DA CELULIT VIšE NE BUDE PROBLEM!

Ukoliko ste kao 90%, onda vrlo dobro znate kako izgleda celulit jer ga imate na butinama, zadnjici ili na stomaku. Iako ga skoro sve žene imaju, malo je onih koje ga prihvataju zdravo za gotovo i ponose se sa njime. Većina njih misli da celulit ne krasi njihovo telo, već na njega gledaju kao na estetsku manu i razmišljaju kako da ga se otarase.

 

noge_ sa_celulitom

 

Šta je celulit?

 

Celulit je sloj masnih naslaga koja se nalaze ispod kože. To ne bi bilo tako strašno da je on nevidljiv. Problem je u tome što su ove masne naslage nepravilno raporedjene ispod kože i što se celulit ispoljava u vidu kvržica koje ne izgledaju lepo. Najčešće ih uporedjuju sa izglednom pomorandžine kore.

 

Celulit ima 4 stadijuma koji se razlikuju po tome koliko je celulit izražen i vidljiv:

  1. kada celulit nije vidljiv golim okom, niti kada se koža ustine izmedju prstiju
  2. kada celulit nije vidljiv golim okom, ali se kržice javljaju kada se koža uštine prstima
  3. kada celulit nije vidljiv dok stojite, ali jeste kad sednete ili legnete i stvorite pritisak na odredjeni deo tela zahvaćen celulitom
  4. kada se celulit vidi golim okom, bez ikakvog fizičkog uticaja na njega.

 

Ko može dobiti celulit?

 

Celulit jeste oblik masnih naslaga, ali nije privilegija samo gojaznih osoba, kao sto nije pojava koja se javlja samo kod žena, iako su one podložnije ovom problemu. Apsolutno svi mogu biti pogodjeni ovom pojavom - kako osobe sa viškom kilograma, tako i mršave osobe ali i muškarci.

 

Zašto se celulit više javlja kod žena?

 

Muškarci i žene su različiti po mnogim stvarima, a građa tela je jedna od njih. Kada je celulit u pitanju, odnosno gomilanje masnih naslaga na telu, onda moramo imati na umu da se one kod žena više gomilaju na butinama, zadnjici i na stomaku.

Jedan od razloga za ovako nešto leži i u hormonima, odnosno u estrogenu koji utiče formiranje ženskih oblina. Osim toga, muškarci imaju deblju kožu nego žene, pa je ista količina masnih naslaga i celulita manje vidljiva i izražena kod njih nego kod pripadnica lepšeg pola.

 

Najčešće se izdvajaju ovi uzroci celulita:

 

Nasledni faktor  - koji može da utiče na to kako se mast prostire pod kožom, kao i na debljinu kože i njenu elastičnost. Tanja i manje elastična koža učiniće da pomorandžina kora izgleda upadljivije, a tu je i veća verovatnoća da se uz celulit dobijete i strije.

 

Pol - Žene su sklonije celulitu i posle puberteta ga ima većina pripadnica lepšeg pola. Imaju ga i muškarci ali mnogo manje.

 

Loša ishrana - puno masne i začinjene hrane, puno ugljenih hidrata i malo vlakana.

 

Trening - nedovoljno kretanja i neaktivan stil života.

 

Loše životne navike - nagomilavanje toksina u potkožnom tkivu, usled nekih loših navika, kao što je recimo pušenje.

 

Hormonski faktori - Za pojavu celulita uglavnom se krive estrogen, insulin, prolaktin i hormoni štitne žlezde.

 

Pogrešna odeća - koja steže i ometa normalnu cirkulaciju krvi.

 

masaza_nogu

 

Jedan od proverenih načina za rešavanje problema zvanog celulit nalazi se upravo u našoj Herba apoteci. 

Jednim klikom Vas vodimo u našu online apoteku gde možete naci idealan proizvod za Vas.

 

Korisne savete dr Feelgood možete pogledati na ovom linku.