26.05.2021.

Beta Karoten

Beta karoten je prirodni biljni pigment koji voću i povrću daje privlačnu, jarku žutu, narandžastu i crvenu boju. Za naše telo, beta karoten ima potpuno drugačiju ulogu. Srećom, nećemo postati crveni ljudi ako ga pijemo! Beta karoten možemo posmatrati kao mleđeg brata vitamina A. Kada se unese u organizam, beta karoten se pretvara u vitamin A i ispoljava pozitivne efekte ovog vitamina, odnosno, on je provitamin A.

Vidi još
21.02.2021.

PMS i kako ublažiti menstrualni bol?

Šta je to zapravo PMS? Predmenstrualni sindrom (PMS) obuhvata skup tegoba koje je svaka žena najmanje jedanput osetila tokom života, a predstavljaju simptome da menstruacija dolazi ubrzo.

Vidi još
17.09.2020.

Suva koža i kako je negovati

Koža koja izgleda umorno i beživotno, na kojoj se lako formiraju nove sitne bore i koja daje osećaj zategnutosti ili „osećaj maske na licu“ je vrlo verovatno znak da je koža suva. Uzroci suve kože su brojni: starost, hladan i suv vazduh, preterano izlaganje Sunčevim zracima, nepravilna ishrana, nedovoljan unos vode u toku dana, ali i neadekvatna nega kože. Dobra vest je da je pojavu suve kože moguće i sprečiti i lečiti.

Vidi još
17.09.2020.

Suplementi Cinka

Cink, jedan od najdragocenijih minerala za čovekovo zdravlje Iako se u organizmu nalazi u relativno malim količinama, cink je mineral od izuzetnog značaja za zdravlje čoveka.

Vidi još
17.06.2021.

Serumi i termalne vode za lice: ultimativni vodič

Vreli letnji dani su period kada koža ne trpi agresivne preparate, kreme sa masnim tragom i bilo kakav višak proizvoda. Idealno rešenje su serumi i termalne vode za lice. Donosimo Vam potpuni vodič kako da odaberete najbolji za Vašu kožu...

Vidi još