Proteini

Proteini

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Glutamine Essentials - 300 g

2.230,00 RSD

Glutamin je najzastupljenija aminokiselina u mišićnom tkivu i plazmi ljudskog organizma. Sastavni je deo proteina, a nastaje od glutaminske kiseline dodavanjem amonijaka i vitamina B-6. Smatra se uslovno esencijalnom aminokiselinom, jer u trenucima stresa - naporan trening, bolest, povrede, emocionalni stres - organizam ima potrebe za dodatnim količinama glutamina. Koristi i kod otklanjanja posledica hemoterapije, opekotina i rana, uključujući i rane posle operacija.

Glutamin pokazuje zadivljujuće rezultate kod fizički aktivnih osoba, naročito onih koji žele da povećaju mišićnu masu, a smanje telesne masnoće. Utiče na povećanje volumena ćelije, a time i na veličinu mišića. Bitan je za pravilan i brz oporavak nakon treninga i podržava imunitet povećanjem nivoa aminokiseline glutationa, koja je vrlo jak antioksidant. Zbog jakog antikataboličkog efekta - neutrališe kortizol koji nastaje usled napornog vežbanja - vrlo je značajan suplement za sportiste. Najvažniji je za bodibildere i sportiste koji se bave teškim i eksplozivnim sportovima.

Povezanost glutamina i muskulature je naročito značajna - količina glutamina je direktno povezana sa izgradnjom mišićne mase. Glavna količina glutamina nastaje u mišićima, pa mišići njime snabdevaju imunološki sistem. Pošto čini više od polovine svih aminokiselina u skeletnim mišićima, njegove zalihe moraju se redovno popunjavati, u protivnom, može doći do razgradnje mišića. Naporno vežbanje prouzrokuje pad nivoa glutamina u krvi, ćelije imunološkog sistema ostaju bez energetskog izvora što dovodi ili do slabljenja imunološkog sistema ili, češće, do pozajmljivanja glutamina iz skeletnih mišića, a time do gubljenja njihove mase. Svojstvo glutamina da očuva skeletnu mišićnu masu za vreme stresa izazvanog naporom, povredom, bolešću ili operacijom, njegova je najbolje proučena osobina, a poznato je da su osobe sa razvijenijom muskulaturom otpornije na uticaj stresa i brže se oporavljaju.

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Combat Protein Powder - 1814 g, 4 ukusa

6.290,00 RSD

MusclePharm Combat Powder® sadrži čak 25 g visokokvalitetnog proteina po dozi, izvrsnog je ukusa i dobre rastvorljivosti, specijalno formulisan za sportiste i aktivne ljude. Kako bi omogućili mišićni rast i maksimalnu iskorišćenost proteina, stručnjaci u MusclePharmu su osmislili Combat Powder® sa različitim proteinskim smešama koje se apsorbuju u različitim vremenskim intervalima, čak i do 8 časova. Combat Powder® sadrži koncentrat, hidrolizat i izolat proteina surutke, albumin jaja, micelarni kazein, digestivne enzime, BCAA i glutamin.

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

GlutaLean Powder - 500 g

3.350,00 RSD

Glutamin je najzastupljenija aminokiselina u mišićnom tkivu i plazmi ljudskog organizma. Sastavni je deo proteina, a nastaje od glutaminske kiseline dodavanjem amonijaka i vitamina B-6. Smatra se uslovno esencijalnom aminokiselinom, jer u trenucima stresa - naporan trening, bolest, povrede, emocionalni stres - organizam ima potrebe za dodatnim količinama glutamina. Koristi i kod otklanjanja posledica hemoterapije, opekotina i rana, uključujući i rane posle operacija.

Glutamin pokazuje zadivljujuće rezultate kod fizički aktivnih osoba, naročito onih koji žele da povećaju mišićnu masu, a smanje telesne masnoće. Utiče na povećanje volumena ćelije, a time i na veličinu mišića. Bitan je za pravilan i brz oporavak nakon treninga i podržava imunitet povećanjem nivoa aminokiseline glutationa, koja je vrlo jak antioksidant. Zbog jakog antikataboličkog efekta - neutrališe kortizol koji nastaje usled napornog vežbanja - vrlo je značajan suplement za sportiste. Najvažniji je za bodibildere i sportiste koji se bave teškim i eksplozivnim sportovima.

Povezanost glutamina i muskulature je naročito značajna - količina glutamina je direktno povezana sa izgradnjom mišićne mase. Glavna količina glutamina nastaje u mišićima, pa mišići njime snabdevaju imunološki sistem. Pošto čini više od polovine svih aminokiselina u skeletnim mišićima, njegove zalihe moraju se redovno popunjavati, u protivnom, može doći do razgradnje mišića. Naporno vežbanje prouzrokuje pad nivoa glutamina u krvi, ćelije imunološkog sistema ostaju bez energetskog izvora što dovodi ili do slabljenja imunološkog sistema ili, češće, do pozajmljivanja glutamina iz skeletnih mišića, a time do gubljenja njihove mase. Svojstvo glutamina da očuva skeletnu mišićnu masu za vreme stresa izazvanog naporom, povredom, bolešću ili operacijom, njegova je najbolje proučena osobina, a poznato je da su osobe sa razvijenijom muskulaturom otpornije na uticaj stresa i brže se oporavljaju.

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Whey Isolate (Izolat proteina surutke) - 2 kg

5.750,00 RSD

Izolat proteina surutke

Proteini mleka predstavljaju jednu od najvažnijih komponenti mleka sa nutritivnog aspekta. Proteine mleka čine dve velike grupe: kazeini i proteini surutke. Kazeini čine oko 80% ukupnih proteina u kravljem mleku, a preostalih oko 20% su proteini surutke. Dobijaju se kao sporedni produkti u procesu proizvodnje sira. Pored proteina, neobrađena surutka sadrži i masti, laktozu i druge supstance. Sirova surutka se dalje obrađuje da bi se dobio koncentrat, izolat ili hidrolizat surutke bogat proteinima.

Primarna razlika među ovim oblicima je tehnološki metod obrade i stepen čistoće prema sadržaju masti, laktoze i masnih kiselina. Za razliku od proteina iz drugih izvora, kao što su jaja, soja, kazein (tzv. sporoapsorbujući proteini), proteini surutke se brzo vare i apsorbuju. Pored toga imaju i dobre karakteristike pri mešanju sa drugom hranom i spadaju u visokokvalitetne i vrlo cenjene proteine. Proteini surutke se sastoje od biološki visokovrednih proteina i proteina koji imaju različite frakcije. Proteine surutke karakteriše i visok sadržaj esencijalnih i neensencijalnih aminokiselina. Izolati proteina surutke sadrže minimalne količine masti i laktoze.

Posle intenzivnih treninga mišićima je potreban trenutni unos hranljivih sastojaka za brz rast i oporavak. Pošto su izolati visoko rafinisan izvor proteina, maksimalno prečišćen od masti, šećera i ugljenih hidrata, to ih čini brzo dostupnim izvorom proteina i idealnim rešenjem za brz i lak unos nutrijenata. Izolat proteina surutke je idealan izvor proteina i za osobe netolerantne na laktozu, a zbog izuzetno niskog sadržaja ugljenih hidrata i masti, odličan je dodatak dijetama za mršavljenje i postizanje čiste mišićne mase.

Proteini surutke mogu delovati antimikrobno i imunomodulatomo, a mogu imati i antioksidativni efekat.

Iako se lako vare i bezbedni su za upotrebu, proteini surutke se ne preporučuju osobama preosetljivim na proteine mleka, kao ni kod osoba sa oboljenjima bubrega i jetre. Kod preosetljivih osoba mogu se javiti čak i ozbiljni simptomi alergijske reakcije. Ukoliko se koriste nepravilno i u neprilagođeno velikim dozama i predugom vremenskom periodu, proteini surutke mogu oštetiti bubrege i jetru.

Interakcije sa lekovima, dijetetskim suplementima, biljkama ili hranom, nisu zabeležene. Doziranje je različito. Sportisti koriste proteine surutke kao proteinske dodatke i uzimaju 10-25 g dnevno, a u odredenim slučajevima i veće doze. Preporuka Naučnog komiteta za hranu EU za dnevni unos proteina za sportiste je 1,4 g/kg telesne mase (ako je biološka vrednost proteina min. 70).

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Mass Gainer - 5000 g

5.850,00 RSD

Ugljeno-hidratna mešavina

Ugljeni hidrati predstavljaju najvažniji izvor energije za intenzivne anaerobne i aerobne napore. Napor kod anaerobnog vežbanja nastaje zbog kisele sredine u mišićnim ćelijama, koja je posledica nakupljanja mlečne kiseline nastale u procesu anaerobne glikolize, a kod dužeg aerobnog vežbanja, zbog sniženja nivoa glukoze u krvi (hipoglikemija), koja može prouzrokovati slabost i umor mišića.

Što je veći unos ugljenih hidrata, veći su depoi glikogena. Ugljeni hidrati i masnoće iz hrane obezbeđuju nadoknadu glikogena u mišićima, a proteini daju aminokiseline koje mogu biti i izvor energije, ali u manjoj meri.

Zdravstvena izjava odobrena od strane Evropske komisije vezana za ugljene hidrate glasi: ugljeni hidrati doprinose oporavku normalne funkcije mišića (kontrakcije) nakon intenzivnog i/ili dugotrajnog fizičkog vežbanja koje dovodi do umora mišića i trošenja zaliha glikogena u poprečnoprugastom mišiću. Treba znati da se koristan efekat dobija uzimanjem ugljenih hidrata iz svih izvora, pri ukupnom uzimanju 4 g/kg telesne mase, u porcijama, unutar prva 4 sata i najkasnije 6 sati nakon vrlo intenzivnog i/ili dugotrajnog fizičkog vežbanja koje dovodi do umora mišića i iskorištavanja zaliha glikogena u poprečnoprugastom mišiću. Ova izjava se odnosi samo za hranu namenjenu odraslim osobama koje su vrlo intenzivno ili dugotrajno fizički vežbale, što je dovelo do umora mišića i trošenja zaliha glikogena.

Najčešće korišćeni ugljeni hidrati u dodacima ishrane su dekstroza, maltodekstrin, fruktoza i skrob.

Maltodekstrini predstavljaju ugljene hidrate koji se industrijski dobijaju enzimatskom ili kiselinskom hidrolizom skroba. Imaju široku primenu u raznim prehrambenim proizvodima i napicima uključujući i sportske napitke. Komercijalno mogu biti dostupni kao rastvorljivi i rezistentni tip maltodekstrina, koji se može koristiti i kao prehrambeno vlakno ili prebiotik. Energetska vrednost nerezistentog tipa maltodekstrina iznosi 16 kJ/g (4 kcal/g) te se stoga smatra dobrim izvorom energije. Većina različitih maltodekstrina je potpuno rastvorljiva u vodi i pokazuje različite funkcionalne karakteristike kao što su želiranje i kontrola temperature mržnjenja. Takvi maltodekstrini imaju veoma veliku primenu u različitim prehrambenim proizvodima, napicima, dijetetskim proizvodima, hrani koja se koristi za medicinske potrebe, u farmaceutskoj industriji itd. Prema nekim istrazivanjima kombinacija maltodekstrina sa proteinima i/ili aminokiselinama moze da utice na povecanu regeneraciju glikogena i da stimulise sintezu proteina nakon intenzivnih vezbanja. Takode, smatra se da unos maltodekstrina smanjuje ukupnu razgradnju glikogena tokom dugotrajnih i intenzivnih treninga odlafoci pojavu zamora. Glikemijski indeks maltodekstrina je visok pa samim tim i veci unos maltodekstrina nije preporucljiv u ishrani dijabeticara.

Dekstroza (D-glukoza, grožđani, pirinčani ili kukuruzni šećer, zavisno od sirovine iz koje se dobija) je glavna gradivna komponenta celuloze, skroba ili glikogena i nastaje njihovim potpunim razlaganjem. U prirodi je uglavnom u obliku di- i poli- saharida, a nalazi se u voću, medu, javorovom sirupu, povrću i dr. Obično se dobija hidrolizom skroba odgovarajućim kiselinama ili enzimima, a zatim se dobijena masa prešišćava, koncentriše, kristalizuje ili suši da bi se dobio kristalni prah slatkog ukusa. Dekstroza predstavlja jedan od najčešće korišćenih monosaharida u dodacima ishrani, pored fruktoze i galaktoze.
Svojstva glukoze su važna za poboljšanje teksture, arome i ukusa hrane. Glukoza je glavni izvor energije za ćelije i za mozak, nalazi se u cirkulaciji ili u depoima u mišićima ili jetri, u obliku glikogena. To je vrsta šećera koju organizam najbrže apsorbuje. U intestinalnom traktu se resorpcija odvija zahvaljujući posebnom transportnom sistemu, koji u jednom trenutku dostiže zasićenje, pa je dalja apsorpcija je onemogućena, bez obzira na količinu dostupne glukoze. Kako aktivnost organizma, a posebno mozga, jako zavisi od stabilnog i pouzdanog snabdevanja energijom, razvijen je veoma složen sistem kontrole nivoa šećera – glukoze u krvi.

Fruktoza (ketoheksoza) predstavlja monosaharid sa 6 ugljenikovih atoma iste molekulske formule kao i glukoza, ali drugačije strukture. Nalazi se u brojnim prehrambenim proizvodima, naročito u voću. Prečišćena fruktoza je bela praškasta supstanca koja se lako rastvara u vodi. Zajedno sa glukozom ulazi u sastav disaharida saharoze. U telu nastaje hidrolizom saharoze i resorbuje se direktno u tankom crevu.

Zdravstvena izjava Evropske komisija za fruktozu: fruktoza dovodi do manjeg porasta nivoa glukoze u krvi u odnosu na namimice koje sadrže saharozu ili glukozu. Izjava moze da se koristi samo za zaslađenu hranu ili pića u kojima je 30% glukoze i/ili saharoze zamenjeno fruktozom.

Skrob je najvažniji i najobilniji izvor polisaharida u hrani. To je homopolimer izgrađen isključivo od ostataka glukoze. Biljke stvaraju dve frakcije skroba: amilozu, uslovno lineami polisaharid, kao i amilopektin – razgranati polisaharid (po strukturi sličan glikogenu), koji su u različitim odnosima, zavisno od biljne vrste, smešteni u nerastvorljivim, polukristalnim granulama. Skrob se uglavnom dobija iz semenja: pšenice, kukuruza, pirinča, raži i ovsa ili iz korenja: podzemnih delova biljaka, npr. iz krtole krompira. Leguminoze i povrće takođe sadrže znatne količine skroba. Zavisno od ukupnog unosa ugljenih hidrata, skrob predstavlja 20-50% energije.

Skrobovi iz hrane se dele prema načinu kako se metabolišu u tankom crevu: na one koji se brzo vare, na one koji se sporo vare ili one koji su otporni na varenje – rezistentni skrobovi.

5 Stars Mass Gainer obezbeđuje u dnevnoj dozi 100 g mešavine ugljenih hidrata koja se sastoji od dekstroze, fruktoze, maltodekstrina i kukuruznog skroba.

Proteini mleka su jedna od najvažnijih komponenti mleka, kako sa nutritivnog, tako i sa tehnološkog aspekta. Proteini mleka različitog porekla imaju različite fizičko-¬hemijske, funkcionalne i tehnološke karakteristike, koje se široko primenjuju u prehrambenoj industriji, a i sadržaj proteina u mleku različitog porekla može da varira.

Koncentrovani proteini mleka mogu se dobiti iz punomasnog, delimično obranog i obranog mleka, najčešće kravljeg, primenom fizičkih tehnika separacije kako bi se uklonile neproteinske komponente.

Pod koncentratima proteina mleka (Milk Protein Concentrate – MPC) podrazumevaju se proizvodi kod kojih je sadržaj proteina mleka između 40 i 90% (suve materije), dok izolate proteina mleka (Milk Protein Isolate – MPI) karakteriše sadržaj proteina veći od 90%. Koncentrati i izolati proteina mleka predstavljaju kompletne, biološki visoko vredne proteine mleka koji sadrže i kazeine i proteine surutke u istom odnosu kao i mleko iz kojeg su dobijeni. Ovi proteini su u svom prirodnom stanju, tako da se kazeini nalaze u formi koja je slična inicijalnoj kazeinskoj micelamoj strukturi u mleku, a proteini surutke su uglavnom nedenaturisani, ukoliko je temperatumi tretman u toku procesa proizvodnje držan na minimumu. MPC i MPI u odnosu na obrano mleko u prahu i punomasno mleko u prahu karakteriše značajno veća količina proteina i niži sadržaj laktoze, pa predstavljaju koncentrisane izvore proteina za poboljšanje nutritivnih vrednosti krajnjih proizvoda. Kako proizvodnja proteina mleka podrazumeva primenu procesa fizičke separacije i ,,prosto" koncentrisanje proteina mleka bez značajnog uticaja na promenu hemijskih osobina komponenti mleka, smatra se da su koncentrovani proteini mleka jednako nutritivno vredni kao i mleko iz kojeg su dobijeni i da je svarljivost proteina jednaka kao i svarljivost proteina početne sirovine.

Nutritivni kvalitet proteina se može izražavati velikim brojem različitih kriterijuma, ali suštinski je važna relativna količina i ravnoteža različitih aminokiselina u proteinima koji i određuju njegovu nutritivnu vrednost. Food & Agriculture Organization i World Health Organization (FAO/WHO) su 1989. godine predložili da se kvalitet proteina može meriti izražavanjem sadržaja prve limitirajuće esencijalne aminokiseline testiranog proteina u odnosu na sadržaj iste aminokiseline u referentnom obrascu (FAO/WHO, 1990.). Korišćene referentne vrednosti bile su bazirane na potrebama za esencijalnim aminokiselinama za decu predškolskog uzrasta.

Proteini kravljeg mleka predstavljaju proteine potpune biološke vrednosti. Pod proteinom potpune biološke vrednosti podrazumeva se da protein sadrži sve esencijalne aminokiseline koje mogu biti korišćene za sintezu proteina. Ta vrednost je za proteine mleka veća u odnosu na proteine goveđeg mesa, proteina soje, proteina pšenice.

Proteine kravljeg mleka, kao što je već rečeno, čine dve velike grupe proteina – kazeini i proteini surutke. Kazeini čine oko 80% ukupnih proteina kravljeg mleka, dok proteini surutke predstavljaju ostatak, oko 20%. U kravljem mleku ima kazeina od 2,8 do 3,4%. On se stvara iz aminokiselina u mlečnoj žlezdi, što je jedini izvor kazeina u prirodi. Sastoji se od 18 aminokiselina, od kojih je skoro polovina esencijalnih. Najzastupljenija aminokiselina u njemu je neesencijalna, glutaminska kiselina. Pored aminokiselina, kazein sadrži i fosfornu kiselinu, kalcijum-galaktozu i galaktozamin.

Kazein je složena belančevina iz grupe fosfopeptida. To nije jedinstven protein, već se sastoji od više vrsta fosfoproteida koji se međusobno razlikuju po hemijskom sastavu, molekulskoj masi i fizičkim osobinama. Ove frakcije kazeina obeležene su slovima grčkog alfabeta – najviše ima alfa-kazeina, zatim beta-kazeina, a najmanje su zastupljene gama-frakcije. Iz alfa-kazeina su izdvojene i druge frakcije. Molekuli kazeina su medusobno povezani kalcijumom i stvaraju agregate ili micele različitih veličina, jedinjenja koja utiču na kiselost mleka. Nose veliki broj naelektrisanih i polarnih grupa, pa privlače velike količine vode. Zahvaljujući tome, u mleku se nalazi u stabilnoj suspenziji. U kravljem mleku ima više kazeina nego u humanom, zbog čega se ono teže vari.

Surutka predstavlja sporedni produkt proizvodnje sireva i, pored proteina u sirovoj formi, sadrži mast, laktozu i ostale materije. Sirova surutka se prerađuje da bi se dobili proteinski bogati koncentrati (Whey Protein Concentrate – WPC) i proteinski izolati (Whey Protein Isolate –WPI). Sastavne delove proteina surutke čine veće količine globularnih proteina beta- i alfa-laktoglobulina koji čine oko 70 - 80% ukupnih proteina surutke. Ostali proteini, koji se nalaze u manjoj količini, čine imunoglobulini IgG, IgA i IgM, glikomakropeptidi, serum albumini, laktoferin, laktoperoksidaze i lizozimi. Proteini surutke sadrže i manje peptidne jedinice izvedene od različitih proteina koje su poznate pod nazivom biopeptidi.

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Whey Protein - 3 kg

6.150,00 RSD

Šta je to protein surutke

Surutka je jedan od najvećih rezervoara najkvalitetnijih proteina. Ona nastaje u procesima proizvodnje sira i najvažniji je sporedni proizvod industrije mleka. Pored proteina, neobrađena surutka sadrži i masti, laktozu i druge supstance. Sirova surutka se dalje obrađuje u cilju dobijanja nekoliko različitih vrsta proteina surutke - koncentrata, izolata i hidrolizata.

Koncentrati proteina surutke, pored velike količine proteina (preko 70%), sadrže i masti i laktozu. Neki od njih sadrže veće količine imunoglobulina od drugih.

Izolati proteina surutke, sadrže još veće procente čistog proteina (preko 80%) uz minimalne količine masti i laktoze.

Hidrolizati proteina surutke sadrže molekule proteina degradirane do peptida. Na taj način se obezbeđuje njihovo lakse varenje i apsorpcija.

Proteini surutke su bogati nutrijentima koji stvaraju glutation, aminokiselinu sa jakim antioksidativnim delovanjem. Zato se proteini surutke preporučuju u ishrani svih starosnih kategorija, a po istraživanjima, mogli bi imati i imunomodulatorno i anti-kancerogeno delovanje.

Proteini surutke su posebno popularni među profesionalnim sportistima i rekreativcima, zbog visokog sadržaja aminokiselina razgranatog lanca (BCAA), koje su neophodne za normalni rast i povećanje mišićne mase. Obično se preporučuju sportistima kod kojih je snaga glavna performansa, a uzimaju se posle rekreacije ili treninga, ili uveče pre spavanja. Smatra se da visoka koncentracija aminokiselina u ćelijama (nastalih degradacijom proteina i apsorbovanih u ćelije), podstiče sintezu i smanjuje razgradnju mišićnih proteina.

Nema zabeleženih neželjenih reakcija upotrebe proteina surutke, ali kod osoba koje su preosetljive na proteine mleka, mogu se javiti simptomi alergijske reakcije. Ukoliko se koriste u većoj količini od preporučenih i tokom dužeg perioda, proteini surutke mogu oštetiti bubrege i jetru. Zato se ne preporučuje primena kod osoba preosetljivih na proteine mleka, kao ni kod osoba sa oboljenjima bubrega i jetre. Neželjene interakcije sa lekovima, dijetetskim suplementima, biljkama ili hranom, nisu zabeležene.

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Collagen Caps - 100 kapsula

1.850,00 RSD

Kolagen je glavni strukturalni protein u vanćelijskom prostoru i sastavni je deo raznih vrsta vezivnog tkiva u organizmu. Kod sisara predstavlja najzastupljeniji protein, jer je zastupljen u 25–35% ukupne količine telesnih proteina. Sastoji se od međusobno povezanih aminokiselina koje čine vezivno tkivo tetiva, ligamenata i kože.

Hidrolizat kolagena je enzimski obrađen kolagen dobijen iz goveđe kože i kostiju. Hidrolizat kolagena se sastoji od hidrosolubilnih peptida koji su bogati aminokiselinama. Hidrolizom kolagena dobija se heterogena smesa proteina – želatin – koji se kao takav ne može naći u prirodi.

Želatin ima višestruku primenu kako u prehrambenoj tako i u farmaceutskoj industriji. U novije vreme želatin se podvrgava intenzivnijoj hidrolizi kako bi se proizveli suplemenati, koji se koriste za očuvanje zdravlja kože, kostiju i zglobova.

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Magic Shape Lipotropic - 120 kapsula

2.850,00 RSD

Nutriversum MagicShape iz linije WShape je lipotropna formula kao dodatak i podrška dijeti. U njen sastav ulaze svi sastojci za koje se zna da su efikasni u borbi protiv viška kilograma i masti – glukomanan, hitozan, CHA (Garcinia cambogia) i L-karnitin.

Glukomanan je ekstrakt jedne vrste ljute papričice koji je efikasan u sagorevanju masti.
Hitozan iz ljušture račića predstavlja dijetna vlakna koja redukuju apsorpciju masti iz hrane, a hidroksilimunska kiselina iz Garcinia cambogia je efikasan sagorevač masti i u kombinaciji sa ostalim sastojcima ove formule nezamenljiva je u podršci dijetama za redukovanje telesne mase.

Nutriversum MagicShape predstavlja:

- komleks svih najdelotvornijih sagorevača masti
- formulu bez energetskih stimulativa i kofeina
- prirodnu i zdravu podršku dijeti

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

WShape Protein Shake for Women - 500 g, 2 ukusa

2.850,00 RSD

WShape Protein Shake for Women je visokoproteinka zamena za obrok namenjena ženama. Sadrži značajne količine vlakana zajedno sa svim nutrijentima neophodnim organizmu žene na posebnom režimu ishrane. I pored složene i bogate formule, jedna porcija ovog ukusnog proteinskog napitka sadrži samo oko 115 kalorija.

Vlakna su neophodna za optimizaciju metaboličkih procesa, a ova formula pruža samo najkvalitetniji izvor dijetnih vlakana – hitozan.

Važni za ubrzavanje metabolizna i podršku dijeti su i hrom pikolinat, ekstrakt zrna zelene kafe i L-karnitin.

Sa svakom porcijom WShape protinskog šejka unosi se i 8 vitamina (C, E, B1, B2, B3, B6, B7, B9) koji obezbeđuju zdrave funkcije organizma i bolju apsorpciju unetih nutrijenata.

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Whey Pro - 1000 g, 19 ukusa

2.850,00 RSD

Šta je to protein surutke

Surutka je jedan od najvećih rezervoara najkvalitetnijih proteina. Ona nastaje u procesima proizvodnje sira i najvažniji je sporedni proizvod industrije mleka. Pored proteina, neobrađena surutka sadrži i masti, laktozu i druge supstance. Sirova surutka se dalje obrađuje u cilju dobijanja nekoliko različitih vrsta proteina surutke - koncentrata, izolata i hidrolizata.

Koncentrati proteina surutke, pored velike količine proteina (preko 70%), sadrže i masti i laktozu. Neki od njih sadrže veće količine imunoglobulina od drugih.

Izolati proteina surutke, sadrže još veće procente čistog proteina (preko 80%) uz minimalne količine masti i laktoze.

Hidrolizati proteina surutke sadrže molekule proteina degradirane do peptida. Na taj način se obezbeđuje njihovo lakse varenje i apsorpcija.

Proteini surutke su bogati nutrijentima koji stvaraju glutation, aminokiselinu sa jakim antioksidativnim delovanjem. Zato se proteini surutke preporučuju u ishrani svih starosnih kategorija, a po istraživanjima, mogli bi imati i imunomodulatorno i anti-kancerogeno delovanje.

Proteini surutke su posebno popularni među profesionalnim sportistima i rekreativcima, zbog visokog sadržaja aminokiselina razgranatog lanca (BCAA), koje su neophodne za normalni rast i povećanje mišićne mase. Obično se preporučuju sportistima kod kojih je snaga glavna performansa, a uzimaju se posle rekreacije ili treninga, ili uveče pre spavanja. Smatra se da visoka koncentracija aminokiselina u ćelijama (nastalih degradacijom proteina i apsorbovanih u ćelije), podstiče sintezu i smanjuje razgradnju mišićnih proteina.

Nema zabeleženih neželjenih reakcija upotrebe proteina surutke, ali kod osoba koje su preosetljive na proteine mleka, mogu se javiti simptomi alergijske reakcije. Ukoliko se koriste u većoj količini od preporučenih i tokom dužeg perioda, proteini surutke mogu oštetiti bubrege i jetru. Zato se ne preporučuje primena kod osoba preosetljivih na proteine mleka, kao ni kod osoba sa oboljenjima bubrega i jetre. Neželjene interakcije sa lekovima, dijetetskim suplementima, biljkama ili hranom, nisu zabeležene.

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Vegan Protein Pea And Rice (Izolat proteina graška i pirinča) - 500 g

1.830,00 RSD

Kompleks proteina pirinča i graška

Ovaj proizvod je namenjen osobama koje imaju potrebu za povećanim unosom proteina intolerantnim na laktozu i mlečne proteine, vegetarijancima i veganima, kao i svima koji žele da povećaju unos proteina biljnog porekla u svakodnevnoj ishrani. Ovaj proteinski proizvod je odličan izbor za svakoga ko se bavi sportom, rekreativno ili profesionalno, ko želi da poveća mišićnu masu, i ko ima poseban režim ishrane (dijete za smanjenje ili povećanje mase).

Preporučena doza obezbeđuje 22 g proteina sa smanjenim sadržajem ugljenih hidrata i masnoća i predstavlja idealno rešenje za one koji iz bilo kojeg razloga ne mogu da konzumiraju protine surutke ili uopšte proteine životinjskog porekla.

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Joint Guard Gold - 120 tableta

2.330,00 RSD

Joint Guard Gold je multi formula za održavanje zdrave funkcije zglobova, tetiva, hrskavice i zglobova koja u svom sastavu objedinjuje jedinstvene sastojke – kolagen, glukozamin, hondroitin i MSM – sa biljnim ekstraktima koji upotpunjuju njegov sastav. Pored toga, ovaj preparat sadrži još i magnezijum i kalcijum koji doprinose održavanju normalne strukture i funkcije kostiju. Proizvod je dijetetski suplement namenjen da upotpuni raznovrsnu i zdravu ishranu.

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Pure Whey Pro kesica - 30 g

120,00 RSD

Surutka je jedan od najvećih rezervoara najkvalitetnijih proteina. Ona nastaje u procesima proizvodnje sira i najvažniji je sporedni proizvod industrije mleka. Pored proteina, neobrađena surutka sadrži i masti, laktozu i druge supstance. Sirova surutka se dalje obrađuje u cilju dobijanja nekoliko različitih vrsta proteina surutke - koncentrata, izolata i hidrolizata.

Koncentrati proteina surutke, pored velike količine proteina (preko 70%), sadrže i masti i laktozu. Neki od njih sadrže veće količine imunoglobulina od drugih.

Izolati proteina surutke, sadrže još veće procente čistog proteina (preko 80%) uz minimalne količine masti i laktoze.

Hidrolizati proteina surutke sadrže molekule proteina degradirane do peptida. Na taj način se obezbeđuje njihovo lakse varenje i apsorpcija.

Proteini surutke su bogati nutrijentima koji stvaraju glutation, aminokiselinu sa jakim antioksidativnim delovanjem. Zato se proteini surutke preporučuju u ishrani svih starosnih kategorija, a po istraživanjima, mogli bi imati i imunomodulatorno i anti-kancerogeno delovanje.

Proteini surutke su posebno popularni među profesionalnim sportistima i rekreativcima, zbog visokog sadržaja aminokiselina razgranatog lanca (BCAA), koje su neophodne za normalni rast i povećanje mišićne mase. Obično se preporučuju sportistima kod kojih je snaga glavna performansa, a uzimaju se posle rekreacije ili treninga, ili uveče pre spavanja. Smatra se da visoka koncentracija aminokiselina u ćelijama (nastalih degradacijom proteina i apsorbovanih u ćelije), podstiče sintezu i smanjuje razgradnju mišićnih proteina.

Nema zabeleženih neželjenih reakcija upotrebe proteina surutke, ali kod osoba koje su preosetljive na proteine mleka, mogu se javiti simptomi alergijske reakcije. Ukoliko se koriste u većoj količini od preporučenih i tokom dužeg perioda, proteini surutke mogu oštetiti bubrege i jetru. Zato se ne preporučuje primena kod osoba preosetljivih na proteine mleka, kao ni kod osoba sa oboljenjima bubrega i jetre. Neželjene interakcije sa lekovima, dijetetskim suplementima, biljkama ili hranom, nisu zabeležene.

Koncentrat proteina surutke (oko 80%) sa dodatim digestivnim enzimima

Pure Whey Pro je koncentrat proteina surutke sa prvoklasnim proteinom surutke koji sadrži kompleks digestivnih enzima (bromelain, papain, laktaza) u cilju lakšeg varenja i bolje apsorpcije proteinskih frakcija i nutrijenata.

Sa 24 g proteina po dozi, Pure Whey Pro obezbeđuje i široku paletu ukusa, koja pokriva najrazličitije želje i potrebe svakog pojedinca.

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Pure Hydro Pro (Hidrolizovani protein surutke) - 1000 g, 3 ukusa

3.480,00 RSD

Pure Hydro Pro formula bogata proteinima (naučna izjava odobrena od strane EFSA (European Food Safety Authority) i Evropske komisije za bezbednost hrane European Commission (EC)) – 90%-tni sadržaj hidrolizovanog izolata proteina surutke bez laktoze, glutena i šećera.

U jednoj porciji ekstra brzo apsorbujuće proteinske formule nalazi se 23 grama kvalitetnog proteina (može da varira između 22-23 g u zavisnosti od ukusa).

Ova formula je namenjena za period posebnog režima ishrane – dijete – i za osobe koje imaju potrebu za povećenim unosom proteina, a intolerantne su na laktozu. Proteini doprinose rastu mišićne mase i održavanju zdrave muskulature i strukture kostiju.

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Pure 4K Protein Blend - 1000 g, 4 ukusa

2.500,00 RSD

Proteini mleka su jedna od najvažnijih komponenti mleka, kako sa nutritivnog, tako i sa tehnološkog aspekta. Proteini mleka različitog porekla imaju različite fizičko-­hemijske, funkcionalne i tehnološke karakteristike, koje se široko primenjuju u prehrambenoj industriji, a i sadržaj proteina u mleku različitog porekla može da varira.

Koncentrovani proteini mleka mogu se dobiti iz punomasnog, delimično obranog i obranog mleka, najčešće kravljeg, primenom fizičkih tehnika separacije kako bi se uklonile neproteinske komponente.

Pod koncentratima proteina mleka (Milk Protein Concentrate – MPC) podrazumevaju se proizvodi kod kojih je sadržaj proteina mleka između 40 i 90% (suve materije), dok izolate proteina mleka (Milk Protein Isolate – MPI) karakteriše sadržaj proteina veći od 90%. Koncentrati i izolati proteina mleka predstavljaju kompletne, biološki visoko vredne proteine mleka koji sadrže i kazeine i proteine surutke u istom odnosu kao i mleko iz kojeg su dobijeni. Ovi proteini su u svom prirodnom stanju, tako da se kazeini nalaze u formi koja je slična inicijalnoj kazeinskoj micelamoj strukturi u mleku, a proteini surutke su uglavnom nedenaturisani, ukoliko je temperatumi tretman u toku procesa proizvodnje držan na minimumu. MPC i MPI u odnosu na obrano mleko u prahu i punomasno mleko u prahu karakteriše značajno veća količina proteina i niži sadržaj laktoze, pa predstavljaju koncentrisane izvore proteina za poboljšanje nutritivnih vrednosti krajnjih proizvoda. Kako proizvodnja proteina mleka podrazumeva primenu procesa fizičke separacije i ,,prosto" koncentrisanje proteina mleka bez značajnog uticaja na promenu hemijskih osobina komponenti mleka, smatra se da su koncentrovani proteini mleka jednako nutritivno vredni kao i mleko iz kojeg su dobijeni i da je svarljivost proteina jednaka kao i svarljivost proteina početne sirovine.

Nutritivni kvalitet proteina se može izražavati velikim brojem različitih kriterijuma, ali suštinski je važna relativna količina i ravnoteža različitih aminokiselina u proteinima koji i određuju njegovu nutritivnu vrednost. Food & Agriculture Organization i World Health Organization (FAO/WHO) su 1989. godine predložili da se kvalitet proteina može meriti izražavanjem sadržaja prve limitirajuće esencijalne aminokiseline testiranog proteina u odnosu na sadržaj iste aminokiseline u referentnom obrascu (FAO/WHO, 1990.). Korišćene referentne vrednosti bile su bazirane na potrebama za esencijalnim aminokiselinama za decu predškolskog uzrasta.

Proteini kravljeg mleka predstavljaju proteine potpune biološke vrednosti. Pod proteinom potpune biološke vrednosti podrazumeva se da protein sadrži sve esencijalne aminokiseline koje mogu biti korišćene za sintezu proteina. Ta vrednost je za proteine mleka veća u odnosu na proteine goveđeg mesa, proteina soje, proteina pšenice.

Proteine kravljeg mleka, kao što je već rečeno, čine dve velike grupe proteina – kazeini i proteini surutke. Kazeini čine oko 80% ukupnih proteina kravljeg mleka, dok proteini surutke predstavljaju ostatak, oko 20%. U kravljem mleku ima kazeina od 2,8 do 3,4%. On se stvara iz aminokiselina u mlečnoj žlezdi, što je jedini izvor kazeina u prirodi. Sastoji se od 18 aminokiselina, od kojih je skoro polovina esencijalnih. Najzastupljenija aminokiselina u njemu je neesencijalna, glutaminska kiselina. Pored aminokiselina, kazein sadrži i fosfornu kiselinu, kalcijum-galaktozu i galaktozamin.

Kazein je složena belančevina iz grupe fosfopeptida. To nije jedinstven protein, već se sastoji od više vrsta fosfoproteida koji se međusobno razlikuju po hemijskom sastavu, molekulskoj masi i fizičkim osobinama. Ove frakcije kazeina obeležene su slovima grčkog alfabeta – najviše ima alfa-kazeina, zatim beta-kazeina, a najmanje su zastupljene gama-frakcije. Iz alfa-kazeina su izdvojene i druge frakcije. Molekuli kazeina su medusobno povezani kalcijumom i stvaraju agregate ili micele različitih veličina, jedinjenja koja utiču na kiselost mleka. Nose veliki broj naelektrisanih i polarnih grupa, pa privlače velike količine vode. Zahvaljujući tome, u mleku se nalazi u stabilnoj suspenziji. U kravljem mleku ima više kazeina nego u humanom, zbog čega se ono teže vari.

Surutka predstavlja sporedni produkt proizvodnje sireva i, pored proteina u sirovoj formi, sadrži mast, laktozu i ostale materije. Sirova surutka se prerađuje da bi se dobili proteinski bogati koncentrati (Whey Protein Concentrate – WPC) i proteinski izolati (Whey Protein Isolate –WPI). Sastavne delove proteina surutke čine veće količine globularnih proteina beta- i alfa-laktoglobulina koji čine oko 70 - 80% ukupnih proteina surutke. Ostali proteini, koji se nalaze u manjoj količini, čine imunoglobulini IgG, IgA i IgM, glikomakropeptidi, serum albumini, laktoferin, laktoperoksidaze i lizozimi. Proteini surutke sadrže i manje peptidne jedinice izvedene od različitih proteina koje su poznate pod nazivom biopeptidi.

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Pure ISO Pro (Izolat proteina surutke) - 1000 g, 4 ukusa

3.190,00 RSD

Proteini mleka predstavljaju jednu od najvažnijih komponenti mleka sa nutritivnog aspekta. Proteine mleka čine dve velike grupe: kazeini i proteini surutke. Kazeini čine oko 80% ukupnih proteina u kravljem mleku, a preostalih oko 20% su proteini surutke. Dobijaju se kao sporedni produkti u procesu proizvodnje sira. Pored proteina, neobrađena surutka sadrži i masti, laktozu i druge supstance. Sirova surutka se dalje obrađuje da bi se dobio koncentrat, izolat ili hidrolizat surutke bogat proteinima.

Primarna razlika među ovim oblicima je tehnološki metod obrade i stepen čistoće prema sadržaju masti, laktoze i masnih kiselina. Za razliku od proteina iz drugih izvora, kao što su jaja, soja, kazein (tzv. sporoapsorbujući proteini), proteini surutke se brzo vare i apsorbuju. Pored toga imaju i dobre karakteristike pri mešanju sa drugom hranom i spadaju u visokokvalitetne i vrlo cenjene proteine. Proteini surutke se sastoje od biološki visokovrednih proteina i proteina koji imaju različite frakcije. Proteine surutke karakteriše i visok sadržaj esencijalnih i neensencijalnih aminokiselina. Izolati proteina surutke sadrže minimalne količine masti i laktoze.

Posle intenzivnih treninga mišićima je potreban trenutni unos hranljivih sastojaka za brz rast i oporavak. Pošto su izolati visoko rafinisan izvor proteina, maksimalno prečišćen od masti, šećera i ugljenih hidrata, to ih čini brzo dostupnim izvorom proteina i idealnim rešenjem za brz i lak unos nutrijenata. Izolat proteina surutke je idealan izvor proteina i za osobe netolerantne na laktozu, a zbog izuzetno niskog sadržaja ugljenih hidrata i masti, odličan je dodatak dijetama za mršavljenje i postizanje čiste mišićne mase.

Proteini surutke mogu delovati antimikrobno i imunomodulatomo, a mogu imati i antioksidativni efekat.

Iako se lako vare i bezbedni su za upotrebu, proteini surutke se ne preporučuju osobama preosetljivim na proteine mleka, kao ni kod osoba sa oboljenjima bubrega i jetre. Kod preosetljivih osoba mogu se javiti čak i ozbiljni simptomi alergijske reakcije. Ukoliko se koriste nepravilno i u neprilagođeno velikim dozama i predugom vremenskom periodu, proteini surutke mogu oštetiti bubrege i jetru.

Interakcije sa lekovima, dijetetskim suplementima, biljkama ili hranom, nisu zabeležene. Doziranje je različito. Sportisti koriste proteine surutke kao proteinske dodatke i uzimaju 10-25 g dnevno, a u odredenim slučajevima i veće doze. Preporuka Naučnog komiteta za hranu EU za dnevni unos proteina za sportiste je 1,4 g/kg telesne mase (ako je biološka vrednost proteina min. 70).

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Pure Whey Pro - 1000 g, 6 ukusa

2.800,00 RSD

Surutka je jedan od najvećih rezervoara najkvalitetnijih proteina. Ona nastaje u procesima proizvodnje sira i najvažniji je sporedni proizvod industrije mleka. Pored proteina, neobrađena surutka sadrži i masti, laktozu i druge supstance. Sirova surutka se dalje obrađuje u cilju dobijanja nekoliko različitih vrsta proteina surutke - koncentrata, izolata i hidrolizata.

Koncentrati proteina surutke, pored velike količine proteina (preko 70%), sadrže i masti i laktozu. Neki od njih sadrže veće količine imunoglobulina od drugih.

Izolati proteina surutke, sadrže još veće procente čistog proteina (preko 80%) uz minimalne količine masti i laktoze.

Hidrolizati proteina surutke sadrže molekule proteina degradirane do peptida. Na taj način se obezbeđuje njihovo lakse varenje i apsorpcija.

Proteini surutke su bogati nutrijentima koji stvaraju glutation, aminokiselinu sa jakim antioksidativnim delovanjem. Zato se proteini surutke preporučuju u ishrani svih starosnih kategorija, a po istraživanjima, mogli bi imati i imunomodulatorno i anti-kancerogeno delovanje.

Proteini surutke su posebno popularni među profesionalnim sportistima i rekreativcima, zbog visokog sadržaja aminokiselina razgranatog lanca (BCAA), koje su neophodne za normalni rast i povećanje mišićne mase. Obično se preporučuju sportistima kod kojih je snaga glavna performansa, a uzimaju se posle rekreacije ili treninga, ili uveče pre spavanja. Smatra se da visoka koncentracija aminokiselina u ćelijama (nastalih degradacijom proteina i apsorbovanih u ćelije), podstiče sintezu i smanjuje razgradnju mišićnih proteina.

Nema zabeleženih neželjenih reakcija upotrebe proteina surutke, ali kod osoba koje su preosetljive na proteine mleka, mogu se javiti simptomi alergijske reakcije. Ukoliko se koriste u većoj količini od preporučenih i tokom dužeg perioda, proteini surutke mogu oštetiti bubrege i jetru. Zato se ne preporučuje primena kod osoba preosetljivih na proteine mleka, kao ni kod osoba sa oboljenjima bubrega i jetre. Neželjene interakcije sa lekovima, dijetetskim suplementima, biljkama ili hranom, nisu zabeležene.

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Omega-3 Gold - 240 gelkapsula

2.350,00 RSD

Većina populacije u svoju ishranu ne uključuje dovoljne količine omega-3 kiselina, kojima obiluje riblje ulje. Omega-3 riblje ulje je bogato EPA (eikozapentaenska) i DHA (dokozaheksaenska) kiselinama, koje podržavaju zdravlje srca i zglobova. Riblje ulje je i dobra podrška za održavanje zdravih nivoa holesterola.

Kliničke studije ukazuju na podatak da ishrana koja sadrži najmanje 400 mg omega-3 kiselina, od čega 300 mg treba da budu EPA i DHA, predstavlja odličan dodatak ishrani i podršku kardiovaskularnom zdravlju. Takođe, studije su pokazale da ishrana obogaćena sa 768,8 mg EPA kiseline predstavlja zdravu podršku za funkciju zglobova.

Za celokupno dobro zdravlje i izgled, preporučljivo je uvrstiti Omega-3 u svakodnevnu suplementaciju.

Omega-3 se nalazi u posebnim gelkapsulama koje sprečavaju oksidaciju njihovog sadržaja.

Omega-3 riblje ulje organizmu pruža:

- EPA/DHA sa vitaminom E
- destilovano riblje ulje
- podršku kardiovaskularnom sistemu
- zdravu funkciju zglobova i zaštitu ligamenata
- jačanje imuniteta
- dodatnu energiju

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Omega-3 Gold - 120 gelkapsula

1.350,00 RSD

Većina populacije u svoju ishranu ne uključuje dovoljne količine omega-3 kiselina, kojima obiluje riblje ulje. Omega-3 riblje ulje je bogato EPA (eikozapentaenska) i DHA (dokozaheksaenska) kiselinama, koje podržavaju zdravlje srca i zglobova. Riblje ulje je i dobra podrška za održavanje zdravih nivoa holesterola.

Kliničke studije ukazuju na podatak da ishrana koja sadrži najmanje 400 mg omega-3 kiselina, od čega 300 mg treba da budu EPA i DHA, predstavlja odličan dodatak ishrani i podršku kardiovaskularnom zdravlju. Takođe, studije su pokazale da ishrana obogaćena sa 768,8 mg EPA kiseline predstavlja zdravu podršku za funkciju zglobova.

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Flex Joint - 360 g, 3 ukusa

3.350,00 RSD




Flex Joint je formula za podršku zdrave funkcije ligamenata, zglobova, kostiju i hrskavice. Sastoji se od:

- 1,5 g glukozamina
- 1,2 g hondroitina
- 2 g metilsulfonilmetana (MSM)
- 4,63 g hidrolizata kolagenskih peptida
- vitamina C

Idealan je da se uzima nakon treninga ili vežbanja jer podstiče oporavak vezivnog tkiva. Upotreba kolagena koji obezbeđuje dodatak ishrani Flex Joint rezultiraće boljom funkcijom zglobova, smanjenim bolovoma nakon treninga, većom elestičnošću i fleksibilnošću pokreta. Vitamin C je tu da kao jak antioksidans olakša apsorpciju aktivnih sastojaka.

Flex Joint treba da poveća komfor i kvalitet svakodnevnog života, kako mlađim i fizički aktivnijim osobama, tako i starijim osobama sa prvim znacima smetnji u zglobovima i ligamentima.

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

100% Collagen Hydrolysate - 500 g

3.500,00 RSD

Kolagen je glavni strukturalni protein u vanćelijskom prostoru i sastavni je deo raznih vrsta vezivnog tkiva u organizmu. Kod sisara predstavlja najzastupljeniji protein, jer je zastupljen u 25–35% ukupne količine telesnih proteina. Sastoji se od međusobno povezanih aminokiselina koje čine vezivno tkivo tetiva, ligamenata i kože. Kolagen se dobija iz želatina koji ima višestruku primenu kako u prehrambenoj tako i u farmaceutskoj industriji. Kada se želatin podvrgne intenzivnoj hidrolizi, dobijaju se suplemenati koji se koriste za očuvanje zdravlja kože, kostiju i zglobova.

Kolagen, kao većinski sastojak naše kože, čini je elestičnom i hidrira je. Organizam sam prirodno proizvodi kolagen ali njegovo prisustvo i regeneracija opada sa starenjem. Da bi se taj proces ublažio, potrebno ga je dodavati ishrani u obliku suplemenata. Tako će se stvoriti zaliha, ali i podstaći prirodna produkcija.

Maxler ima široku paletu kolagenskih proizvoda, trenutno na našem tržištu su dostupni 100% Collagen Hydrolysate, Flex Joint i Marine Collagen Skin Care sa hijaluronskom kiselinom i vitaminom C.

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Arginine AAKG - 300 g

2.800,00 RSD

Aminokiseline su osnovni gradivni elementi proteina. U izgradnji proteina čoveka učestvuje ih 20, od čega 8 esencijalnih, 2 poluesencijalne i 10 neesencijalnih. Aminokiseline koje se sintetišu u organizmu nazivaju se neesencijalne, dok se aminokiseline koje naš organizam nije u mogućnosti da sintetiše nazivaju esencijalne i stoga ih je neophodno unositi putem ishrane.

U esencijalne aminokiseline se ubrajaju: triptofan, fenilalanin, lizin, treonin, valin, metionin, leucin, izoleucin.

Poluesencijalne aminokiseline su histidin i arginin, koje su esencijalne samo za decu u fazi rasta i nekim stanjima kao što je katabolički stres ili oboljenja gastrointestinalnog trakta.

Neesencijalne aminokiseline su: glicin, alanin, serin, asparagin, asparaginska kiselina, glutamin, glutaminska kiselina, prolin, hidroksiprolin, tirozin, cistein i cistin.

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Black Kick Sour Cherry (Višnja) - 500 g

1.550,00 RSD

Black Kick predstavlja energetski proizvod koji u svom sastavu kombinuje ugljene hidrate, vitamine i minerale sa kofeinom i gvaranom. Visoke koncentracije kofeina i gvarane obezbeđuju stimulišući efekat, s tim što kofein ima brzo delovanje, a gvarana sporije, pa u kobinaciji deluju duži vremenski period.

Black Kick se uzima pre i tokom treninga jer poboljšava cirkulaciju, stimuliše izdržljivost i snagu i smanjuje zamor i omogužava duže i kvalitetnije vežbanje. Preporučuje se kod rekreativnih sportova, fitnesa i kod osoba koje imaju aktivni životni stil.

Aktivne komponente ovog proizvoda su: kofein, gvarana, vitamini B grupe i minerali (kalcijum, kalijum, magnezijum i fosfor).

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Carnitine Liquid 2000 - 1000 ml, 3 ukusa

2.350,00 RSD

Carnitine Liquid je moćni koncentrat aminokiseline L-karnitina u tečnom obliku i jedinstvena formula sa za ubrzavanje metabolizma koja pretvara vaše telo u mašinu za sagorevanje masti.

Karnitin ne sagoreva samo masne naslage, već njegovim dejstvom organizam dobija bogat izvor energije kada mu je to najpotrebnije. Tako se stvara pozitivan kružni proces - sa ubrzanim metabolizmom sagorevanje masti će biti još efektivnije, a sagorevanjem masnoća oslobađa se energija koja će doprineti povećanju performansi tokom treninga.

L-karnitin je aminokiselina koja se prirodno javlja u organizmu i ima vitalnu ulogu u metabolizmu masti. Obezbeđuje dobro zdravlje i visok intenzitet energije, pomaže oslobađanju nagomilanih masti, a ove masti svojim sagorevanjem obezbeđuju energiju. L-karnitin je takođe poznat po svojoj osobini da pomaže u trenucima kada je potrebna maksimalna snaga, a pomaže i pri otklanjanju upale mišića.

Karnitin se klasifikuje u aminokiseline, iako je zapravo mnogo bliži B vitaminima po funkciji. Njegova primarna uloga je da olakša transport masnih kiselina dugih lanaca u ćelijske mitohondrije, gde se odvija proizvodnja energije. Karnitin pomaže organizmu da od unesene hrane stvori energiju, a istovremeno sprečava nagomilavanje masnoća oko vitalnih organa ubacujući masnoće u ćelije, gde sagorevaju oslobađajući energiju.

Karnitina ima najviše u mesu i namirnicama životinjskog porekla, tako da je veoma važno da ga vegetarijanci dodatno unose. Dnevno sa hranom čovek unese prosečno oko 50 mg karnitina. Organizam može i sam da ga proizvede sintezom iz aminokiselina metionina i lizina, vitamina B-6, vitamina C, gvožđa i niacina. Ali mnoga istraživanja ukazuju da je organizmu potrebno najmanje 500 mg karnitina dnevno, a aktivnim sportistima i znatno više, do 3000 mg.

Karnitin je osnova za zdravu produkciju hormona, uključujući i anabolne hormone poput testosterona, zbog čega ga sportisti rado koriste za povećanje mišićne mase. Pomaže u kontroli štetnog uticaja kortizola na moždane i mišićne ćelije. Kortizol je hormon koji stimuliše kataboličke procese i negativno utiče na rast mišićne mase. Suplementacija karnitinom neophodna je kod sportova koji zahtevaju izdržljivost, kao što su na primer maraton i biciklizam, pošto kod intenzivnih treninga nivo karnitina značajno opada. Uz karnitin kiseonik se maksimalno iskorištava, što rezultira mogućnošću dužeg treniranja sa minimalnim zamorom.

L-karnitin utiče i na jačanje imuniteta, obnavljanje sluzokože gastrointestinalnog trakta, normalizuje kardiovaskularne aktivnosti, umiruje nervni sistem i podiže raspoloženje.

Karnitin može da bude od velike koristi i dijabetičarima, jer utiče na pojavu koja se zove dijabetska ketoza - prisustvo abnormalne količine ketona u krvi. Ona nastaje u nedostatku insulina, kada se masti pojačano metabolišu. Ketoni ili ketonska tela su toksične kisele supstance, produkt procesa iskorištavanja masnog tkiva za proizvodnju energije, koje se nagomilavaju u krvi i koji su uzrok mirisa na aceton kod nekih dijabetičara.
 

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Glutamine 100% Pure Maxler - 300 g

2.050,00 RSD

Glutamine Maxler je 100% čist glutamin koji ima važnu ulogu u oporavku nakon napornih treninga. L-Glutamin takodje ima značajnu ulogu kod sinteze belančevina i kod regeneracije mišića. L-Glutamine koriste ne samo mišićna tkiva, već ojačava imuni i probavni sistem. Iako se L-Glutamin svrstava u neesencijalne amino kiseline, ona je ustvari uslovno esencijalna, jer se pri fizičkom naporu i psihofizičkom stresu, troši, te, ju je potrebno dodatno unositi u organizam. Glutamin pokazuje zadivljujuće rezultate kod fizički aktivnih osoba, naročito onih koji žele da povećaju mišićnu masu, a smanje telesne masnoće. Utiče na povećanje volumena ćelije, a time i na veličinu mišića. Bitan je za pravilan i brz oporavak nakon treninga i podržava imunitet povećanjem nivoa aminokiseline glutationa, koja je vrlo jak antioksidant. A takodje ima i glavni udeo u proizvodnji prirodnog hormona rasta.

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

X-Fusion Energy - 330 g, 3 ukusa

2.800,00 RSD

Ovaj proizvod obezbeđuje aktivnom organizmu dodatnu energiju bez nelegalnih i štetnih sastojaka – X-Fusion Energy sadrži samo aminokiseline razgranatog lanca (BCAA), kofein i citrulin, a obogaćen je kompleksom elektrolita (kalijum, magnezijum i natrijum) i vitaminom B-6.

Ovakav sastav predstavlja prirodnu podršku za dodatnu energiju tokom treninga. Odnos aminokiselina BCAA je 2:1:1 (L-leucin, L-izoleucin, L-valin). Aminokiseline su neophodna gradivna materija za stvaranje mišićne mase, sprečavaju razgradnju, pucanje i trošenje mišića za dobijanje energije, ubrzavaju i učestvuju u kvalitetnom njihovom oporavku od treninga i fizičkog napora uopšte.

  • Ubaci u korpu Ubaci u korpu
  • Ubaci u listu želja

Collagen Marine Skin Care - 500 ml, 2 ukusa

2.800,00 RSD

Kolagen je glavni strukturalni protein u vanćelijskom prostoru i sastavni je deo raznih vrsta vezivnog tkiva u organizmu. Kod sisara predstavlja najzastupljeniji protein, jer je zastupljen u 25–35% ukupne količine telesnih proteina. Sastoji se od međusobno povezanih aminokiselina koje čine vezivno tkivo tetiva, ligamenata i kože. Kolagen se dobija iz želatina koji ima višestruku primenu kako u prehrambenoj tako i u farmaceutskoj industriji. Kada se želatin podvrgne intenzivnoj hidrolizi, dobijaju se suplemenati koji se koriste za očuvanje zdravlja kože, kostiju i zglobova.

Kolagen, kao većinski sastojak naše kože, čini je elestičnom i hidrira je. Organizam sam prirodno proizvodi kolagen ali njegovo prisustvo i regeneracija opada sa starenjem. Da bi se taj proces ublažio, potrebno ga je dodavati ishrani u obliku suplemenata. Tako će se stvoriti zaliha, ali i podstaći prirodna produkcija.