Facebook

X-Fusion Energy - 330 g, 3 ukusa

Šifra proizvoda: 32747 Brend: Maxler
2.800,00 RSD

Ovaj proizvod obezbeđuje aktivnom organizmu dodatnu energiju bez nelegalnih i štetnih sastojaka – X-Fusion Energy sadrži samo aminokiseline razgranatog lanca (BCAA), kofein i citrulin, a obogaćen je kompleksom elektrolita (kalijum, magnezijum i natrijum) i vitaminom B-6.

Ovakav sastav predstavlja prirodnu podršku za dodatnu energiju tokom treninga. Odnos aminokiselina BCAA je 2:1:1 (L-leucin, L-izoleucin, L-valin). Aminokiseline su neophodna gradivna materija za stvaranje mišićne mase, sprečavaju razgradnju, pucanje i trošenje mišića za dobijanje energije, ubrzavaju i učestvuju u kvalitetnom njihovom oporavku od treninga i fizičkog napora uopšte.

L-citrulin DL-malat je aminokiselina čija je glavna karakteristika sposobnost da poveća fizičke performanse podizanjem energetskih nivoa u ćeliji što utiče i na snagu i na intenzitet treninga u najpozitivnijem smislu. Ubrzava oporavak mišića nakon treninga, smanjuje bol i upalu i stimuliše cirkulaciju.

Jabučna kiselina (malat) upotpunjuje delovanje citrulina i stimuliše cirkulaciju čime se povećava dotok kiseonika u mišiće, a to rezultuje povećanjem izdržljivosti i efikasnosti.

Kofein je alkaloid koji trenutno po unosu daje energiju, povećava snagu, mentalnu fokusiranost i izdržljivost. Deluje kao stimulator centralnog nervnog sistema, povećava koncentraciju, smanjuje zamor, ubrzava rad srca, povećava krvni pritisak i smanjuje apetit. Prekomema upotreba kofeina može izazvati nesanicu, lupanje srca, povišen krvni pritisak i pojačanu diurezu, a mogu da se jave i interakcije između kofeina i nekih lekova (lekovi za smirenje, MAO inhibitori, neki antibiotici i antihipertenzivi).

X-Fusion Energy deluje na aktivnan organizam tako što:

- povećava energiju, mentalnu fokusiranost i koncentraciju
- ubrzava oporavak mišićnih vlakana
- redukuje upale i bolove u mišićima
- povećava izdržljivost i efikasnost treninga
- podržava zdravu sintezu mišićne mase

Aminokiseline razgranatog lanca (L-leucin, L-izoleucin, L-valin), L-citrulin malat, emulgator (suncokretov lecitin), regulator kiselosti (limunska kiselina), magnezijum-citrat, kalijum-hlorid, piridoksin-hidrohlorid, arome, kofein anhidrovani, zaslađivači (acesulfam K, sukraloza), sredstva protiv zgrudvavanja (trinatrijum-citrat), so, boje (ekstrakt spiruline, beta-karotin).

Napomena:

Sastavi proizvoda se neznatno razlikuju u zavisnosti od ukusa. Ovde je prikazan samo za ukus Apple.

Sadržaj 2 dozirne merice (11 g) rastvoriti u 200-300 ml hladne vode i tako konzumirati.

Ukoliko proizvod uzimate u popodnevnim časovima, vodite računa da poslednja doza bude najmanje 6 časova pre odlaska na spavanje.

Upozorenje: proizvod se ne preporučuje trudnicama i dojiljama, osobama sa srčanim smetnjama i visokim krvnim pritiskom. Za vreme korišćenja preparata, ne smeju se uzimati drugi napici i hrana koja sadrži kofein. Dnevni unos kofeina iz svih izvora ne bi trebalo da prelazi 400 mg, kao i unos pojedinačne doze od 200 mg. Veće količine kofeina mogu izazvati nervozu, nesanicu i tahikardije. Ukoliko se pojavi neki od ovih simptoma, prekinuti sa uzimanjem preparata i obratiti se lekaru. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti.

Pogledajte i...

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Mass Gainer - 5000 g

5.850,00 RSD

Ugljeno-hidratna mešavina

Ugljeni hidrati predstavljaju najvažniji izvor energije za intenzivne anaerobne i aerobne napore. Napor kod anaerobnog vežbanja nastaje zbog kisele sredine u mišićnim ćelijama, koja je posledica nakupljanja mlečne kiseline nastale u procesu anaerobne glikolize, a kod dužeg aerobnog vežbanja, zbog sniženja nivoa glukoze u krvi (hipoglikemija), koja može prouzrokovati slabost i umor mišića.

Što je veći unos ugljenih hidrata, veći su depoi glikogena. Ugljeni hidrati i masnoće iz hrane obezbeđuju nadoknadu glikogena u mišićima, a proteini daju aminokiseline koje mogu biti i izvor energije, ali u manjoj meri.

Zdravstvena izjava odobrena od strane Evropske komisije vezana za ugljene hidrate glasi: ugljeni hidrati doprinose oporavku normalne funkcije mišića (kontrakcije) nakon intenzivnog i/ili dugotrajnog fizičkog vežbanja koje dovodi do umora mišića i trošenja zaliha glikogena u poprečnoprugastom mišiću. Treba znati da se koristan efekat dobija uzimanjem ugljenih hidrata iz svih izvora, pri ukupnom uzimanju 4 g/kg telesne mase, u porcijama, unutar prva 4 sata i najkasnije 6 sati nakon vrlo intenzivnog i/ili dugotrajnog fizičkog vežbanja koje dovodi do umora mišića i iskorištavanja zaliha glikogena u poprečnoprugastom mišiću. Ova izjava se odnosi samo za hranu namenjenu odraslim osobama koje su vrlo intenzivno ili dugotrajno fizički vežbale, što je dovelo do umora mišića i trošenja zaliha glikogena.

Najčešće korišćeni ugljeni hidrati u dodacima ishrane su dekstroza, maltodekstrin, fruktoza i skrob.

Maltodekstrini predstavljaju ugljene hidrate koji se industrijski dobijaju enzimatskom ili kiselinskom hidrolizom skroba. Imaju široku primenu u raznim prehrambenim proizvodima i napicima uključujući i sportske napitke. Komercijalno mogu biti dostupni kao rastvorljivi i rezistentni tip maltodekstrina, koji se može koristiti i kao prehrambeno vlakno ili prebiotik. Energetska vrednost nerezistentog tipa maltodekstrina iznosi 16 kJ/g (4 kcal/g) te se stoga smatra dobrim izvorom energije. Većina različitih maltodekstrina je potpuno rastvorljiva u vodi i pokazuje različite funkcionalne karakteristike kao što su želiranje i kontrola temperature mržnjenja. Takvi maltodekstrini imaju veoma veliku primenu u različitim prehrambenim proizvodima, napicima, dijetetskim proizvodima, hrani koja se koristi za medicinske potrebe, u farmaceutskoj industriji itd. Prema nekim istrazivanjima kombinacija maltodekstrina sa proteinima i/ili aminokiselinama moze da utice na povecanu regeneraciju glikogena i da stimulise sintezu proteina nakon intenzivnih vezbanja. Takode, smatra se da unos maltodekstrina smanjuje ukupnu razgradnju glikogena tokom dugotrajnih i intenzivnih treninga odlafoci pojavu zamora. Glikemijski indeks maltodekstrina je visok pa samim tim i veci unos maltodekstrina nije preporucljiv u ishrani dijabeticara.

Dekstroza (D-glukoza, grožđani, pirinčani ili kukuruzni šećer, zavisno od sirovine iz koje se dobija) je glavna gradivna komponenta celuloze, skroba ili glikogena i nastaje njihovim potpunim razlaganjem. U prirodi je uglavnom u obliku di- i poli- saharida, a nalazi se u voću, medu, javorovom sirupu, povrću i dr. Obično se dobija hidrolizom skroba odgovarajućim kiselinama ili enzimima, a zatim se dobijena masa prešišćava, koncentriše, kristalizuje ili suši da bi se dobio kristalni prah slatkog ukusa. Dekstroza predstavlja jedan od najčešće korišćenih monosaharida u dodacima ishrani, pored fruktoze i galaktoze.
Svojstva glukoze su važna za poboljšanje teksture, arome i ukusa hrane. Glukoza je glavni izvor energije za ćelije i za mozak, nalazi se u cirkulaciji ili u depoima u mišićima ili jetri, u obliku glikogena. To je vrsta šećera koju organizam najbrže apsorbuje. U intestinalnom traktu se resorpcija odvija zahvaljujući posebnom transportnom sistemu, koji u jednom trenutku dostiže zasićenje, pa je dalja apsorpcija je onemogućena, bez obzira na količinu dostupne glukoze. Kako aktivnost organizma, a posebno mozga, jako zavisi od stabilnog i pouzdanog snabdevanja energijom, razvijen je veoma složen sistem kontrole nivoa šećera – glukoze u krvi.

Fruktoza (ketoheksoza) predstavlja monosaharid sa 6 ugljenikovih atoma iste molekulske formule kao i glukoza, ali drugačije strukture. Nalazi se u brojnim prehrambenim proizvodima, naročito u voću. Prečišćena fruktoza je bela praškasta supstanca koja se lako rastvara u vodi. Zajedno sa glukozom ulazi u sastav disaharida saharoze. U telu nastaje hidrolizom saharoze i resorbuje se direktno u tankom crevu.

Zdravstvena izjava Evropske komisija za fruktozu: fruktoza dovodi do manjeg porasta nivoa glukoze u krvi u odnosu na namimice koje sadrže saharozu ili glukozu. Izjava moze da se koristi samo za zaslađenu hranu ili pića u kojima je 30% glukoze i/ili saharoze zamenjeno fruktozom.

Skrob je najvažniji i najobilniji izvor polisaharida u hrani. To je homopolimer izgrađen isključivo od ostataka glukoze. Biljke stvaraju dve frakcije skroba: amilozu, uslovno lineami polisaharid, kao i amilopektin – razgranati polisaharid (po strukturi sličan glikogenu), koji su u različitim odnosima, zavisno od biljne vrste, smešteni u nerastvorljivim, polukristalnim granulama. Skrob se uglavnom dobija iz semenja: pšenice, kukuruza, pirinča, raži i ovsa ili iz korenja: podzemnih delova biljaka, npr. iz krtole krompira. Leguminoze i povrće takođe sadrže znatne količine skroba. Zavisno od ukupnog unosa ugljenih hidrata, skrob predstavlja 20-50% energije.

Skrobovi iz hrane se dele prema načinu kako se metabolišu u tankom crevu: na one koji se brzo vare, na one koji se sporo vare ili one koji su otporni na varenje – rezistentni skrobovi.

5 Stars Mass Gainer obezbeđuje u dnevnoj dozi 100 g mešavine ugljenih hidrata koja se sastoji od dekstroze, fruktoze, maltodekstrina i kukuruznog skroba.

Proteini mleka su jedna od najvažnijih komponenti mleka, kako sa nutritivnog, tako i sa tehnološkog aspekta. Proteini mleka različitog porekla imaju različite fizičko-¬hemijske, funkcionalne i tehnološke karakteristike, koje se široko primenjuju u prehrambenoj industriji, a i sadržaj proteina u mleku različitog porekla može da varira.

Koncentrovani proteini mleka mogu se dobiti iz punomasnog, delimično obranog i obranog mleka, najčešće kravljeg, primenom fizičkih tehnika separacije kako bi se uklonile neproteinske komponente.

Pod koncentratima proteina mleka (Milk Protein Concentrate – MPC) podrazumevaju se proizvodi kod kojih je sadržaj proteina mleka između 40 i 90% (suve materije), dok izolate proteina mleka (Milk Protein Isolate – MPI) karakteriše sadržaj proteina veći od 90%. Koncentrati i izolati proteina mleka predstavljaju kompletne, biološki visoko vredne proteine mleka koji sadrže i kazeine i proteine surutke u istom odnosu kao i mleko iz kojeg su dobijeni. Ovi proteini su u svom prirodnom stanju, tako da se kazeini nalaze u formi koja je slična inicijalnoj kazeinskoj micelamoj strukturi u mleku, a proteini surutke su uglavnom nedenaturisani, ukoliko je temperatumi tretman u toku procesa proizvodnje držan na minimumu. MPC i MPI u odnosu na obrano mleko u prahu i punomasno mleko u prahu karakteriše značajno veća količina proteina i niži sadržaj laktoze, pa predstavljaju koncentrisane izvore proteina za poboljšanje nutritivnih vrednosti krajnjih proizvoda. Kako proizvodnja proteina mleka podrazumeva primenu procesa fizičke separacije i ,,prosto" koncentrisanje proteina mleka bez značajnog uticaja na promenu hemijskih osobina komponenti mleka, smatra se da su koncentrovani proteini mleka jednako nutritivno vredni kao i mleko iz kojeg su dobijeni i da je svarljivost proteina jednaka kao i svarljivost proteina početne sirovine.

Nutritivni kvalitet proteina se može izražavati velikim brojem različitih kriterijuma, ali suštinski je važna relativna količina i ravnoteža različitih aminokiselina u proteinima koji i određuju njegovu nutritivnu vrednost. Food & Agriculture Organization i World Health Organization (FAO/WHO) su 1989. godine predložili da se kvalitet proteina može meriti izražavanjem sadržaja prve limitirajuće esencijalne aminokiseline testiranog proteina u odnosu na sadržaj iste aminokiseline u referentnom obrascu (FAO/WHO, 1990.). Korišćene referentne vrednosti bile su bazirane na potrebama za esencijalnim aminokiselinama za decu predškolskog uzrasta.

Proteini kravljeg mleka predstavljaju proteine potpune biološke vrednosti. Pod proteinom potpune biološke vrednosti podrazumeva se da protein sadrži sve esencijalne aminokiseline koje mogu biti korišćene za sintezu proteina. Ta vrednost je za proteine mleka veća u odnosu na proteine goveđeg mesa, proteina soje, proteina pšenice.

Proteine kravljeg mleka, kao što je već rečeno, čine dve velike grupe proteina – kazeini i proteini surutke. Kazeini čine oko 80% ukupnih proteina kravljeg mleka, dok proteini surutke predstavljaju ostatak, oko 20%. U kravljem mleku ima kazeina od 2,8 do 3,4%. On se stvara iz aminokiselina u mlečnoj žlezdi, što je jedini izvor kazeina u prirodi. Sastoji se od 18 aminokiselina, od kojih je skoro polovina esencijalnih. Najzastupljenija aminokiselina u njemu je neesencijalna, glutaminska kiselina. Pored aminokiselina, kazein sadrži i fosfornu kiselinu, kalcijum-galaktozu i galaktozamin.

Kazein je složena belančevina iz grupe fosfopeptida. To nije jedinstven protein, već se sastoji od više vrsta fosfoproteida koji se međusobno razlikuju po hemijskom sastavu, molekulskoj masi i fizičkim osobinama. Ove frakcije kazeina obeležene su slovima grčkog alfabeta – najviše ima alfa-kazeina, zatim beta-kazeina, a najmanje su zastupljene gama-frakcije. Iz alfa-kazeina su izdvojene i druge frakcije. Molekuli kazeina su medusobno povezani kalcijumom i stvaraju agregate ili micele različitih veličina, jedinjenja koja utiču na kiselost mleka. Nose veliki broj naelektrisanih i polarnih grupa, pa privlače velike količine vode. Zahvaljujući tome, u mleku se nalazi u stabilnoj suspenziji. U kravljem mleku ima više kazeina nego u humanom, zbog čega se ono teže vari.

Surutka predstavlja sporedni produkt proizvodnje sireva i, pored proteina u sirovoj formi, sadrži mast, laktozu i ostale materije. Sirova surutka se prerađuje da bi se dobili proteinski bogati koncentrati (Whey Protein Concentrate – WPC) i proteinski izolati (Whey Protein Isolate –WPI). Sastavne delove proteina surutke čine veće količine globularnih proteina beta- i alfa-laktoglobulina koji čine oko 70 - 80% ukupnih proteina surutke. Ostali proteini, koji se nalaze u manjoj količini, čine imunoglobulini IgG, IgA i IgM, glikomakropeptidi, serum albumini, laktoferin, laktoperoksidaze i lizozimi. Proteini surutke sadrže i manje peptidne jedinice izvedene od različitih proteina koje su poznate pod nazivom biopeptidi.

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Valerian - 60 kapsula

1.450,00 RSD

Valerijana, odoljen (Valeriana officinalis L.) je biljka koja pripada familiji Valerianaceae. Terapijsku primenu ima koren ove biljke. Sadrži iridoidne valepotrijate, isparljiva jedinjenja (bomil-izovalerenat, izovalerenska kiselina, bornil-acetat, izoeugenol-valerenat), seskviterpene (velerenska, 2- hidroksivalerenska i 2-acetoksivalerenska kiselina), piridinske alkaloide i derivate kafene kiseline (hlorogenska kiselina).

Nemačka Komisija E je odobrila primenu korena valerijane kod nervoze i nesanice. U monografiji Evropske agencije za lekove (EMA) navodi se primena korena valerijane kod blagih simptoma mentalnog stresa i kod problema sa spavanjem. Ne preporučuje se primena kod osoba preosetljivih na aktivne sastojke, kod trudnica i dojilja.

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Floradix Kindervital sirup za decu 250ml

1.450,00 RSD

Floradix kindervital predstavlja dodatak ishrani u čiji sastav ulaze kalcijum i vitamini A, D, E, C, zajedno sa najvažnijim vitaminima B grupe.

 

Preporučuje se:
• deci u fazi rasta, u cilju podsticanje formiranja kostiju i zdravih zuba
• đacima za vitalnost i jačanje odbrambenog sistema tela
• u slučaju loše izbalansirane ishrane i redovne konzumacije gaziranih napitaka
• odraslima za zdravu strukturu kostiju

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

MaxMedica Pro Nerv kapsule

399,00 RSD

 

-30 kapsula

 

MaxMedica Pro Nerv kapsule su preparat na bazi ekstrakata lista matičnjaka, korena valerijane i ploda gloga. Zahvaljujući sinergističkom efektu navedenih biljnih ekstrakata, dolazi do opuštanja nervnog sistema i mišića, te lakše nastupa san poboljšanog kvaliteta i produženog trajanja. Preporučuje se primena ovog proizvoda kod stresa, napetosti i nervoze, nesanice, kao i isprekidanog i nemirnog sna. Takođe pomaže kod grčeva mišića i problema sa cirkulacijom.

 

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Selitop orodisperzibilne tablete A40

1.320,00 RSD

Selitop orodisperzibilne tablete namenjene su osobama koje imaju problem sa štitnom žlezdom i sa nedostatkom selena.

 

Korisna svojstva:

  1. Nadoknada selena
  2. Normalno funkcionisanje štitne žlezde
  3. Antioksidans
  4. Sprečavanje oštećenja DNK i ćelija slobodnim radikalima
  5. Olakšavanje spermatogeneze
  6. Jača imunitet
  7. Utče na zdravlje prostate
  8. Primena kod ljudi koji imaju poteškoće sa gutanjem
  9. Brza dezintegracija unutar nekoliko sekundi
  10. Brža i veća apsorpcija
-52%
  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Beviplex N granule - 70g

203,15 RSD 420,00 RSD

Beviples N granule nadoknađuju nedostatke za vitaminima B grupe u ishrani. Proizvod je namenjen osobama koji se bave težim fizičkim i umnim poslovima, deci jer podstiče pravilan rast i razvoj, osobama sa povećanim potrebama za vitaminima iz B grupe ( dijete, reknvalescentima, akutna i hronična oboljenja), osobama sa slabim apetitom, osobama koje imaju problema sa kožom, kao i nakon duže upotrebe antibiotika.

 

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Orthomol Vital f 15 doza

3.399,00 RSD

- Preparat sadrži 15 kesica.

 

Orthomol Vital F predstavlja hranu za posebne medicinske namene namenjenu ženama. Sadrži specifičnu ortomolekularnu kombinaciju mikronutrijenata, koja obezbeđuje vitamine i minerale neophodne za nervni sistem i energetski metabolizam. Obogaćen je Omega-3 masnim kiselinama i sadrži magnezijum i vitamine B-kompleksa za ublažavanje osećaja iscrpljenosti. Namenjen je za potrebe ishrane kod osoba koje pate od stresa, neuroloških problema ili one koji imaju problema sa energetskim metabolizmom.
• B vitamin i magnezijum doprinose ublažavanju umora i zamora, normalnom energetskom metabolizmu i pravilnom funkcionisanju nervnog sistema.
• Omega-3 masne kiseline pospešuju normalnu funkciju srca.
• Vitamin C, vitamin E, selen i cink pomažu zaštitu ćelija od oksidativnog stresa.
• Kalcijum je neophodan za očuvanje zdravih kostiju i zuba.
 

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Optimum B complex Plus 100 kapsula

1.820,00 RSD

- Preparat sadrži 100 kapsula.

 

Optimum B Complex Plus je dijetetski suplement koji obezbeđuje optimalne dnevne količine neophodnih B vitamina, a naročito vitamina B12. Poznato je da su potrebe za unosom vitamina B12 u različitim stanjima organizma povećane i da njegov nedostatak izaziva niz poremećaja. 


Optimum B Complex Plus se preporučuje:
• Osobama sa povečanim potrebama za vitaminima B grupe (redukcione dijete, dijete bogate ugljenim hidratima, rekonvalescentima, kod akutnih i hroničnih oboljenja)
• Osobama izloženim stalnom stresu
• Osobama izloženim povećanim mentalnim i fizičkim naporima
• Kos hroničnog osećaja umora
• Osobama koje učestalo konzumiraju alkohol
• Kod depresije
• Kod gubitka pamćenja i koncentracije
• Za normalno funkcionisanje nervnog sistema

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Vitalis Sports Cream 100ml

1.140,00 RSD

Koje su osobine i u čemu pomaže preparat?


-Sportska krema je biljni antireumatik, efikasan kod reume, artritisa, sportskih povreda, bolova u leđima, ukočenog vrata, tegoba kod poslovnih ljudi. Trenutno ublažava bol.

-Eukaliptus, nana, ruzmarin i aloe vera će vratiti mladost Vašim zglobovima.

-Sports cream ne samo da ublažava bol nego i jača hrskavicu i poboljšava cirkulaciju u samom zglobu. Zaustavlja reumatske i sportske bolove.

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Probotanic ulje od košpica kajsije 20ml

630,00 RSD

Ulje koštica kajsije predstavlja jedno od najboljih ulja za zdravu kožu lica. Hidrira kožu, neguje je i hrani. Dobro se apsorbuje i ne ostavlja masne tragove na koži. Takođe, ne uzrokuje alergijske reakcije ni na najosetljivijoj koži. Posebno se preporučuje kod kože sklone aknama i bubuljicama. Ulje doprinosi ishrani suve i starije kože, sprečava gubitak kose i jača njen folikul, pa je čest sastojak proizvoda za negu kose.