* fotografija je informativnog karaktera i može se razlikovati od izgleda krajnjeg proizvoda

HealthAid ZincoVit C 60 tableta

Šifra proizvoda: 28418
2.130,00 RSD 2.350,00 RSD

- 60 tableta

Zinovit C je posebno formulisan preparat sa ciljem da obezbedi željene sastojke cinka, propolisa i vitamina C u jednoj tableti prijatnog ukusa. Kao takav predstavlja idealnu podršku imunom sistemu tokom cele godine, a naročito zimi kada je telu potrebna pomoć u borbi sa raznim virusima i u proleće kada nastupa sezona alergija.


Zincovit-C je namenjen:
• osobama koje osećaju bol u grlu i kod prvih simptoma prehlade ili gripa
• osobama koje žele da skrate trajanje prehlade ili gripa
• jačanju imunog sistema
• osobama koje pate od alergijskih reakcija (npr. alergija na polen)

  • cink (cink-citrat)
  • vitamin C
  • propolis

Deca starija od tri godine, jedna tableta dnevno. Odrasli do dve tablete dnevno.

Pogledajte i...

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

GYNOPHILUS VAGINALNE KAPSULE

1.299,00 RSD

- 14 vaginaleta

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

5-HTP 50 mg - 90 kapsula

2.350,00 RSD

Kontrolisanje stresa i osećanja uznemirenosti je vrlo važno za održavanje celokupnog zdravlja organizma. 5-HTP je direktan prekursor veoma važnog inhibitornog moždanog neurotransmitera serotonina, koji se izlučuje kao odgovor na menjanje raspoloženja ili emocija. Serotonin pored toga što je važan za nervnu i moždanu funkciju, ima i uticaja na nomalan i zdrav san, emocionalna raspoloženja, kontrolu bola, zapaljenske procese, crevnu peristaltiku i dr.

5-HTP ili 5-hidroksitriptofan je intermedijalni metabolit aminokiseline L-triptofana i serotonina koji se dobija iz ekstrakta afričke biljke Griffonia simplicifolia, a za razliku od triptofana ne dobija se bakterijskom fermentacijom. 5-HTP i aminokiselina triptofan nisu isto i ne dobijaju se iz istih izvora, ali imaju slično dejstvo, mada nedavna istraživanja ukazuju da je 5-HTP efektniji u podržavanju zdravog raspoloženja i otklanjanju posledica napada stresa i ankcioznosti.

Kvalitet 5-HTP se proverava se HPLC (High Performance Liquid Chromatography) metodom, laboratorijskom tehnikom hromatografije tečnog stanja koja se koristi za biohemijske analize.

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Jamieson - Vita-Vim Women kapsule

1.953,85 RSD

60 kapsula

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

ESI Multi Complex Donna - vitamini i minerali za žene

966,79 RSD

Multicomplex donna predstavlja dijetetski suplement namenjen ženama, u čiji sastav ulaze vitamini, minerali, taurin, kolagen i keratin. Ova jedinstvena formulacija obezbeđuje dodatne količine hranljivih sastojaka u slučaju nepravilne ishrane ili povećanih potreba. Odlikuje je kompletan, uravnotežen i bezbedan sastav vitamina i minerala koji je skladu sa preporučenim dnevnim unosom ovih supstanci.

 

 

 

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Multi Vita (Multivitaminski kompleks) - 60 tableta

950,00 RSD

Dijetetski suplement koji obezbeđuje 13 vitamina i 11 minerala u praktičnom mesečnom pakovanju. Zadovoljava dnevne potrebe za vitaminima i mineralima. U samo dve tablete dnevno obezbeđuje sve nepohodne nutrijente za zdravu funkciju organizma.

Adekvatna suplementacija vitaminima i mineralima igra ključnu ulogu za zdravu funkciju imuniteta i nervnog sistema, kao i za održavanje vitalnosti i dobrog raspoloženja.

Namenjen je prvenstveno osobama koje u svojoj ishrani nemaju dovoljno zastupljeno sveže voće i povrće, osobama koje imaju aktivan ili stresni način života, osobama se oslabljenim imunitetom.

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

ESI Glucosamina pura 500mg 90 tableta

1.427,80 RSD

ESI Glucosamina pura  su glukozaminske tablete dodatak ishrani koj ipozitivno utične na pokretljivost i elastičnost zglobova i održava hrskavicu u dobrom fiziološkom stanju. Sadrži D-Glukozamin-hlorid prirodnog biljnog porekla i bezbedan je za osobe alergične na morsku hranu.

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Natural Wealth Vitamin C 500mg 100tableta

2.450,00 RSD

Pakovanje: 100 tableta

 

Kome je preparat namenjen?

Natural Wealth Vitamin C 500 mg je dodatak ishrani za osobe kojima nedostaje vitamina C u ishrani, koje su sklone prehladama i alergijama, koje žele da ojačaju imunitet i da vrate snagu telu. Posebno se preporučuje starijim osobama i sportistima.


Koji su efekti upotrebe?

- jača otpornost organizma

- smanjuje rizik za nastanak virusnih respiratornih infekcija

- smanjuje osećaj umora, iscrpljenosti i malaksalosti

- u kombinaciji sa preparatima gvožđa popravlja njihovu iskoristljivost

-21%
  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Solgar Probavni enzimi biljnog porekla

1.386,72 RSD 1.733,40 RSD

Pakovanje: 50 tableta

 

Kome je preparat namenjen?

Solgarovi probavni enzimi biljnog porekla namenjeni su osobama sa problememima sa varenjem, nadutošću stomaka, gasovima, čestim zatvorima i grčevima u crevima.

 

Koji su efekti upotrebe?

- bolja razgradnja ugljenih hidrata, masti i proteina

- smanjeno formiranje gasova

- opuštanje crevne muskulature i sprečavanje grčeva

- smanjen osećaj težine u stomaku nakon obroka

 

 

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Urobitrat čaj 21 kesica

599,00 RSD

Urobitrat je biljni instant čaj, izrađen od standardizovanih ekstrakata lista breze, java čaja i herbe zlatnice, i etarskog ulja morača.


Koje je dejstvo preparata?

 

Ovo bilje se, zbog poznatog blagotvornog delovanja na povećanje izlučivanja tečnosti iz organizma, tradicionalno primenjuje za čišćenje organizma i očuvanje pravilnog funkcionisanja mokraćnih puteva.

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Pure 4K Protein Blend - 1000 g, 4 ukusa

2.540,00 RSD

Proteini mleka su jedna od najvažnijih komponenti mleka, kako sa nutritivnog, tako i sa tehnološkog aspekta. Proteini mleka različitog porekla imaju različite fizičko-­hemijske, funkcionalne i tehnološke karakteristike, koje se široko primenjuju u prehrambenoj industriji, a i sadržaj proteina u mleku različitog porekla može da varira.

Koncentrovani proteini mleka mogu se dobiti iz punomasnog, delimično obranog i obranog mleka, najčešće kravljeg, primenom fizičkih tehnika separacije kako bi se uklonile neproteinske komponente.

Pod koncentratima proteina mleka (Milk Protein Concentrate – MPC) podrazumevaju se proizvodi kod kojih je sadržaj proteina mleka između 40 i 90% (suve materije), dok izolate proteina mleka (Milk Protein Isolate – MPI) karakteriše sadržaj proteina veći od 90%. Koncentrati i izolati proteina mleka predstavljaju kompletne, biološki visoko vredne proteine mleka koji sadrže i kazeine i proteine surutke u istom odnosu kao i mleko iz kojeg su dobijeni. Ovi proteini su u svom prirodnom stanju, tako da se kazeini nalaze u formi koja je slična inicijalnoj kazeinskoj micelamoj strukturi u mleku, a proteini surutke su uglavnom nedenaturisani, ukoliko je temperatumi tretman u toku procesa proizvodnje držan na minimumu. MPC i MPI u odnosu na obrano mleko u prahu i punomasno mleko u prahu karakteriše značajno veća količina proteina i niži sadržaj laktoze, pa predstavljaju koncentrisane izvore proteina za poboljšanje nutritivnih vrednosti krajnjih proizvoda. Kako proizvodnja proteina mleka podrazumeva primenu procesa fizičke separacije i ,,prosto" koncentrisanje proteina mleka bez značajnog uticaja na promenu hemijskih osobina komponenti mleka, smatra se da su koncentrovani proteini mleka jednako nutritivno vredni kao i mleko iz kojeg su dobijeni i da je svarljivost proteina jednaka kao i svarljivost proteina početne sirovine.

Nutritivni kvalitet proteina se može izražavati velikim brojem različitih kriterijuma, ali suštinski je važna relativna količina i ravnoteža različitih aminokiselina u proteinima koji i određuju njegovu nutritivnu vrednost. Food & Agriculture Organization i World Health Organization (FAO/WHO) su 1989. godine predložili da se kvalitet proteina može meriti izražavanjem sadržaja prve limitirajuće esencijalne aminokiseline testiranog proteina u odnosu na sadržaj iste aminokiseline u referentnom obrascu (FAO/WHO, 1990.). Korišćene referentne vrednosti bile su bazirane na potrebama za esencijalnim aminokiselinama za decu predškolskog uzrasta.

Proteini kravljeg mleka predstavljaju proteine potpune biološke vrednosti. Pod proteinom potpune biološke vrednosti podrazumeva se da protein sadrži sve esencijalne aminokiseline koje mogu biti korišćene za sintezu proteina. Ta vrednost je za proteine mleka veća u odnosu na proteine goveđeg mesa, proteina soje, proteina pšenice.

Proteine kravljeg mleka, kao što je već rečeno, čine dve velike grupe proteina – kazeini i proteini surutke. Kazeini čine oko 80% ukupnih proteina kravljeg mleka, dok proteini surutke predstavljaju ostatak, oko 20%. U kravljem mleku ima kazeina od 2,8 do 3,4%. On se stvara iz aminokiselina u mlečnoj žlezdi, što je jedini izvor kazeina u prirodi. Sastoji se od 18 aminokiselina, od kojih je skoro polovina esencijalnih. Najzastupljenija aminokiselina u njemu je neesencijalna, glutaminska kiselina. Pored aminokiselina, kazein sadrži i fosfornu kiselinu, kalcijum-galaktozu i galaktozamin.

Kazein je složena belančevina iz grupe fosfopeptida. To nije jedinstven protein, već se sastoji od više vrsta fosfoproteida koji se međusobno razlikuju po hemijskom sastavu, molekulskoj masi i fizičkim osobinama. Ove frakcije kazeina obeležene su slovima grčkog alfabeta – najviše ima alfa-kazeina, zatim beta-kazeina, a najmanje su zastupljene gama-frakcije. Iz alfa-kazeina su izdvojene i druge frakcije. Molekuli kazeina su medusobno povezani kalcijumom i stvaraju agregate ili micele različitih veličina, jedinjenja koja utiču na kiselost mleka. Nose veliki broj naelektrisanih i polarnih grupa, pa privlače velike količine vode. Zahvaljujući tome, u mleku se nalazi u stabilnoj suspenziji. U kravljem mleku ima više kazeina nego u humanom, zbog čega se ono teže vari.

Surutka predstavlja sporedni produkt proizvodnje sireva i, pored proteina u sirovoj formi, sadrži mast, laktozu i ostale materije. Sirova surutka se prerađuje da bi se dobili proteinski bogati koncentrati (Whey Protein Concentrate – WPC) i proteinski izolati (Whey Protein Isolate –WPI). Sastavne delove proteina surutke čine veće količine globularnih proteina beta- i alfa-laktoglobulina koji čine oko 70 - 80% ukupnih proteina surutke. Ostali proteini, koji se nalaze u manjoj količini, čine imunoglobulini IgG, IgA i IgM, glikomakropeptidi, serum albumini, laktoferin, laktoperoksidaze i lizozimi. Proteini surutke sadrže i manje peptidne jedinice izvedene od različitih proteina koje su poznate pod nazivom biopeptidi.