Prijavite se na naš Newsletter
* fotografija je informativnog karaktera i može se razlikovati od izgleda krajnjeg proizvoda
Preparat je namenjen za:
- obnavljanje crevne flore
- regulisanje probave
- smanjivanje nadimanja u crevima
- eliminaciju gasova
- ublažavanje tegoba kod alergija
Dodatak ishrani koji pomaže kardiovaskularnom i nervnom sistemu za zdravo funkcionisanje.
Korisna svojstva preparata:
- opušta mišiće
- smanjuje srčane aritmije
- nadoknada elektrolita kod povraćanja i dijareje
- pojačava koncentraciju
Omni Biotic Pro Vi 5 granule su probiotik sa kombinacijom 5 probiotskih kultura u svrhu jačanja celokupnog organizma. Sadrži vitamin D koji pruža podršku sinbioticima u zaštiti od virusa.
Dejstvo:
- Deluje antivirusno
- Štiti organizam od infekcija
- Dokazano dejstvo kod različitih vrsta gripa
- Dobri rezultati kod respiratornih infekcija
- Reguliše crevnu floru
Kao i ostali preparati iz Omni biotic linije , Omni Biotic Pro Vi 5 prvenstveno održava zdravu crevnu floru jer odatle potiče zdravlje celog organizma. Ne sadrži laktozu, životinjske proteine i gluten. Mogu ga koristiti osobe alergične na mleko. Obzirom da sadrži samo prirodne probiotike mogu ga koristiti trudnice i dojilje.
Medilit kesice sadrže magnezijum i kalijum u citratnom obliku, rastavić i vitamin B6, koji zajedno pomažu u rastvaranju bubrežnih kamenaca i njihovo izbacivanje putem urina. Prašak sprečava taloženje oksalata iz urina, stvaranje peska i kamenaca u bubrezima. Ujedno stimuliše izmokravanje i pomaže ispiranje bešike.
Korisna svojstva preparata:
- sprečava stvaranje bubrežnih kamenaca
- čisti i ispira bešiku
- razlaže kamence
- sprečava taloženje peska u bubrezima
Liv 52 tablete predstavljaju dodatak ishrani koji se preporučuje u terapiji raznih poremećaja funkcije jetre, jača funkciju jetrinih ćelija i štiti je od toksičnih efekata alkohola, lekova i ostalih hemijskih supstanci. Ovaj preparat je na tržištu prisutan 52 godine, sa preko 800 različitih studija koje potvrđuju njegovo delovanje. U pitanju je ajurvedski proizvod, dobijen kombinovanjem pažljivo izabranih biljaka i minerala, bez neželjenih efekata. Preporučuje se za sledeća stanja:
• Hronične alkoholne bolesti jetre
• Uvećana masna jetra
• Ciroza jetre
• Akutni i hronični hepatitis
• Postholecistektomična dispepsija
• Anoreksija i malnutricija
• Dodatak terapiji malignih oboljenja
Proteini mleka su jedna od najvažnijih komponenti mleka, kako sa nutritivnog, tako i sa tehnološkog aspekta. Proteini mleka različitog porekla imaju različite fizičko-hemijske, funkcionalne i tehnološke karakteristike, koje se široko primenjuju u prehrambenoj industriji, a i sadržaj proteina u mleku različitog porekla može da varira.
Koncentrovani proteini mleka mogu se dobiti iz punomasnog, delimično obranog i obranog mleka, najčešće kravljeg, primenom fizičkih tehnika separacije kako bi se uklonile neproteinske komponente.
Pod koncentratima proteina mleka (Milk Protein Concentrate – MPC) podrazumevaju se proizvodi kod kojih je sadržaj proteina mleka između 40 i 90% (suve materije), dok izolate proteina mleka (Milk Protein Isolate – MPI) karakteriše sadržaj proteina veći od 90%. Koncentrati i izolati proteina mleka predstavljaju kompletne, biološki visoko vredne proteine mleka koji sadrže i kazeine i proteine surutke u istom odnosu kao i mleko iz kojeg su dobijeni. Ovi proteini su u svom prirodnom stanju, tako da se kazeini nalaze u formi koja je slična inicijalnoj kazeinskoj micelamoj strukturi u mleku, a proteini surutke su uglavnom nedenaturisani, ukoliko je temperatumi tretman u toku procesa proizvodnje držan na minimumu. MPC i MPI u odnosu na obrano mleko u prahu i punomasno mleko u prahu karakteriše značajno veća količina proteina i niži sadržaj laktoze, pa predstavljaju koncentrisane izvore proteina za poboljšanje nutritivnih vrednosti krajnjih proizvoda. Kako proizvodnja proteina mleka podrazumeva primenu procesa fizičke separacije i ,,prosto" koncentrisanje proteina mleka bez značajnog uticaja na promenu hemijskih osobina komponenti mleka, smatra se da su koncentrovani proteini mleka jednako nutritivno vredni kao i mleko iz kojeg su dobijeni i da je svarljivost proteina jednaka kao i svarljivost proteina početne sirovine.
Nutritivni kvalitet proteina se može izražavati velikim brojem različitih kriterijuma, ali suštinski je važna relativna količina i ravnoteža različitih aminokiselina u proteinima koji i određuju njegovu nutritivnu vrednost. Food & Agriculture Organization i World Health Organization (FAO/WHO) su 1989. godine predložili da se kvalitet proteina može meriti izražavanjem sadržaja prve limitirajuće esencijalne aminokiseline testiranog proteina u odnosu na sadržaj iste aminokiseline u referentnom obrascu (FAO/WHO, 1990.). Korišćene referentne vrednosti bile su bazirane na potrebama za esencijalnim aminokiselinama za decu predškolskog uzrasta.
Proteini kravljeg mleka predstavljaju proteine potpune biološke vrednosti. Pod proteinom potpune biološke vrednosti podrazumeva se da protein sadrži sve esencijalne aminokiseline koje mogu biti korišćene za sintezu proteina. Ta vrednost je za proteine mleka veća u odnosu na proteine goveđeg mesa, proteina soje, proteina pšenice.
Proteine kravljeg mleka, kao što je već rečeno, čine dve velike grupe proteina – kazeini i proteini surutke. Kazeini čine oko 80% ukupnih proteina kravljeg mleka, dok proteini surutke predstavljaju ostatak, oko 20%. U kravljem mleku ima kazeina od 2,8 do 3,4%. On se stvara iz aminokiselina u mlečnoj žlezdi, što je jedini izvor kazeina u prirodi. Sastoji se od 18 aminokiselina, od kojih je skoro polovina esencijalnih. Najzastupljenija aminokiselina u njemu je neesencijalna, glutaminska kiselina. Pored aminokiselina, kazein sadrži i fosfornu kiselinu, kalcijum-galaktozu i galaktozamin.
Kazein je složena belančevina iz grupe fosfopeptida. To nije jedinstven protein, već se sastoji od više vrsta fosfoproteida koji se međusobno razlikuju po hemijskom sastavu, molekulskoj masi i fizičkim osobinama. Ove frakcije kazeina obeležene su slovima grčkog alfabeta – najviše ima alfa-kazeina, zatim beta-kazeina, a najmanje su zastupljene gama-frakcije. Iz alfa-kazeina su izdvojene i druge frakcije. Molekuli kazeina su medusobno povezani kalcijumom i stvaraju agregate ili micele različitih veličina, jedinjenja koja utiču na kiselost mleka. Nose veliki broj naelektrisanih i polarnih grupa, pa privlače velike količine vode. Zahvaljujući tome, u mleku se nalazi u stabilnoj suspenziji. U kravljem mleku ima više kazeina nego u humanom, zbog čega se ono teže vari.
Surutka predstavlja sporedni produkt proizvodnje sireva i, pored proteina u sirovoj formi, sadrži mast, laktozu i ostale materije. Sirova surutka se prerađuje da bi se dobili proteinski bogati koncentrati (Whey Protein Concentrate – WPC) i proteinski izolati (Whey Protein Isolate –WPI). Sastavne delove proteina surutke čine veće količine globularnih proteina beta- i alfa-laktoglobulina koji čine oko 70 - 80% ukupnih proteina surutke. Ostali proteini, koji se nalaze u manjoj količini, čine imunoglobulini IgG, IgA i IgM, glikomakropeptidi, serum albumini, laktoferin, laktoperoksidaze i lizozimi. Proteini surutke sadrže i manje peptidne jedinice izvedene od različitih proteina koje su poznate pod nazivom biopeptidi.
Silicijim iz rastavića, zajedno sa vitaminima B3 i B5 i folnom kiselinom u ovom preparatu doprinose zdravijem i lepšem izgledu noktiju, kose i kože.
Silica tablete su namenjene za:
- sprečavanje opadanja i za ubrzan prirodan rast kose
- poboljšanje kvaliteta noktiju
- elastičnu i čvrstu kožu
Za normalno funkcionisanje imunog sistema i za zaštitu ćelija od oksidativnog stresa. Smanjuje umor i malaksalost, daje dodatnu energiju. Štiti od respiratornih infekcija i ubrzava oporavak nakon bolesti. Prevenira prehladu i grip, podstiče stvaranje kolagena.
Korisna svojstva preparata:
- podstiče imunitet
- sprečava ponavljanje respiratornih infekcija
- prevencija prehlade
- štiti od oksidativnog stresa
- umanjuje umor
Dr. Viton – Zinc Direct – Vitamin C + Vitamin D3 je prirodni dodatak ishrani koji će poboljšati vaše opšte zdravlje i ojačati i održati vaš imuni sistem u najboljoj formi, a snažni imunitet je najbolja prevencija svih bolesti, virusa i infekcija.
Jednostavno rečeno, dodatak koji će vas učiniti otpornijim na bolesti i viruse modernog doba!
Dr.Viton Zn + C + D – Pažljivo odabrana kombinacija u kojoj su mineral CINK i vitamini C i D3 u koncentraciji koja odgovara dnevnim potrebama vašeg organizma.
Cink
To je drugi mineral po zastupljenosti u ljudskom telu, posle gvožđa. Zbog svoje funkcije je nezamenljiv za zdravo i vitalno telo.
Cink je zaštitnik imunog sistema, neophodan je za pravilno funkcionisanje štitne žlezde i polnih hormona, a istovremeno igra važnu ulogu u održavanju normalnog nivoa glukoze i insulina u krvi.
Kada virus napadne organizam, CINK ne dozvoljava da se taj virus širi i napada sve ćelije u vašem telu.
Ima ulogu i u održavanju zdrave kože, kose i noktiju.
Ključni je mineral za preko 300 enzima u telu i igra važnu ulogu u pravilnoj podeli i rastu ćelija.
Brani telo od slobodnih radikala, što ga čini moćnim u borbi protiv sezonskih virusa, gripa i prehlade.
Cink igra važnu ulogu u održavanju zdravog vida i može smanjiti napredovanje gubitka vida kod starijih osoba.
Cink takođe smanjuje rizik od teških posledica koje može izazvati infekcija, a istovremeno smanjuje trajanje samih simptoma bolesti.
Vitamin C
Vitamin C, koji je deo preporučene dnevne doze Dr Viton Zn Direct, nezamenljiv je imuni stimulans i antioksidans u službi našeg zdravlja, uvek na čelu borbe protiv virusa i prehlade.
Štiti zdravlje srca i sprečava aterosklerozu.
Pomaže kod simptoma povišenog holesterola, dijabetesa i održava mozak u najboljoj formi.
Kada u našem telu ima dovoljno vitamina C, daleko smo od praga malignih bolesti.
Ovaj vitamin je prijatelj kože i neprijatelj anemije!
Vitamin C telo ne zadržava dugo, pa ga je potrebno uzimati svakodnevno.
Vitamin D
Vitamin D3 je treći član moćne formule – Dr.Viton Zn Direct
Vitamin D je važan za funkcionisanje imunog sistema, a prema najnovijim istraživanjima, pokazalo se da suplementi na bazi vitamina D smanjuju rizik od virusnih infekcija respiratornog sistema.
Vitamin D3 je važan za pravilan rast i razvoj organizma od njegovog nastanka.
Vitamin D3 je prvi vitamin odgovoran za zdravlje trudnice, majke i njenog novorođenčeta.
Čuvar je zdravih kostiju jer lokalizuje kalcijum na pravom mestu i neophodan je u borbi protiv osteoporoze.
Čuvar je mozga, mentalnog zdravlja i važan u borbi protiv kardiovaskularnih bolesti.
Jedan mineral i dva vitamina ključni za dobro zdravlje i negu – Dr. Viton Zn Direct – Vitamin C + Vitamin D3 – vaš novi dnevni ritual!
Prijavite se na naš Newsletter