u vodi i pokazuje različite funkcionalne karakteristike kao što su želiranje i kontrola temperature mržnjenja. Takvi maltodekstrini imaju veoma veliku primenu u različitim prehrambenim proizvodima, napicima, dijetetskim proizvodima, hrani koja se koristi za medicinske potrebe, u farmaceutskoj industriji itd. Prema nekim istrazivanjima kombinacija maltodekstrina sa proteinima i/ili aminokiselinama moze da utice na povecanu regeneraciju glikogena i da stimulise sintezu proteina nakon intenzivnih vezbanja. Takode, smatra se da unos maltodekstrina smanjuje ukupnu razgradnju glikogena tokom dugotrajnih i intenzivnih treninga odlafoci pojavu zamora. Glikemijski indeks maltodekstrina je visok pa samim tim i veci unos maltodekstrina nije preporucljiv u ishrani dijabeticara.

Dekstroza (D-glukoza, grožđani, pirinčani ili kukuruzni šećer, zavisno od sirovine iz koje se dobija) je glavna gradivna komponenta celuloze, skroba ili glikogena i nastaje njihovim potpunim razlaganjem. U prirodi je uglavnom u obliku di- i poli- saharida, a nalazi se u voću, medu, javorovom sirupu, povrću i dr. Obično se dobija hidrolizom skroba odgovarajućim kiselinama ili enzimima, a zatim se dobijena masa prešišćava, koncentriše, kristalizuje ili suši da bi se dobio kristalni prah slatkog ukusa. Dekstroza predstavlja jedan od najčešće korišćenih monosaharida u dodacima ishrani, pored fruktoze i galaktoze.
Svojstva glukoze su važna za poboljšanje teksture, arome i ukusa hrane. Glukoza je glavni izvor energije za ćelije i za mozak, nalazi se u cirkulaciji ili u depoima u mišićima ili jetri, u obliku glikogena. To je vrsta šećera koju organizam najbrže apsorbuje. U intestinalnom traktu se resorpcija odvija zahvaljujući posebnom transportnom sistemu, koji u jednom trenutku dostiže zasićenje, pa je dalja apsorpcija je onemogućena, bez obzira na količinu dostupne glukoze. Kako aktivnost organizma, a posebno mozga, jako zavisi od stabilnog i pouzdanog snabdevanja energijom, razvijen je veoma složen sistem kontrole nivoa šećera – glukoze u krvi.

Fruktoza (ketoheksoza) predstavlja monosaharid sa 6 ugljenikovih atoma iste molekulske formule kao i glukoza, ali drugačije strukture. Nalazi se u brojnim prehrambenim proizvodima, naročito u voću. Prečišćena fruktoza je bela praškasta supstanca koja se lako rastvara u vodi. Zajedno sa glukozom ulazi u sastav disaharida saharoze. U telu nastaje hidrolizom saharoze i resorbuje se direktno u tankom crevu.

Zdravstvena izjava Evropske komisija za fruktozu: fruktoza dovodi do manjeg porasta nivoa glukoze u krvi u odnosu na namimice koje sadrže saharozu ili glukozu. Izjava moze da se koristi samo za zaslađenu hranu ili pića u kojima je 30% glukoze i/ili saharoze zamenjeno fruktozom.

Skrob je najvažniji i najobilniji izvor polisaharida u hrani. To je homopolimer izgrađen isključivo od ostataka glukoze. Biljke stvaraju dve frakcije skroba: amilozu, uslovno lineami polisaharid, kao i amilopektin – razgranati polisaharid (po strukturi sličan glikogenu), koji su u različitim odnosima, zavisno od biljne vrste, smešteni u nerastvorljivim, polukristalnim granulama. Skrob se uglavnom dobija iz semenja: pšenice, kukuruza, pirinča, raži i ovsa ili iz korenja: podzemnih delova biljaka, npr. iz krtole krompira. Leguminoze i povrće takođe sadrže znatne količine skroba. Zavisno od ukupnog unosa ugljenih hidrata, skrob predstavlja 20-50% energije.

Skrobovi iz hrane se dele prema načinu kako se metabolišu u tankom crevu: na one koji se brzo vare, na one koji se sporo vare ili one koji su otporni na varenje – rezistentni skrobovi.

5 Stars Mass Gainer obezbeđuje u dnevnoj dozi 100 g mešavine ugljenih hidrata koja se sastoji od dekstroze, fruktoze, maltodekstrina i kukuruznog skroba.

Proteini mleka su jedna od najvažnijih komponenti mleka, kako sa nutritivnog, tako i sa tehnološkog aspekta. Proteini mleka različitog porekla imaju različite fizičko-¬hemijske, funkcionalne i tehnološke karakteristike, koje se široko primenjuju u prehrambenoj industriji, a i sadržaj proteina u mleku različitog porekla može da varira.

Koncentrovani proteini mleka mogu se dobiti iz punomasnog, delimično obranog i obranog mleka, najčešće kravljeg, primenom fizičkih tehnika separacije kako bi se uklonile neproteinske komponente.

Pod koncentratima proteina mleka (Milk Protein Concentrate – MPC) podrazumevaju se proizvodi kod kojih je sadržaj proteina mleka između 40 i 90% (suve materije), dok izolate proteina mleka (Milk Protein Isolate – MPI) karakteriše sadržaj proteina veći od 90%. Koncentrati i izolati proteina mleka predstavljaju kompletne, biološki visoko vredne proteine mleka koji sadrže i kazeine i proteine surutke u istom odnosu kao i mleko iz kojeg su dobijeni. Ovi proteini su u svom prirodnom stanju, tako da se kazeini nalaze u formi koja je slična inicijalnoj kazeinskoj micelamoj strukturi u mleku, a proteini surutke su uglavnom nedenaturisani, ukoliko je temperatumi tretman u toku procesa proizvodnje držan na minimumu. MPC i MPI u odnosu na obrano mleko u prahu i punomasno mleko u prahu karakteriše značajno veća količina proteina i niži sadržaj laktoze, pa predstavljaju koncentrisane izvore proteina za poboljšanje nutritivnih vrednosti krajnjih proizvoda. Kako proizvodnja proteina mleka podrazumeva primenu procesa fizičke separacije i ,,prosto" koncentrisanje proteina mleka bez značajnog uticaja na promenu hemijskih osobina komponenti mleka, smatra se da su koncentrovani proteini mleka jednako nutritivno vredni kao i mleko iz kojeg su dobijeni i da je svarljivost proteina jednaka kao i svarljivost proteina početne sirovine.

Nutritivni kvalitet proteina se može izražavati velikim brojem različitih kriterijuma, ali suštinski je važna relativna količina i ravnoteža različitih aminokiselina u proteinima koji i određuju njegovu nutritivnu vrednost. Food & Agriculture Organization i World Health Organization (FAO/WHO) su 1989. godine predložili da se kvalitet proteina može meriti izražavanjem sadržaja prve limitirajuće esencijalne aminokiseline testiranog proteina u odnosu na sadržaj iste aminokiseline u referentnom obrascu (FAO/WHO, 1990.). Korišćene referentne vrednosti bile su bazirane na potrebama za esencijalnim aminokiselinama za decu predškolskog uzrasta.

Proteini kravljeg mleka predstavljaju proteine potpune biološke vrednosti. Pod proteinom potpune biološke vrednosti podrazumeva se da protein sadrži sve esencijalne aminokiseline koje mogu biti korišćene za sintezu proteina. Ta vrednost je za proteine mleka veća u odnosu na proteine goveđeg mesa, proteina soje, proteina pšenice.

Proteine kravljeg mleka, kao što je već rečeno, čine dve velike grupe proteina – kazeini i proteini surutke. Kazeini čine oko 80% ukupnih proteina kravljeg mleka, dok proteini surutke predstavljaju ostatak, oko 20%. U kravljem mleku ima kazeina od 2,8 do 3,4%. On se stvara iz aminokiselina u mlečnoj žlezdi, što je jedini izvor kazeina u prirodi. Sastoji se od 18 aminokiselina, od kojih je skoro polovina esencijalnih. Najzastupljenija aminokiselina u njemu je neesencijalna, glutaminska kiselina. Pored aminokiselina, kazein sadrži i fosfornu kiselinu, kalcijum-galaktozu i galaktozamin.

Kazein je složena belančevina iz grupe fosfopeptida. To nije jedinstven protein, već se sastoji od više vrsta fosfoproteida koji se međusobno razlikuju po hemijskom sastavu, molekulskoj masi i fizičkim osobinama. Ove frakcije kazeina obeležene su slovima grčkog alfabeta – najviše ima alfa-kazeina, zatim beta-kazeina, a najmanje su zastupljene gama-frakcije. Iz alfa-kazeina su izdvojene i druge frakcije. Molekuli kazeina su medusobno povezani kalcijumom i stvaraju agregate ili micele različitih veličina, jedinjenja koja utiču na kiselost mleka. Nose veliki broj naelektrisanih i polarnih grupa, pa privlače velike količine vode. Zahvaljujući tome, u mleku se nalazi u stabilnoj suspenziji. U kravljem mleku ima više kazeina nego u humanom, zbog čega se ono teže vari.

Surutka predstavlja sporedni produkt proizvodnje sireva i, pored proteina u sirovoj formi, sadrži mast, laktozu i ostale materije. Sirova surutka se prerađuje da bi se dobili proteinski bogati koncentrati (Whey Protein Concentrate – WPC) i proteinski izolati (Whey Protein Isolate –WPI). Sastavne delove proteina surutke čine veće količine globularnih proteina beta- i alfa-laktoglobulina koji čine oko 70 - 80% ukupnih proteina surutke. Ostali proteini, koji se nalaze u manjoj količini, čine imunoglobulini IgG, IgA i IgM, glikomakropeptidi, serum albumini, laktoferin, laktoperoksidaze i lizozimi. Proteini surutke sadrže i manje peptidne jedinice izvedene od različitih proteina koje su poznate pod nazivom biopeptidi.

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Feller kada jedva stojite na nogama 18 ef+30caps

1.290,00 RSD

Pakovanje: 18 šumećih tableta + 30 kapsula


Kome je namenjeno?


M.E.V. Feller Kada jedva stojite na nogama je koktel dodataka ishrani za brz povratak energije.Sadrži M.E.V. Feller® Magnezij B6 plus C šumeće tablete sa ukusom pomorandže i M.E.V. Feller® Multi 100% kapsule koje su izvor esencijalnih vitamina i minerala.

 

Efekti upotrebe:

-jača imunitet

-smanjuje umor i iscrpljenost

-podiže nivo energije

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Natural Wealth B-Complex vitamins 100 tableta

1.199,00 RSD

Pakovanje: 100 tableta

 

Kome je preparat namenjen?

Natural Wealth B kompleks vitamina formulisan je kao dodatak ishrani osobama koje su na neujednačenoj ishrani, koje ne unose dovoljno vitamina B, osobama izloženim stresu, sportistima, starijim osobama i osobama oslabljenog apetita.


Koji su efekti upotrebe?

- nadoknada manjka vitamina B kompleksa

- zdrava i negovana koža

- bolji metabolizam energije u telu

- manji osećaj umora i malaksalosti

- normalno funkcionisanje nervnog sistema i pamćenja

- održavanje dobrog kvaliteta krvne slike

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Hemostop Intim gel

490,00 RSD

- 20ml

 

Hemostop intim gel je namenjen tretmanu unutrašnjih i spoljašnjih hemoroida kao i tretmanu analnih fisura. Hemostop deluje protivupalno, smanjuje krvarenje i pospešuje regeneraciju sluzokože. Zahvaljujući bioadhezivnom svojstvu gela postiže se duže delovanje preparata na mestu primene i kontinuirano oslobađanje delujućih komponenti.

 

Aktivni principi ekstrakta kestena i koprive jačaju zidove krvnih sudova, povećavaju njihovu elastičnost i na taj način smanjuju rizik od njihovog pucanja. Nevenovo ulje deluje protivupalno i omogućava regeneraciju sluzokože analne regije. Etarsko ulje pitome nane i tinktura vrbe deluju antiseptično, ublažavaju tegobe i pružaju prijatan osećaj hlađenja.

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Jamieson - Vitamin E 100 IU kapsule

1.391,50 RSD

- 100 kapsula

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Jabukovo sirće 60 kapsula

575,00 RSD

Jabukovo sirće povoljno deluje na metaboličke procese u organizmu. Snižava povišen nivo holesterola, ubrzava proces varenja, reguliše probavu i na prirodan način smanjuje višak kilograma. Polifenoli, kao antioksidansi utiču na razgradnju slobodnih radikala i time štite ćelije od oksidativnog stresa i propadanja. Fermenti iz jabukovog sirćeta pomažu u metabolizmu razgradnje masnih naslaga. Smanjuje apetit, čime utiče i na nivo glukoze u krvi, kod dijabetesa tip 2.

 

Korisna svojstva preparata:

 

- ubrzava metabolizam

- smanjuje apetit

- ubrzava gubitak prekomerne težine

- poboljšava cirkulaciju

- reguliše crevnu floru

- smanjuje loš holesterol