Osteo Bi-Flex 80 tableta

Šifra proizvoda: 18963
4.790,00 RSD

- 80 tableta

 

Osteo Bi-Flex je dijetetskki suplement, čiji je glavni sastojak 5-Loxin, patentirani sastojak koji smanjuje upalu u zglobovima, te štiti hrskavicu i zglobno tkivo. On sadrži 10 puta više aktivne materije - alfa keto tamjanske kiseline od uobičajenih ekstrakata biljke tamjana. Preparat sadrži 80 tableta.
Osteo-bi flex smanjuje neprijatnost u zglobovima za svega 7 dana. Pospešuje obnavljanje hrskavice, podmazuje zglobne strukture i povećava raspon pokreta kod:
• Osteoartritisa
• Povrede zglobova, ligamenata, vezivnog tkiva, kao i ovojnica
• Sportskih povreda

Pogledajte i...

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

ESI Aloe Vera sok sa borovnicom 1L

1.150,00 RSD

Sok od aloe vere i borovnice je jedinstvena mešavina sastojaka celog lista i gela koji se nalazi u listu, proizveden je najdelikatnijim postupcima koji omogućavaju prirodnim komponentama sveže biljke da ostanu neimenjene. Sok aloje se tradicionalno koristi za pročišćavanje i jačanje organizma. Proizveden od biljaka u čijem uzgajanju nisu korišćeni pesticidi i hemijska đubriva.

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Vitamin C 1000mg

499,00 RSD

Dejstvo C vitamina je od velikog značaja za nesmetano funkcionisanje nervnog i mišićnog sistema.

Ublažava i otklanja tegobe izazvane umorom i iscrpljenošću koje mogu da nastanu usled intenzivnog vežbanja, bavljenja sportom ili velikog fizičkog napora.

Povoljno deluje i na poboljšanje i očuvanje metabolizma.

 

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Mass Gainer - 5000 g

5.850,00 RSD

Ugljeno-hidratna mešavina

Ugljeni hidrati predstavljaju najvažniji izvor energije za intenzivne anaerobne i aerobne napore. Napor kod anaerobnog vežbanja nastaje zbog kisele sredine u mišićnim ćelijama, koja je posledica nakupljanja mlečne kiseline nastale u procesu anaerobne glikolize, a kod dužeg aerobnog vežbanja, zbog sniženja nivoa glukoze u krvi (hipoglikemija), koja može prouzrokovati slabost i umor mišića.

Što je veći unos ugljenih hidrata, veći su depoi glikogena. Ugljeni hidrati i masnoće iz hrane obezbeđuju nadoknadu glikogena u mišićima, a proteini daju aminokiseline koje mogu biti i izvor energije, ali u manjoj meri.

Zdravstvena izjava odobrena od strane Evropske komisije vezana za ugljene hidrate glasi: ugljeni hidrati doprinose oporavku normalne funkcije mišića (kontrakcije) nakon intenzivnog i/ili dugotrajnog fizičkog vežbanja koje dovodi do umora mišića i trošenja zaliha glikogena u poprečnoprugastom mišiću. Treba znati da se koristan efekat dobija uzimanjem ugljenih hidrata iz svih izvora, pri ukupnom uzimanju 4 g/kg telesne mase, u porcijama, unutar prva 4 sata i najkasnije 6 sati nakon vrlo intenzivnog i/ili dugotrajnog fizičkog vežbanja koje dovodi do umora mišića i iskorištavanja zaliha glikogena u poprečnoprugastom mišiću. Ova izjava se odnosi samo za hranu namenjenu odraslim osobama koje su vrlo intenzivno ili dugotrajno fizički vežbale, što je dovelo do umora mišića i trošenja zaliha glikogena.

Najčešće korišćeni ugljeni hidrati u dodacima ishrane su dekstroza, maltodekstrin, fruktoza i skrob.

Maltodekstrini predstavljaju ugljene hidrate koji se industrijski dobijaju enzimatskom ili kiselinskom hidrolizom skroba. Imaju široku primenu u raznim prehrambenim proizvodima i napicima uključujući i sportske napitke. Komercijalno mogu biti dostupni kao rastvorljivi i rezistentni tip maltodekstrina, koji se može koristiti i kao prehrambeno vlakno ili prebiotik. Energetska vrednost nerezistentog tipa maltodekstrina iznosi 16 kJ/g (4 kcal/g) te se stoga smatra dobrim izvorom energije. Većina različitih maltodekstrina je potpuno rastvorljiva u vodi i pokazuje različite funkcionalne karakteristike kao što su želiranje i kontrola temperature mržnjenja. Takvi maltodekstrini imaju veoma veliku primenu u različitim prehrambenim proizvodima, napicima, dijetetskim proizvodima, hrani koja se koristi za medicinske potrebe, u farmaceutskoj industriji itd. Prema nekim istrazivanjima kombinacija maltodekstrina sa proteinima i/ili aminokiselinama moze da utice na povecanu regeneraciju glikogena i da stimulise sintezu proteina nakon intenzivnih vezbanja. Takode, smatra se da unos maltodekstrina smanjuje ukupnu razgradnju glikogena tokom dugotrajnih i intenzivnih treninga odlafoci pojavu zamora. Glikemijski indeks maltodekstrina je visok pa samim tim i veci unos maltodekstrina nije preporucljiv u ishrani dijabeticara.

Dekstroza (D-glukoza, grožđani, pirinčani ili kukuruzni šećer, zavisno od sirovine iz koje se dobija) je glavna gradivna komponenta celuloze, skroba ili glikogena i nastaje njihovim potpunim razlaganjem. U prirodi je uglavnom u obliku di- i poli- saharida, a nalazi se u voću, medu, javorovom sirupu, povrću i dr. Obično se dobija hidrolizom skroba odgovarajućim kiselinama ili enzimima, a zatim se dobijena masa prešišćava, koncentriše, kristalizuje ili suši da bi se dobio kristalni prah slatkog ukusa. Dekstroza predstavlja jedan od najčešće korišćenih monosaharida u dodacima ishrani, pored fruktoze i galaktoze.
Svojstva glukoze su važna za poboljšanje teksture, arome i ukusa hrane. Glukoza je glavni izvor energije za ćelije i za mozak, nalazi se u cirkulaciji ili u depoima u mišićima ili jetri, u obliku glikogena. To je vrsta šećera koju organizam najbrže apsorbuje. U intestinalnom traktu se resorpcija odvija zahvaljujući posebnom transportnom sistemu, koji u jednom trenutku dostiže zasićenje, pa je dalja apsorpcija je onemogućena, bez obzira na količinu dostupne glukoze. Kako aktivnost organizma, a posebno mozga, jako zavisi od stabilnog i pouzdanog snabdevanja energijom, razvijen je veoma složen sistem kontrole nivoa šećera – glukoze u krvi.

Fruktoza (ketoheksoza) predstavlja monosaharid sa 6 ugljenikovih atoma iste molekulske formule kao i glukoza, ali drugačije strukture. Nalazi se u brojnim prehrambenim proizvodima, naročito u voću. Prečišćena fruktoza je bela praškasta supstanca koja se lako rastvara u vodi. Zajedno sa glukozom ulazi u sastav disaharida saharoze. U telu nastaje hidrolizom saharoze i resorbuje se direktno u tankom crevu.

Zdravstvena izjava Evropske komisija za fruktozu: fruktoza dovodi do manjeg porasta nivoa glukoze u krvi u odnosu na namimice koje sadrže saharozu ili glukozu. Izjava moze da se koristi samo za zaslađenu hranu ili pića u kojima je 30% glukoze i/ili saharoze zamenjeno fruktozom.

Skrob je najvažniji i najobilniji izvor polisaharida u hrani. To je homopolimer izgrađen isključivo od ostataka glukoze. Biljke stvaraju dve frakcije skroba: amilozu, uslovno lineami polisaharid, kao i amilopektin – razgranati polisaharid (po strukturi sličan glikogenu), koji su u različitim odnosima, zavisno od biljne vrste, smešteni u nerastvorljivim, polukristalnim granulama. Skrob se uglavnom dobija iz semenja: pšenice, kukuruza, pirinča, raži i ovsa ili iz korenja: podzemnih delova biljaka, npr. iz krtole krompira. Leguminoze i povrće takođe sadrže znatne količine skroba. Zavisno od ukupnog unosa ugljenih hidrata, skrob predstavlja 20-50% energije.

Skrobovi iz hrane se dele prema načinu kako se metabolišu u tankom crevu: na one koji se brzo vare, na one koji se sporo vare ili one koji su otporni na varenje – rezistentni skrobovi.

5 Stars Mass Gainer obezbeđuje u dnevnoj dozi 100 g mešavine ugljenih hidrata koja se sastoji od dekstroze, fruktoze, maltodekstrina i kukuruznog skroba.

Proteini mleka su jedna od najvažnijih komponenti mleka, kako sa nutritivnog, tako i sa tehnološkog aspekta. Proteini mleka različitog porekla imaju različite fizičko-¬hemijske, funkcionalne i tehnološke karakteristike, koje se široko primenjuju u prehrambenoj industriji, a i sadržaj proteina u mleku različitog porekla može da varira.

Koncentrovani proteini mleka mogu se dobiti iz punomasnog, delimično obranog i obranog mleka, najčešće kravljeg, primenom fizičkih tehnika separacije kako bi se uklonile neproteinske komponente.

Pod koncentratima proteina mleka (Milk Protein Concentrate – MPC) podrazumevaju se proizvodi kod kojih je sadržaj proteina mleka između 40 i 90% (suve materije), dok izolate proteina mleka (Milk Protein Isolate – MPI) karakteriše sadržaj proteina veći od 90%. Koncentrati i izolati proteina mleka predstavljaju kompletne, biološki visoko vredne proteine mleka koji sadrže i kazeine i proteine surutke u istom odnosu kao i mleko iz kojeg su dobijeni. Ovi proteini su u svom prirodnom stanju, tako da se kazeini nalaze u formi koja je slična inicijalnoj kazeinskoj micelamoj strukturi u mleku, a proteini surutke su uglavnom nedenaturisani, ukoliko je temperatumi tretman u toku procesa proizvodnje držan na minimumu. MPC i MPI u odnosu na obrano mleko u prahu i punomasno mleko u prahu karakteriše značajno veća količina proteina i niži sadržaj laktoze, pa predstavljaju koncentrisane izvore proteina za poboljšanje nutritivnih vrednosti krajnjih proizvoda. Kako proizvodnja proteina mleka podrazumeva primenu procesa fizičke separacije i ,,prosto" koncentrisanje proteina mleka bez značajnog uticaja na promenu hemijskih osobina komponenti mleka, smatra se da su koncentrovani proteini mleka jednako nutritivno vredni kao i mleko iz kojeg su dobijeni i da je svarljivost proteina jednaka kao i svarljivost proteina početne sirovine.

Nutritivni kvalitet proteina se može izražavati velikim brojem različitih kriterijuma, ali suštinski je važna relativna količina i ravnoteža različitih aminokiselina u proteinima koji i određuju njegovu nutritivnu vrednost. Food & Agriculture Organization i World Health Organization (FAO/WHO) su 1989. godine predložili da se kvalitet proteina može meriti izražavanjem sadržaja prve limitirajuće esencijalne aminokiseline testiranog proteina u odnosu na sadržaj iste aminokiseline u referentnom obrascu (FAO/WHO, 1990.). Korišćene referentne vrednosti bile su bazirane na potrebama za esencijalnim aminokiselinama za decu predškolskog uzrasta.

Proteini kravljeg mleka predstavljaju proteine potpune biološke vrednosti. Pod proteinom potpune biološke vrednosti podrazumeva se da protein sadrži sve esencijalne aminokiseline koje mogu biti korišćene za sintezu proteina. Ta vrednost je za proteine mleka veća u odnosu na proteine goveđeg mesa, proteina soje, proteina pšenice.

Proteine kravljeg mleka, kao što je već rečeno, čine dve velike grupe proteina – kazeini i proteini surutke. Kazeini čine oko 80% ukupnih proteina kravljeg mleka, dok proteini surutke predstavljaju ostatak, oko 20%. U kravljem mleku ima kazeina od 2,8 do 3,4%. On se stvara iz aminokiselina u mlečnoj žlezdi, što je jedini izvor kazeina u prirodi. Sastoji se od 18 aminokiselina, od kojih je skoro polovina esencijalnih. Najzastupljenija aminokiselina u njemu je neesencijalna, glutaminska kiselina. Pored aminokiselina, kazein sadrži i fosfornu kiselinu, kalcijum-galaktozu i galaktozamin.

Kazein je složena belančevina iz grupe fosfopeptida. To nije jedinstven protein, već se sastoji od više vrsta fosfoproteida koji se međusobno razlikuju po hemijskom sastavu, molekulskoj masi i fizičkim osobinama. Ove frakcije kazeina obeležene su slovima grčkog alfabeta – najviše ima alfa-kazeina, zatim beta-kazeina, a najmanje su zastupljene gama-frakcije. Iz alfa-kazeina su izdvojene i druge frakcije. Molekuli kazeina su medusobno povezani kalcijumom i stvaraju agregate ili micele različitih veličina, jedinjenja koja utiču na kiselost mleka. Nose veliki broj naelektrisanih i polarnih grupa, pa privlače velike količine vode. Zahvaljujući tome, u mleku se nalazi u stabilnoj suspenziji. U kravljem mleku ima više kazeina nego u humanom, zbog čega se ono teže vari.

Surutka predstavlja sporedni produkt proizvodnje sireva i, pored proteina u sirovoj formi, sadrži mast, laktozu i ostale materije. Sirova surutka se prerađuje da bi se dobili proteinski bogati koncentrati (Whey Protein Concentrate – WPC) i proteinski izolati (Whey Protein Isolate –WPI). Sastavne delove proteina surutke čine veće količine globularnih proteina beta- i alfa-laktoglobulina koji čine oko 70 - 80% ukupnih proteina surutke. Ostali proteini, koji se nalaze u manjoj količini, čine imunoglobulini IgG, IgA i IgM, glikomakropeptidi, serum albumini, laktoferin, laktoperoksidaze i lizozimi. Proteini surutke sadrže i manje peptidne jedinice izvedene od različitih proteina koje su poznate pod nazivom biopeptidi.

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Natural Wealth Gvožđe + C - 90 tableta

1.590,00 RSD

Pakovanje: 90 tableta

 

Kome je preparat namenjen?

Natural Wealth Gvožđe + C namenjeno je osobama koje imaju slabu krvnu sliku, nizak nivo hemoglobina i sniženu koncentraciju eritrocita, kao i ženama sa pojačanim menstrualnim krvarenjima, osobama koje osećaju umor i malaksalost, trudnicama i adolescentima.

 

Koji su efekti upotrebe?

- poboljšanje krvne slike

- bolje dopremanje kiseonika do svih ćelija

- smanjen osećaj umora i malaksalosti

- vraćanje zdrave boje bledoj koži i licu 

- lakše podnošenje napora

 

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Feller coq10 100mg 60caps

2.500,00 RSD

Pakovanje: 60 kapsula

 

Kome je preparat namenjen?

 

Formulisan je kao dodatak ishrani u vidu kapsula namenjenih za osobe sa kardiovaskularnim tegobama, koje žele doprineti zdravlju srca i krvnih sudova, kao i održati normalne nivoe masnoća u krvi.

 

Efekti upotrebe:

- smanjen rizik od razvoja ateroskleroze i masnih naslaga na krvnim sudovima

- jačanja srčanog mišića

- normalan ritam srčanog rada

- očuvanje zdravlja srca i krvnih sudova

- stimulisana cirkulacija

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Now - Vitamin D3 400 IU

1.220,00 RSD

Now - Vitamin D3 sadrži preporučenu dnevnu dozu pomenutog vitamina D. On doprinosi zdravlju kostiju, zuba, zaštiti pluća od aerozagađenja, te održava zdravu enzimsku aktivnost i umanjuje rizik od nastanka kancerogenih oboljenja. U pitanju je vitamin rastvorljiv u mastima koji organizam stvara tokom izlaganja suncu, a takođe ga može dobiti iz hrane.

 

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Collagen Caps - 100 kapsula

1.850,00 RSD

Kolagen je glavni strukturalni protein u vanćelijskom prostoru i sastavni je deo raznih vrsta vezivnog tkiva u organizmu. Kod sisara predstavlja najzastupljeniji protein, jer je zastupljen u 25–35% ukupne količine telesnih proteina. Sastoji se od međusobno povezanih aminokiselina koje čine vezivno tkivo tetiva, ligamenata i kože.

Hidrolizat kolagena je enzimski obrađen kolagen dobijen iz goveđe kože i kostiju. Hidrolizat kolagena se sastoji od hidrosolubilnih peptida koji su bogati aminokiselinama. Hidrolizom kolagena dobija se heterogena smesa proteina – želatin – koji se kao takav ne može naći u prirodi.

Želatin ima višestruku primenu kako u prehrambenoj tako i u farmaceutskoj industriji. U novije vreme želatin se podvrgava intenzivnijoj hidrolizi kako bi se proizveli suplemenati, koji se koriste za očuvanje zdravlja kože, kostiju i zglobova.

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Pikovit sirup 150ml 3+ godina

449,00 RSD

Pikovit sirup sadrži devet najvažnijih vitamina koji učestvuju u regulaciji brojnih biohemijskih procesa u organizmu. Kod metabolizma uglenih hidrata, proteina i masti kao i  za rad nervnog sistema neophodni su vitamini B kompleksa  (B1, B2, B6, pantotenska kiselina i nikotinamid). Za razvoj epitelnih stanica i sintezu vidnog pigmenta je potreban vitamin A. Vitamin D reguliše iskorištavanje kalcijuma i omogućuje pravilnu mineralizaciju kostiju i zuba. Vitamin C potpomaže apsorpciju gvožđa i učestvuje u mnogim oksido-redukcionim procesima u organizmu. Sa Pikovit sirupom zadovoljavamo povećane potrebe organizma za vitaminima i nadoknađujemo njihov manjak u hrani kada redovna i raznolika ishrana nisu dovoljne.

 

Pikovit sirup namenjen je deci:

- s nedostatkom apetita,

- iscrpljenoj školskoj djeci,

- s zastojem rasta,

- kao dodatak antibiotskom lečenju,

- kao dijetetski suplement vitamina

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Now - Glutathione 250mg

3.890,00 RSD

Now - Glutathione sadrži ovu aminokiselinu, neophodnu za veliki broj telesnih funkcija, uključujući sintezu i obnavljanje DNK, izgradnju proteina i prostaglandina i transport aminokiselina. Glutation podstiče imunološku funkciju i pomaže sprečavanje oksidativnih oštećenja. Pored toga, ispoljava i druga pozitivna dejstva - pomaže kod hroničnih upala koje mogu dovesti do artritisa, srčanih oboljenja i raka, smanjuje rizik od pojave raznih tumora i bolesti jetre i doprinosi detoksikaciji organizma.
 

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Calcidrink prah

5.299,00 RSD

Calcidrink u obliku praha je prirodni preparat koji stimuliše  formiranje koštane mase, smanjuje razgradnju kostiju kod osteoporoze, smanjuje mogućnost pojave osteoporoznih preloma, i ubrzava zarastanje prelomljenih kostiju. Može se koristiti preventivno kao i u terapiji osteoporoze. Mogu ga koristiti odrasli, trudnice, kao i deca starija od 10 godina.

Pronađite nas na mapi