ZBOG ČEGA JE BAŠ ORTHOMOL IMMUN NAŠA PREPORUKA ?

Ako ste se ovih dana osećali malaksalo ili ste primetili određene simptome prehlade, možda je vreme da učinite nešto za vaš imuni sistem. Naime, u ovom periodu godine česte su prehlade, a samim tim i nemogućnost adekvatnog funkcionisanja na svakodnevnom nivou. Bilo koje da ste životne dobi, frustrirajuće je kada niste u stanju da obavite zacrtane dnevne obaveze usled poremećenog zdravlja prouzrokovanog padom imunog sistema.

 

U nastavku pročitajte više o imunom sistemu i šta je ono što možete učiniti za svoje telo, kako u ovom periodu godine, tako i tokom ostalih meseci, kada prehlada nije toliko česta, ali su zato prisutnije alergije koje takođe dovode do poremećaja u radu naših odbrambenih ćelija.

 

imuni-sistem

 

Ono što vam predstavljamo jeste Orthomol Immun

Naš imuni sistem se bori protiv bakterija, virusa i gljivica, omogućava zarastanje rana i predstavlja prvu liniju odbrane našeg organizma. Kako imuni sistem mora da uradi mnogo toga, funkcionisanje našeg organizma zavisi od adekvatnog snabdevanja vitaminima i ostalim mikronutrijentima. Orthomol Immun je osmišljen sa svrhom da pruži telu pomoć u važnom zadatku, a to je njegova odbrana.

 

Orthomol Immun je adekvatan dodatak za sve koji žele da pospeše funkcionisanje imunog sistema, bilo da je to usled njegovog slabljenja i pojava prehlade ili isključivo preventivno kako do prehlade ne bi došlo. 

 

Sastav i svojstva

Orthomol vam nudi čitav niz proizvoda, a ono što možemo reći za sve jeste to da su kvalitetni i učinkoviti. U zavisnosti od vrste, razlikuje se sam odnos sastojaka kao i ukupne doze koji se nalaze u formulaciji. Ono na šta ćemo se više fokusirati jeste Orthomol Immun, koji je bogat mikronutrijentima značajnim za normalno funkcionisanje našeg organizma. U njegov sastav ulaze:

  • Vitamin C, vitamin E, karotenoidi i bioflavonoidi podržavaju funkciju imunih ćelija kao prirodni anti-oksidansi
  • Vitamin A doprinosi zaštiti kože i mukoznih membrana
  • Elementi kao što su cink, selen, gvožđe, bakar i mangan su važni sastojci enzima i utiču na aktivnost imunoloških ćelija
  • Kompleks B vitamina i jod regulišu brojne metaboličke procese


Proizvod sadrži šećer, zbog toga je neophodan oprez kod dijabetičara, te se konsultujte sa lekarom ili farmaceutom. Dobra stvar je ta što proizvod ne sadrži laktozu i gluten, te je pogodan kod osoba sa celijakijom i onih koji su intolerantni na laktozu.

 

Proizvod može obojiti urin u tamno žuto do narandžasto zbog vitamina B2 koji se nalazi u preparatu, ali je ova pojava potpuno bezopasna.

 

Vitamin C u preparatu može dovesti do povećane peristaltike creva, te posebno vodite računa ako inače imate ređe stolice, zbog neprijatnosti. Takođe, preparat sadrži jod, te ukoliko imate pojačan rad štitne žlezde odnosno hipertireozu, konsultujte svog lekara pre upotrebe.

 

Upotreba

Jedna kesica = Dnevna doza!

 

Uz svako pakovanje dobijate i upuststvo za upotrebu, ali je ono vrlo jednostavno, a to je da sadržaj jedne kesice razmutite u 100 - 150 ml mlake vode (ne vrele) ili voćnog soka i mešavinu popijete za vreme ili nakon obroka. 

 

 

Preparat je namenjen za jačanje kao što smo rekli - imunog sitetma, kod prehlada, gripa, ali nam je značajan i kod drugih stanja praćenih iscrpljenošću i malaksalošću organizma.

 

Orthomol Immun mogu koristiti pacijenti koji pate od hroničnih bolesti, starije osobe, osobe koje pate od imunodeficijentih stanja, posle hirurških intervencija i nakon hemioterapije.

 

Orthomol Immun granulat je praktično hrana za posebne medicinske namene koja daje potporu našem immunom sistemu. On je kombinacija svih neophodnih antoksidanasa, minerala, fitonutrijenata, u pravim dozama i pravom međusobnom odnosu, kako bi se postigla maksimalna efikasnost i pružila maksimalna podrška imunom sistemu u prevenciji i borbi protiv virusnih i bakterijskih infekcija. 

 

orthomol-immun

 

Kako funkcioniše imuni sistem ?

Imuni sistem igra vitalnu ulogu: štiti naše telo od štetnih supstanci, mikroorganizama i izmenjenih ćelija koje bi mogle da izazovu problem u organizmu. Sastoji se od različitih organa, ćelija i proteina.


Sve dok imuni sistem radi glatko, ne razmišljamo mnogo o njemu, ali problem nastaje ako prestane da radi kako treba - zato što je slab ili ne može da se bori protiv posebno agresivnih mikroba, što dovodi do razboljevanja. Mikroorganizmi sa kojima se telo nikada ranije nije susrelo takođe će vrlo verovatno dovesti do razboljevanja. Neki patogeni će dovesti do bolesti kada prvi put dođete u kontakt sa njima. To uključuje dečije bolesti poput ovčijih boginja.


Bez imunog sistema, ne bismo imali šansu da se borimo protiv štetnih stvari koje ulaze u naše telo iz spoljašnje sredine ili štetnih promena koje se dešavaju unutar našeg tela. Glavni zadaci imunološkog sistema su:

  • Borba protiv klica (patogena) koje izazivaju bolesti, a to su bakterije, virusi, paraziti ili gljivice, kao i njihovo uklanjanje iz tela
  • Prepoznavanje i neutralisanje štetnih materija iz okoline
  • Borba protiv promena u telu koje izazivaju bolest, kao što su ćelije raka

 

Šta još možete da učinite za sebe ?

Redovan san

Adekvatan san smanjuje proces upale i poboljšava delovanje T ćelija. Nasuprot tome, nedovoljno ili loš san povećava upalu i inhibira delovanje T ćelija.

Adekvatna ishrana

Dobra ishrana je ključna za proizvodnju antitela i njihov afinitet, funkciju fagocita, sistem komplementa, proizvodnju citokina i regulisanje upale i redoks ravnoteže. Adekvatan unos vode poboljšava protok krvi i uklanja toksine i otpad.

Vežbanje

Umerena vežba podstiče protok krvi i pomaže belim krvnim zrncima da brže cirkulišu. Takođe usporava oslobađanje hormona stresa.

Kontrola stresa

Hormoni stresa inhibiraju delovanje T ćelija, što znači da nisu u stanju da unište patogene tako efikasno. Upravljanje stresom održava ove hormone niskim. Neke tehnike upravljanja stresom takođe proizvode direktan, merljiv efekat na vaše telo. Na primer, sporo disanje kroz nos stimuliše proizvodnju azot-oksida, što pomaže u obnavljanju redoks ravnoteže.
 

 

Proizvodi koje preporučujemo:

ORTHOMOL Immun granule 15 doza

ORTHOMOL Immun granule 30 kesica

ORTHOMOL Immun 7 bočica

ORTHOMOL Immun Pro 30 doza

ORTHOMOL Immun Pro 15 doza

ORTHOMOL I-Care 30 doza

ORTHOMOL Immun Junior C plus 14 tableta

ORTHOMOL Immun Junior C plus 30 doza šumsko voće

ORTHOMOL Immun Junior C plus 30 doza narandža

 

 

Tamara Ember, studentkinja medicine Univerziteta u Novom Sadu

Video na sličnu temu možete pogledati ovde