Solgar Dijabetes Formula - Cinnamon Alpha Lipoic Acid

Šifra proizvoda: 28522 Brend: Solgar
3.276,00 RSD

Pakovanje: 60 tableta

 

Kome je preparat namenjen?

Solgar Dijabetes Formula - Cinnamon Alpha Lipoic Acid namenjen je kao prirodna pomoć osobama sa visokim nivoom šećera u krvi, dijabetesom melitusom ili insulinskom rezistencijom, uključujući i sindrom policističnih jajnika (PCOS).

 

Koji su efekti upotrebe?

- prirodno snižavanje nivoa glukoze u krvi

- sprečavanje početka procesa ateroskleroze krvnih sudova

- normalizacija nivoa masnoća u krvi

- povećano iskorištavanje viška glukoze u ćelijama i mišićima

 

*Preparat nije zamena za redovnu terapiju.

Svojstva Solgar Dijabetes Formule:

  • proizvedeno po najvišim farmaceutskim standardima kvaliteta
  • alfa lipoična kiselina pospešuje potrošnju glukoze u ćelijama
  • cimet snižava povišen nivo šećera u krvi
  • snažna antioksidantna zaštita

Sastav:

1 tableta sadrži:

  • 350mg ekstrakta cimeta (Cinnamomum cassia)
  • 150mg alfa lipoične kiseline

Bez GMO sastojaka. Vegan friendly. Bez glutena, umetnih boja, aroma i konzervanasa.

Kako se koristi?

  • Namenjeno samo za odrasle osobe.
  • Uzeti četiri puta dnevno po jednu tabletu u toku dana, uz obrok.
  • Posavetovati se sa lekarom.

Pogledajte i...

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Vitalon Glukozamin + Silicijum 30 tableta

499,00 RSD

Glukozamin + silicijum je dijetetski suplement koji sadrži komponente čiji fiziološki aktivni principi nalaze široku primenu u sferi koštanog zdravlja: Naime, glukozamin sulfat popravlja regeneraciju vezivnih tkiva, hrskavice i zglobova, a istovremeno usporava trošenje hrskavice. Glukozaminoglikani popravljaju elastičnost i pokretljivost zglobova, dok ekstrakt rastavića sadrži do 7,5% silicijuma, koji stimuliše vezivno tkivo i ima izuzetno bitnu ulogu kod rekonstukcije hrskavice. Osim toga smanjuje gubitak kalcijuma koji je neophodan za zdrave kosti.
Glukozamin + silicijum:
• doprinosi obnavljanju hraskavice
• poboljšava pokretljivost zglobova
• umanjuje bol usled oštećenja hrskavice (osteoartritis)
• doprinosi jačanju vezivnih tkiva
• sprečava gubitak kalcijuma.

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Koenzim Q10 100mg 30 kapsula

999,00 RSD

Preparat Koenzim Q10 sadrži prirodni koenzim Q10 koji je najefikasniji oblik za nadoknadu manjka ovog koenzima u organizmu.

Kao dodatak ishrani prirodni Koenzim Q10 preporučuje se osobama starijim od 35 godina, osobama izloženim stresu i psihofizičkom naporu, sportistima (zbog velikih energetskih potreba), kao i za stanja hroničnog umora i iscrpljenosti organizma.


Koje je dejstvo preparata?


Koenzim Q10 neophodan je činilac optimalnog funkcionisanja organizma, dobrog zdravlja, psihofizičke kondicije, vitalnosti i dugovečnosti. Nedostatak ovog koenzima naročito se odražava na rad organa koji neprestano funkcionišu i imaju visoke energetske zahteve (srce, mozak, bubrezi).

Anafarmov preparat Koenzim Q10 prirodnog je porekla. Proizvodi se od najkvalitetnijih uvoznih prirodnih sirovina dobijenih biofermentacijom sa sadržajem od preko 99% čistog koenzima Q10 koji je identičan koenzimu Q10 koji se stvara u našem organizmu.

Treba imati u vidu da se na tržištu nalaze dve vrste preparata koenzima Q10. To su Koenzim Q10 prirodnog porekla (biokoenzim) koji je u potpunosti bioiskoristljiv. Druga vrsta je veštački koenzim Q10 sintetskog porekla koji je manje aktivan i slabije iskoristljiv u organizmu. Zbog svih navedenih prednosti i dokazanog efekta, pri odabiru preparata uvek se treba odlučiti za one koji sadrže prirodni Koenzim Q10.

-25%
  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Natural Wealth ABC Plus 30 tableta

862,50 RSD 1.150,00 RSD

Pakovanje: 30 tableta

 

Kome je preparat namenjen?

Natural wealth ABC Plus preporučuje se osobama koje žele da zaštitite organizam i svakodnevno obezbede adektavan unos neophodnih vitamina i minerala, osobama koje se nepravilno ili nekvalitetno hrane, kao i osobama na dijeti.

 

Koji su efekti upotrebe?

 

- optimalna nadoknada svih potrebnih vitamina i minerala

- jači imunitet i odbrambene snage organizma

- manji rizik za razvoj virusnih i bakterijskih infekcija

- lakše podnošenje sezonskih alergija

- smanjen osećaj umora, malaksalosti i iscrpljenosti

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Feller vitamin c sa bioflavonoidima 60tbl

1.235,00 RSD

Pakovanje: 60 tableta

 

Kome je namenjeno?

 

MEV FELLER Vitamin C sa bioflavonoidima, sadrži bioflavonoide i vitamin C koji doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sistema, smanjenju umora i iscrpljenosti, normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju kože i zaštiti ćelija od oksidativnog stresa.

 

Koji su efekti upotrebe?

- smanjen osećaj umora i iscrpljenosti

- ojačana odbrambena moć imunog sistema

- smanjen rizik za respiratorne infekcije

- bolje podnošenje sezonskih alergija

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

FerriMore kapsule 30 komada

799,00 RSD

Koje je dejstvo preparata?
-FerriMore kapsule sadrže gvožđe (gvožđe - pirofosfat) u obliku lipozomalnog kompleksa (lipozomalno gvožđe). Gvožđe u FerriMore kapsuli je obavijeno fosfolipidnim dvoslojem (lipozomom) i ne dolazi u direktan kontakt sa sluznicom digestivnog trakta. Inovativna lipozomalna tehnologija stoga obezbeđuje visoku bioraspoloživost (iskoristljivost), dobru gastrointestinalnu podnošljivost gvožđa (bez stomačnih tegoba, mučnine i konstipacije (zatvora)), bez metalnog ukusa u ustima.


Kome je namenjen preparat?

 

-FerriMore kapsule su namenjene odraslima i ne treba ih davati deci. Preporučenu dnevnu dozu ne treba prekoračiti. Osobe osetljive na neki od sastojaka ne treba da uzimaju FerriMore kapsule.

-25%
  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Natural Wealth Vitamin D 1000 Protect - 50 kapsula

974,25 RSD 1.299,00 RSD

Pakovanje: 50 tableta

 

Kome je preparat namenjen?

Natural Wealth Vitamin D 1000 Protect namenjen je kao dodatak ishrani osobama koje su na neuravnoteženoj ishrani, kojima nedostaje vitamina D, koje se ne izlažu Sunčevoj svetlosti, kao i preventivno starijim osobama, kako bi se smanjio rizik za razvoj osteoporoze.


Koji su efekti upotrebe?

- jače i otpornije kosti i zubi

- stimulisanja ugradnja kalcijuma u kosti

- prevencija osteoporoze i lomova kostiju

- ojačan imuni sistem

- lakše podnošenje sezonskih alergija

- smanjen rizik za prehlade i grip

-20%
  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Herbafast Gentleman 10 kapsula

1.024,00 RSD 1.280,00 RSD

Herbafast gentleman  kapsule sadrže veliki broj dokazano efikasnih sastojaka koji snažno podstiču proces mršavljenja. Posebno je značajno sinergističko dejstvo ove inovativne formule koje pojačava dejstvo svake pojedinačne komponente i dovodi do transformacije nagomilanih masti koje se sagorevaju uz oslobađanje energije.

 

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

SerapINN Forte - 10 kapsula

1.024,00 RSD

10 kapsula

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Hylo-Care kapi za oči 10ml

1.180,00 RSD

Hylo-Care kapi za oči bez konzervansa namenjene su za vlaženje oka i kao podrška u lečenju oštećene površine oka.

 

Kome je preparat namenjen?

  • Obnavljanje prirodne zaštitne barijere rožnjače
  • Ubrzavaje procesa regeneracije rožnjače
  • Vlaženje oka
  • Smanjenje crvenila i iritacije oka
  • Smanjenje peckanja
  • Smanjenje osećaja stranog tela
  • Kompatibilne su sa kontaktnim sočivima
  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Mass Gainer - 5000 g

5.850,00 RSD

Ugljeno-hidratna mešavina

Ugljeni hidrati predstavljaju najvažniji izvor energije za intenzivne anaerobne i aerobne napore. Napor kod anaerobnog vežbanja nastaje zbog kisele sredine u mišićnim ćelijama, koja je posledica nakupljanja mlečne kiseline nastale u procesu anaerobne glikolize, a kod dužeg aerobnog vežbanja, zbog sniženja nivoa glukoze u krvi (hipoglikemija), koja može prouzrokovati slabost i umor mišića.

Što je veći unos ugljenih hidrata, veći su depoi glikogena. Ugljeni hidrati i masnoće iz hrane obezbeđuju nadoknadu glikogena u mišićima, a proteini daju aminokiseline koje mogu biti i izvor energije, ali u manjoj meri.

Zdravstvena izjava odobrena od strane Evropske komisije vezana za ugljene hidrate glasi: ugljeni hidrati doprinose oporavku normalne funkcije mišića (kontrakcije) nakon intenzivnog i/ili dugotrajnog fizičkog vežbanja koje dovodi do umora mišića i trošenja zaliha glikogena u poprečnoprugastom mišiću. Treba znati da se koristan efekat dobija uzimanjem ugljenih hidrata iz svih izvora, pri ukupnom uzimanju 4 g/kg telesne mase, u porcijama, unutar prva 4 sata i najkasnije 6 sati nakon vrlo intenzivnog i/ili dugotrajnog fizičkog vežbanja koje dovodi do umora mišića i iskorištavanja zaliha glikogena u poprečnoprugastom mišiću. Ova izjava se odnosi samo za hranu namenjenu odraslim osobama koje su vrlo intenzivno ili dugotrajno fizički vežbale, što je dovelo do umora mišića i trošenja zaliha glikogena.

Najčešće korišćeni ugljeni hidrati u dodacima ishrane su dekstroza, maltodekstrin, fruktoza i skrob.

Maltodekstrini predstavljaju ugljene hidrate koji se industrijski dobijaju enzimatskom ili kiselinskom hidrolizom skroba. Imaju široku primenu u raznim prehrambenim proizvodima i napicima uključujući i sportske napitke. Komercijalno mogu biti dostupni kao rastvorljivi i rezistentni tip maltodekstrina, koji se može koristiti i kao prehrambeno vlakno ili prebiotik. Energetska vrednost nerezistentog tipa maltodekstrina iznosi 16 kJ/g (4 kcal/g) te se stoga smatra dobrim izvorom energije. Većina različitih maltodekstrina je potpuno rastvorljiva u vodi i pokazuje različite funkcionalne karakteristike kao što su želiranje i kontrola temperature mržnjenja. Takvi maltodekstrini imaju veoma veliku primenu u različitim prehrambenim proizvodima, napicima, dijetetskim proizvodima, hrani koja se koristi za medicinske potrebe, u farmaceutskoj industriji itd. Prema nekim istrazivanjima kombinacija maltodekstrina sa proteinima i/ili aminokiselinama moze da utice na povecanu regeneraciju glikogena i da stimulise sintezu proteina nakon intenzivnih vezbanja. Takode, smatra se da unos maltodekstrina smanjuje ukupnu razgradnju glikogena tokom dugotrajnih i intenzivnih treninga odlafoci pojavu zamora. Glikemijski indeks maltodekstrina je visok pa samim tim i veci unos maltodekstrina nije preporucljiv u ishrani dijabeticara.

Dekstroza (D-glukoza, grožđani, pirinčani ili kukuruzni šećer, zavisno od sirovine iz koje se dobija) je glavna gradivna komponenta celuloze, skroba ili glikogena i nastaje njihovim potpunim razlaganjem. U prirodi je uglavnom u obliku di- i poli- saharida, a nalazi se u voću, medu, javorovom sirupu, povrću i dr. Obično se dobija hidrolizom skroba odgovarajućim kiselinama ili enzimima, a zatim se dobijena masa prešišćava, koncentriše, kristalizuje ili suši da bi se dobio kristalni prah slatkog ukusa. Dekstroza predstavlja jedan od najčešće korišćenih monosaharida u dodacima ishrani, pored fruktoze i galaktoze.
Svojstva glukoze su važna za poboljšanje teksture, arome i ukusa hrane. Glukoza je glavni izvor energije za ćelije i za mozak, nalazi se u cirkulaciji ili u depoima u mišićima ili jetri, u obliku glikogena. To je vrsta šećera koju organizam najbrže apsorbuje. U intestinalnom traktu se resorpcija odvija zahvaljujući posebnom transportnom sistemu, koji u jednom trenutku dostiže zasićenje, pa je dalja apsorpcija je onemogućena, bez obzira na količinu dostupne glukoze. Kako aktivnost organizma, a posebno mozga, jako zavisi od stabilnog i pouzdanog snabdevanja energijom, razvijen je veoma složen sistem kontrole nivoa šećera – glukoze u krvi.

Fruktoza (ketoheksoza) predstavlja monosaharid sa 6 ugljenikovih atoma iste molekulske formule kao i glukoza, ali drugačije strukture. Nalazi se u brojnim prehrambenim proizvodima, naročito u voću. Prečišćena fruktoza je bela praškasta supstanca koja se lako rastvara u vodi. Zajedno sa glukozom ulazi u sastav disaharida saharoze. U telu nastaje hidrolizom saharoze i resorbuje se direktno u tankom crevu.

Zdravstvena izjava Evropske komisija za fruktozu: fruktoza dovodi do manjeg porasta nivoa glukoze u krvi u odnosu na namimice koje sadrže saharozu ili glukozu. Izjava moze da se koristi samo za zaslađenu hranu ili pića u kojima je 30% glukoze i/ili saharoze zamenjeno fruktozom.

Skrob je najvažniji i najobilniji izvor polisaharida u hrani. To je homopolimer izgrađen isključivo od ostataka glukoze. Biljke stvaraju dve frakcije skroba: amilozu, uslovno lineami polisaharid, kao i amilopektin – razgranati polisaharid (po strukturi sličan glikogenu), koji su u različitim odnosima, zavisno od biljne vrste, smešteni u nerastvorljivim, polukristalnim granulama. Skrob se uglavnom dobija iz semenja: pšenice, kukuruza, pirinča, raži i ovsa ili iz korenja: podzemnih delova biljaka, npr. iz krtole krompira. Leguminoze i povrće takođe sadrže znatne količine skroba. Zavisno od ukupnog unosa ugljenih hidrata, skrob predstavlja 20-50% energije.

Skrobovi iz hrane se dele prema načinu kako se metabolišu u tankom crevu: na one koji se brzo vare, na one koji se sporo vare ili one koji su otporni na varenje – rezistentni skrobovi.

5 Stars Mass Gainer obezbeđuje u dnevnoj dozi 100 g mešavine ugljenih hidrata koja se sastoji od dekstroze, fruktoze, maltodekstrina i kukuruznog skroba.

Proteini mleka su jedna od najvažnijih komponenti mleka, kako sa nutritivnog, tako i sa tehnološkog aspekta. Proteini mleka različitog porekla imaju različite fizičko-¬hemijske, funkcionalne i tehnološke karakteristike, koje se široko primenjuju u prehrambenoj industriji, a i sadržaj proteina u mleku različitog porekla može da varira.

Koncentrovani proteini mleka mogu se dobiti iz punomasnog, delimično obranog i obranog mleka, najčešće kravljeg, primenom fizičkih tehnika separacije kako bi se uklonile neproteinske komponente.

Pod koncentratima proteina mleka (Milk Protein Concentrate – MPC) podrazumevaju se proizvodi kod kojih je sadržaj proteina mleka između 40 i 90% (suve materije), dok izolate proteina mleka (Milk Protein Isolate – MPI) karakteriše sadržaj proteina veći od 90%. Koncentrati i izolati proteina mleka predstavljaju kompletne, biološki visoko vredne proteine mleka koji sadrže i kazeine i proteine surutke u istom odnosu kao i mleko iz kojeg su dobijeni. Ovi proteini su u svom prirodnom stanju, tako da se kazeini nalaze u formi koja je slična inicijalnoj kazeinskoj micelamoj strukturi u mleku, a proteini surutke su uglavnom nedenaturisani, ukoliko je temperatumi tretman u toku procesa proizvodnje držan na minimumu. MPC i MPI u odnosu na obrano mleko u prahu i punomasno mleko u prahu karakteriše značajno veća količina proteina i niži sadržaj laktoze, pa predstavljaju koncentrisane izvore proteina za poboljšanje nutritivnih vrednosti krajnjih proizvoda. Kako proizvodnja proteina mleka podrazumeva primenu procesa fizičke separacije i ,,prosto" koncentrisanje proteina mleka bez značajnog uticaja na promenu hemijskih osobina komponenti mleka, smatra se da su koncentrovani proteini mleka jednako nutritivno vredni kao i mleko iz kojeg su dobijeni i da je svarljivost proteina jednaka kao i svarljivost proteina početne sirovine.

Nutritivni kvalitet proteina se može izražavati velikim brojem različitih kriterijuma, ali suštinski je važna relativna količina i ravnoteža različitih aminokiselina u proteinima koji i određuju njegovu nutritivnu vrednost. Food & Agriculture Organization i World Health Organization (FAO/WHO) su 1989. godine predložili da se kvalitet proteina može meriti izražavanjem sadržaja prve limitirajuće esencijalne aminokiseline testiranog proteina u odnosu na sadržaj iste aminokiseline u referentnom obrascu (FAO/WHO, 1990.). Korišćene referentne vrednosti bile su bazirane na potrebama za esencijalnim aminokiselinama za decu predškolskog uzrasta.

Proteini kravljeg mleka predstavljaju proteine potpune biološke vrednosti. Pod proteinom potpune biološke vrednosti podrazumeva se da protein sadrži sve esencijalne aminokiseline koje mogu biti korišćene za sintezu proteina. Ta vrednost je za proteine mleka veća u odnosu na proteine goveđeg mesa, proteina soje, proteina pšenice.

Proteine kravljeg mleka, kao što je već rečeno, čine dve velike grupe proteina – kazeini i proteini surutke. Kazeini čine oko 80% ukupnih proteina kravljeg mleka, dok proteini surutke predstavljaju ostatak, oko 20%. U kravljem mleku ima kazeina od 2,8 do 3,4%. On se stvara iz aminokiselina u mlečnoj žlezdi, što je jedini izvor kazeina u prirodi. Sastoji se od 18 aminokiselina, od kojih je skoro polovina esencijalnih. Najzastupljenija aminokiselina u njemu je neesencijalna, glutaminska kiselina. Pored aminokiselina, kazein sadrži i fosfornu kiselinu, kalcijum-galaktozu i galaktozamin.

Kazein je složena belančevina iz grupe fosfopeptida. To nije jedinstven protein, već se sastoji od više vrsta fosfoproteida koji se međusobno razlikuju po hemijskom sastavu, molekulskoj masi i fizičkim osobinama. Ove frakcije kazeina obeležene su slovima grčkog alfabeta – najviše ima alfa-kazeina, zatim beta-kazeina, a najmanje su zastupljene gama-frakcije. Iz alfa-kazeina su izdvojene i druge frakcije. Molekuli kazeina su medusobno povezani kalcijumom i stvaraju agregate ili micele različitih veličina, jedinjenja koja utiču na kiselost mleka. Nose veliki broj naelektrisanih i polarnih grupa, pa privlače velike količine vode. Zahvaljujući tome, u mleku se nalazi u stabilnoj suspenziji. U kravljem mleku ima više kazeina nego u humanom, zbog čega se ono teže vari.

Surutka predstavlja sporedni produkt proizvodnje sireva i, pored proteina u sirovoj formi, sadrži mast, laktozu i ostale materije. Sirova surutka se prerađuje da bi se dobili proteinski bogati koncentrati (Whey Protein Concentrate – WPC) i proteinski izolati (Whey Protein Isolate –WPI). Sastavne delove proteina surutke čine veće količine globularnih proteina beta- i alfa-laktoglobulina koji čine oko 70 - 80% ukupnih proteina surutke. Ostali proteini, koji se nalaze u manjoj količini, čine imunoglobulini IgG, IgA i IgM, glikomakropeptidi, serum albumini, laktoferin, laktoperoksidaze i lizozimi. Proteini surutke sadrže i manje peptidne jedinice izvedene od različitih proteina koje su poznate pod nazivom biopeptidi.

Pronađite nas na mapi