2023-02-24

ZNACI DEPRESIJE

Učestalost depresije, uprkos već velikom broju otkrivenih slučajeva (2-4% ljudi) i postojanju terapije, i dalje je u porastu. Ovaj tekst bi trebao da vam pomogne da prepoznate simptome depresije, ali i njene komplikacije i lečenje.

Vidi još
2023-02-19

HUMANI PAPILOMA VIRUS (HPV)

Većina HPV infekcija ne dovodi do nastanka karcinoma, no neke vrste genitalnog HPV-a mogu izazvati rak grlića materice (cerviksa). Zašto su važne mere prevencije i kako da ih postignemo ?

Vidi još
2023-02-14

PSORIJAZA - UZROCI I LEČENJE

Čini 1% svih kožnih oboljenja, različitog je izgleda, a uz karakterističan cikličan tok, veoma je nepredvidivo njeno pogoršanje. U nastavku pročitajte mere prevencije i neke od mogućih tretmana ove bolesti.

Vidi još
2023-02-09

FUNKCIJA I POREMEĆAJI ŠTITNE ŽLEZDE

Poremećaji u radu štitne žlezde mogu se manifestovati na različite načine i u različitom periodu života, i sve su češće zastupljeni. Pročitajte u nastavku više o uobičajenim poremećajima i bolestima štitne žlezde, kao i njihovim simptomima i lečenju.

Vidi još
2023-02-04

KAKO UBLAŽITI SIMPTOME PREHLADE ?

Veliki broj ljudi s vremena na vreme oseti vrlo prepoznatljive simptome prehlade. Kako ih ublažiti i što brže eliminisati, pročitajte u nastavku.

Vidi još
2023-01-29

SPORTSKI SUPLEMENTI

Da li su dodaci ovog tipa neophodni vašoj sportskoj rutini ? U zavisnosti od intenziteta i vrste treninga, kao i vašeg cilja, saznajte koja bi vrsta suplementacije vama zapravo najviše odgovarala.

Vidi još